| | | |

פנקייק רוסי קל להכנה

גרסה רוסית לפנקייקים קטנים אווריריים וגבוהים בצורה מרשימה!
בהשראת: ליה חודיינטוב
ציון 4.31 על ידי 49 דירוגים
פנקייק רוסי קל להכנה

פנקייק רוסי קל להכנה – מיני פנקייק רוסי, או ברוסית אולדושקי,

זה לביבות קטנות מאוד קלות להכנה עם מתיקות עדינה,

בעצם גרסה רוסית לפנקייקים קטנים אווריריים וגבוהים בצורה מרשימה.

מתכון רוסי משופר ומשודרג שתורגם לעברית והנה הוא בידיכם,

לעקוב אחרי ההוראות ויש לכם פנקייק מנצח בקלות.

ספר המתכונים של ליה חודיינטוב

פנקייק רוסי קל להכנה
צילום: ליה חודיינטוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

פנקייק רוסי קל להכנה

פנקייק רוסי קל להכנה

גרסה רוסית לפנקייקים קטנים אווריריים וגבוהים בצורה מרשימה!
ציון 4.31 על ידי 49 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליה חודיינטוב

ציוד

כוס = חד פעמי של שתיה חמה

המצרכים

  • ½ 2 גביעי אשל (500 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כוסות קמח

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה לטרוף עם מטרפה ידנית ביצים מלח וסוכר.
  • להוסיף אשל ולתת ערבוב טוב.
  • בהדרגה להוסיף קמח מנופה, ולערבב עד שאין גושים.
  • רק בסוף נוסיף אבקת סודה ונערבב טוב, טוב. (אתם תראו שסודה מתחילה לעבוד ורואים מין בועות כאלה, יותר לא מערבבים)
  • ניקח כף מלאה מהעיסה כל פעם מהצדדים ולא מהאמצע ונשים על מחבת חמה עם שמן.
  • נטגן על אש נמוכה מ שני הצדדים עד הזהבה.
  • נוציא ונניח על נייר סופג, אחרי כל סיבוב של טיגון נוסיף שמן עם יש צורך.
  • ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר או למרוח עם מעט חמאה עם רוצים...פשוט מעדן.
  • ברוסיה אוכלים אולדושקי עם שמנת חמוצה, או מעדן יוגורט שאוהבים, בנוסף להגיש ריבה, דבש, ריבת חלב.

הערות וטיפים

1. ניתן להכין עם קצת פחות קמח. אישית הוספתי שלוש כוסות.
אפשר לבדוק בצורה פשוט את כמות הקמח, פשוט למלא כף ולראות שזה לא נוזל כמו מים אלה יורד מהכף באיטיות.
2.ניתן להוסיף לטעם וריח סוכר וניל למי שאוהב.
3.לסדר את הבלילה עם מרווח במחבת כי הם תופחים.
4. בטיגון, כשרואים שצד עליון התייבש ויש בו כמה חורים/בועות אז להפוך לצד שני. 
5. אשל צריך להיות בטמפרטורת חדר ולא קר מדי
6. בהוספת קמח יהיה קשה לערבב זה בסדר, ככה צריך להיות. אנחנו רוצים לקבל תוצאה נפוחה, לא דקה ודחוסה.
7. לטגן על אש נמוכה שלא ישרף בחוץ בעודו בצקי מבפנים.
7. לחמם היטב את מחבת, ליצוק שמן ולחמם גם את השמן ואז להתחיל בטיגון. השמן לא צריך להיות רותח. כמות השמן היא בערך 2 מילימטר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פנקייק רוסי

למה אבקת סודה ולא אבקת אפייה?
כי נהוג לשים אבקת סודה .לא ניסיתי עם אבקת אפייה במתכון הזה. אבל את יכולה לנסות ולשים משהו כמו 2-3 כפיות.
אמא של בעלי מכינה את זה מטבורוג גבינה רוסית וזה מושלם ברמות.
מה שהיא מכינה זה לביבות גבינה ברוסית סירניקי זה משהו אחר אבל כן מאוד טעים.. וזה מתכון אחר לגמרה זה אולדושקי.
אפשר לשים שמנת חמוצה במקום אשל?
לא יהיה טעים ניסיתי כל מיני מתכונים את יכולה להחליף ליוגורט.
מה אפשר במקום אשל אני רוצה פרווה?
לפרווה אין תחליף.

 


הבמה כולה שלכם:
פנקייק רוסי קל להכנה
צילום: אריאלה בלום

"יצא מעולה!!! טעים אפילו בלי תוספת.
תודה רבה ושבת שלום !"
אריאלה בלום

פנקייק רוסי קל להכנה
צילום: אריאלה אבוקרת הראל

"נטרפות בזה הרגע. טעים מאודדדדד!"
אריאלה אבוקרת הראל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על עוגות מרעננות, קלילות ופשוטות להכנה לצד כוס משקה צונן ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

 

Similar Posts

10 Comments

  1. 1 star
    סליחה!! ….דבר ראשון, זה לא מתכון רוסי!!
    אלדושקי זה מתכון שמכינים בכל מדינות מזרח אירופה,באוקראינה,בליטא,בלטביה,באסטוניה,וגם ברוסיה.
    דבר שני,המתכון לא נכון!!
    זה המתכון הנכון לאלדושקי:
    1שמנת חמוצה
    1 ביצה
    1 כוס קמח לבן
    2כפות סוכר
    1 כפית אבקת אפיה!
    1כף חומץ
    מעט תמצית וניל.
    לערבב היטב עד שאין גושים,לטגן במעט מאוד שמן על אש בינונית.
    נהוג גם לחתוך חתיכות פרי כגון,תפוח,או אוכמניות ולהניח על האלדושקי במחבת.
    בזמן הטיגון הם הופכים חלק מהלביבה.
    אפשר לאכול עם שמנת חמוצה,אבל הילדים במזרח אירופה בזמנים אלו,מעדיפים סירופ שוקולד או מייפל.
    נא לא להתבלבל בין אלדושקי,לבין בלינצ'יקי
    רוסיים,שהם בדרך כלל ללא סוכר,ונהוג להכין אותם כדי לשים עליהם קאווייר ןשמנת חמוצה

    1. היי!
      תודה רבה על המידע.
      ממה שידוע לנו, יש מגוון של מתכונים למנה הזו והם שונים אחד מהשני במקצת.
      ממליצים לנסות את המתכון הזה, הוא מעולה 🙂

    1. היי הניה!
      ניתן להשתמש בו, רק קחי בחשבון שהפנקייקים ייצאו קצת פחות אווריריים בשל אופיו של קמח הכוסמין המלא.
      בהצלחה 🙂

  2. המתכון לא נכון.רצוי להשתמש בשמנת חמוצה ולא באשל.כמות הקמח היא 400 גר' ולא 450 גר'.
    ו2 כפיות אבקת אפיה.אין צורך בסודה לשתיה.
    זה המתכון המזרח ארופאי המקורי!
    2 ביצים
    2 שמנת חמוצה
    2 כוסות קמח
    3 כפות סוכר(לא חובה)
    תמצית וניל
    2 כפות חומץ רגיל למאכל
    לערבב ביצים,סוכר ,ושמנת.להוסיף קמח,לערבב שוב.להוסיף תמצית וניל ואבקת אפיה,מעל לשפוך את החומץ.לערבב היטב.
    במחבת להתיז מעט שמן,לטגן על אש בינונית,נמוכה.מכל הצדדים.ניתן להגיש עם סירןפ שוקולד,או עם שמנת חמוצה וריבה.כמו כן ניתן לא להוסיף סוכר,ולאכול עם קאווייר ושמנת חמוצה.
    דרך אגב,המתכון הוא לא רוסי,גם אוקראינים,ליטאים,פולנים,ולטבים,הכינו את המתכון הזה תמיד,אז די לנכס לרוסיה את כל מה שהוא מזרח ארופאי.מזרח ארופה זה הרבה יותר מרק רוסיה ופוטין.

    1. המתכון לא נכון ???
      יש מלא מתכונים, מה שאת כותבת זה מתכון אחר לגמרי
      פשוט חוצפה של ישראלים…

      1. היי מאיר!
        האמת היא שיש הרבה מאוד גרסאות לפנקייק הזה, וזו רק אחת מיני רבות.
        אנחנו ממליצים בחום לנסות את המתכון, הוא מעולה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?