|

לחם שום ממכר

לחמניות שום נתלשות - שכבר בביס הראשון תחשבו על לחסל עוד עשרה בקלות!
בהשראת: רונית פרץ
ציון 4.63 על ידי 16 דירוגים
לחם שום ממכר

לחם שום ממכר –  כדורי בצק שום טעימים ביותר.

לחמניות שום נתלשות, מהסוג שכל כך טעים,

שכבר בביס הראשון תחשבו על לחסל עוד עשרה בקלות – רוצו להכין!

ספר המתכונים של רונית פרץ  

לחם שום ממכר
צילום: רונית פרץ

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחם שום ממכר

לחם שום ממכר

לחמניות שום נתלשות - שכבר בביס הראשון תחשבו על לחסל עוד עשרה בקלות!
ציון 4.63 על ידי 16 דירוגים
לדרג
כמות 29 לחמניות
באדיבות: רונית פרץ

המצרכים

לבצק:

  • ½ 3 כוסות קמח לחם (חצי קילו)
  • 1 כף שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 4 שיני שום (כתוש)
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼ כוס חלב (פושר שחומם במיקרו)
  • 1 כוס מים (חמימים)

לציפוי:

  • 1 כוס שמן זית
  • מלח גס (לפי הטעם)
  • פטרוזיליה קצוצה
  • בזיליקום קצוץ
  • 5 שיני כתוש

אופן ההכנה

לבצק:

  • ללוש במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך 10 דקות.
  • לשמן קערה נקיה במעט שמן זית להניח את כדור הבצק ולכסות בניילון נצמד.
  • לתת מנוחה שעה הבצק מכפיל את נפחו.
  • ליצור כדורים ולהניח בתבנית עגולה עם חור ומשומנת - לכסות ולתת מנוחה נוספת של חצי שעה.

לציפוי:

  • לערבב את המוצרים ולהבריש בעדינות על הכדורים שתפחו רק מחצית מהציפוי וזה טיפ!
  • לאפות ב 180 מעלות כ 25 דקות עד לקבלת צבע מושחם.
  • להוציא מהתנור - ולהבריש את שאר הציפוי.

הערות וטיפים

29 כדורים כל אחת 30 גרם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחם שום

חייב חלב??
אפשר מים במקום חלב.
אפשר להכין את הציפוי הכל ביחד בקופסא ולשים במקרר כמה ימים או במקפיא?
אם לא מספיקים לקצוץ את הפטרוזילה ובזיליקום?
לא ממליצה.
מדהים ,שאפו, ותודה רבה ושאלה, אין לי תבנית כזו עם חור אמצע, אפשרי תבנית עגולה רגילה?
אפשרי בהחלט.

 


הבמה כולה שלכם:
לחם שום ממכר
צילום: יוכי כהן

"הכנתי ויצא מושלם תודה רבה על מתכון מנצח חג שמח!"
יוכי כהן

לחם שום ממכר
צילום: Perach Yafe Began Idan

"מתכון אליפות תודה רבה רונית המקסימה וחג שמח !"
Perach Yafe Began Idan

 

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

19 Comments

  1. 5 stars
    הי יצא מושלם!
    רציתי לדעת האם אפשר לעשות מהבצק מלא לחמניות קטנות במקום לחמנייה גדולה

      1. היי מירב,
        אכן כן, אפשר להמיר לחלב צמחי (אנחנו ממליצים על שיבולת שועל מפני שאין לו טעם לוואי) או מים.
        בהצלחה 🙂

  2. היי הכנתי את הבצק הבצק טפח והכל היה בסדר אך לאחר אפיה המאפה יצא קשה מאוד שלא ניתן לנגוס בו מה ההיתה טעות בתהליך שיכל לגרום לכך אשמח לתשובה.
    תודה

    1. היי זהבה, יכול להיות שעיבדת את הבצק זמן ארוך מדי או שזמן האפייה היה ארוך מדי (משתנה מתנור לתנור). בהצלחה בפעם הבאה 🙂

    1. היי מאיה,
      אפשר בהחלט, רק לקחת בחשבון שהמרקם יהיה שונה בהתאם להבדלים בין הקמחים.
      מה שבטוח הוא שייצא טעים!
      בהצלחה 🙂

    1. היי רינת,
      הלישה הידנית אורכת אותו פרק זמן כמו הלישה במיקסר, כלומר – 10 דקות.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?