Advertisements
| |

גביניות בטעם של פעם

מתכון לגביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר ונוח לעבודה, שגם כיף להכין ויותר כיף לזלול!
בהשראת: יפה ונונו
ציון 4.27 על ידי 34 דירוגים
גביניות שמרים בטעם של פעם
Advertisements

אין כמו גביניות עם מלית גבינה מתוקה, טעימה ופשוטה להכנה. מתכון לגביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר שכיף להכין!

בכל סוף שבוע אני מכינה מאפה מפנק שיהיה לנו מה לנשנש במהלך סוף השבוע ובייחוד בשבתות בבוקר לצד הקפה. המאפה שמככב אצלנו ושכולם מאוד אוהבים הוא הגביניות שכולנו מכירים מהמאפיות. המאפה עשוי מבצק שמרים נוח לעבודה, במילוי גבינה איכותית ומתוקה שכל ביס ממנו הוא פינוק בפני עצמו.

המתכון הזה הוא אחד המתכונים המדויקים שיש והגביניות יוצאות כל כך טעימות ומפנקות שאל תופתעו אם תצטרכו להכפיל כמויות, רוצו להכין!

ספר המתכונים של יפה ונונו  

גביניות שמרים בטעם של פעם
צילום: יפה ונונו

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: גביניות

    • עשויות מבצק שמרים קל ונוח לעבודה!
    • כל כך טעימות שכל ביס מהן הוא פינוק גדול!
    • מתכון קל להכנה ובכמה פעולות יש לכם נשנוש מפנק לכל סוף השבוע!
    • רכות, במילוי גבינה מתוק שאף אחד לא יוכל לסרב!

שורה תחתונה: סופי שבוע הם הזדמנות להתפנק ולפנק את המשפחה. הגביניות האלה הן פינוק שקשה לוותר עליו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

גביניות שמרים בטעם של פעם

גביניות בטעם של פעם

מתכון לגביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר ונוח לעבודה, שגם כיף להכין ויותר כיף לזלול!
ציון 4.27 על ידי 34 דירוגים
לדרג
באדיבות: יפה ונונו
Advertisements

המצרכים

בצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה (חשוב לנפות)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ 1 מים רגילים

מלית:

  • 1 חבילת גבינה 5% (500 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • סוכר (לפי הטעם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות קמח תפוחי אדמה (או קורונפלור)

סירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • ½ 1 כוסות מים
  • תמצית מי ורדים (מעט)
Advertisements

אופן ההכנה

בצק:

  • לשים הכול במיקסר למשך כשש דקות.
  • נניח להתפחה של כשעה וחצי.
  • נחלק את הבצק לששה כדורים וניתן להם לנוח 10 דקות.
  • אחר כך נפתח ונחתוך לצורת מרובעים.
  • למלא ולקפל בצורת מעטפה ולהתפיח למשך עוד חצי שעה.

סירופ:

  • נבשל עד לרתיחה ונוסיף תמצית מי ורדים.
  • הסירופ צריך להיות מוכן לפני הגביניות בכדי שיספיק להתקרר.

מלית:

  • לערבב יחד ולמלא את הבצק בכף אחת גדושה לכל מעטפה.
  • לסגור לצורה רצויה, למרוח ביצה מעל ולאפות 180 מעלות עד שיזהיבו.
  • למרוח בסירופ.
Advertisements

הערות וטיפים

# אני הוספתי על תערובת הגביניות ריבת אוכמניות.
# אם נשאר מהבצק, אפשר להכין גם עוגת שמרים עם שוקולד.
# יותר זמן תפיחה = גביניות יותר אווריריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: גביניות שמרים

לא הבנתי את השורה עם הקורנפלור. חוץ מהאינסטנט פודינג מוסיפים לתערובת גבינות 4 כפות קורנפלור ?
או קורנפלור או קמח תפוחי אדמה מה שיש – זה לא נותן לגבינה לנזול.
נראה מעולה. האם אפשר קמח שכבר יש בו בפנים שמרים?
אני לא ניסיתי, אבל תנסי מה כבר יכול לקרות.
ולמי שאין מי ורדים מה בא ממקום?
אז תמצית וניל. אבל עדיף מי ורדים זה טעם גן עדן של פעם.
איך עשית את הצורה?
מרובע ולקפל כמו מעטפה. גם לי לא יצאה בדיוק כל פעם, ניסיתי עד שזה יצא טוב.

הבמה כולה שלכם:
גביניות שמרים בטעם של פעם
צילום: מיכל מגן

"הרגע יצאו מהתנור !"
מיכל מגן

גביניות שמרים בטעם של פעם
צילום: לאה ג'נה

"יצא מושלם מושלם תודה רבה לך יפה ונונו ה' יברך אותך!"
לאה ג'נה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מי שבשבילו חג שבועות הוא רק תירוץ להכין מאכלי גבינה מטריפים ומפנקים,
לא באמת צריך להמתין לחג כדי ליהנות ולהתפנק! 

מקור: יפה ונונו

Advertisements

Similar Posts

17 Comments

    1. היי אפרת,
      כ-20 גביניות פחות או יותר, תלוי בגודל שאת מכינה.
      בהצלחה 🙂

  1. 3 stars
    הכנתי,
    מתכון נהדר,
    בצק מעולה,
    אבל כמה סוכר זה לפי הטעם …
    טעמתי, היה נראה בסדר ואחרי האפייה לא מתוק בכלל…
    אין המלצה?

    1. היי אייל!
      שמחים שנהנית מהמתכון, אבל כפי שאמרת ואנחנו מסכימים איתך – סוכר זה לפי הטעם.
      אם לא יצא לך מתוק מספיק בפעם הזו, אתה בהחלט יכול להכפיל את הכמות בפעם הבאה.
      בהצלחה רבה 🙂

  2. עשיתי ממש עכשיו. יצא מצויין. ממש תןדה.
    הייתי קצת משפרת את ההוראות ומציינת את את כמות הגבינה בכל מרובע. מכיווח שנשאר לי מלא בצק

    1. היי אפרת!
      שמחים מאוד שיצא מצוין 🙂
      רצינו לומר שהקשבנו לך והוספנו את כמות המלית למתכון.
      תודה רבה על ההערה החשובה שלך!

  3. יצא מושלם!!!!
    אחרי המון ניסיונות של מתכונים לגביניות שכולם כשלו… זה מתכון פשוט נפלא!!!
    הכנתי שלשום ומתכננת להכין שוב מחר. תודה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements