מתכונים לשבועותעוגיות

גביניות שמרים בטעם של פעם

גביניות בטעם של פעם – אנחנו אוהבים כל סוגי השמרים והפעם, עם חג שבועות כמעט כאן, אין כמו גביניות עם מלית גבינה מתוקה טעימה ופשוטה להכנה. מתכון לגביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר שגם כיף להכין ואפילו עוד יותר כיף לזלול! יצאו לכם בערך 30 גביניות שמרים בינוניות,  כל כך טעימות ומפנקות שאל תופתעו אם תצטרכו להכפיל נפחים. מריחים עד פה, רוצו להכין!

מתכון באדיבות: יפה ונונו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: גביניות בטעם של פעם

מצרכים ואופן הכנה לבצק 


ק”ג אחד קמח מנופה (חשוב לנפות)
שתי כפות שמרים יבשים
שלוש ביצים
1 כפית מלח
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
כוס עד שתי כוסות של מים רגילים

לשים הכול במיקסר למשך כשש דקות
נניח להתפחה של כשעה וחצי
נחלק את הבצק לששה כדורים וניתן להם לנוח 10 דקות
אחר כך נפתח ונחתוך לצורת מרובעים
למלא ולקפל בצורת מעטפה ולהתפיח למשך עוד חצי שעה

#הערה: אם נשאר מהבצק, אפשר להכין גם עוגת שמרים עם שוקולד
#הערה: יותר זמן תפיחה = גביניות יותר אווריריות

 


מצרכים ואופן הכנה למלית


גבינה 500 גרם 5%
1 שמנת חמוצה 15%
קופסת אינסטנט פודינג וניל
סוכר לפי הטעם
כפית תמצית וניל
4 כפות קמח תפוחי אדמה (או קורונפלור)

לערבב יחד ולמלות את הבצק
לסגור לצורה רצויה, למרוח ביצה מעל ולאפות 180 מעלות עד שיזהיבו
יוצאים למרוח בסירופ (הוראות הכנת הסירופ למטה)

מצרכים ואופן הכנה לסירופ

הסירופ צריך להיות מוכן לפני הגביניות בכדי שיספיק להתקרר. להכנתו:

כוס סוכר
כוס וחצי מים
נבשל עד לרתיחה ונוסיף תמצית מי ורדים
לשפוך מעל לגביניות

#הערה: אני הוספתי על תערובת הגביניות ריבת אוכמניות

שאלות ותשובות

שאלה: לא הבנתי את השורה עם הקורנפלור. חוץ מהאינסטנט פודינג מוסיפים לתערובת גבינות 4 כפות קורנפלור ?
תשובה:  או קורונפלור או קמח תפוחי אדמה מה שיש זה לא נותן לגבינה לנזול

שאלה: גבינה לבנה רגילה שמת? או טוב טעם
תשובה: רגילה 5%

שאלה: נראה מעולה. האם אפשר קמח שכבר יש בו בפנים שמרים?
תשובה: אני לא ניסיתי, אבל תנסי מה כבר יכול לקרות.

שאלה: ולמי שאין מי ורדים מה בא ממקום?
תשובה:אז תמצית וניל. אבל עדיף מי ורדים זה טעם גן עדן של פעם.

שאלה: למי שאין מיקסר אפשר לעשות את הבצק ביד?
תשובה: למי שאין מיקסר אז ללוש טוב טוב

שאלה: איך עשית את הצורה?
תשובה:מרובע ולקפל כמו מעטפה. גם לי לא יצאה בדיוק כל פעם, ניסיתי עד שזה יצא טוב.

שאלה: נראה מעולה, כמו הגביניות של פעם. כמה גביניות יוצאות מקילו קמח?
תשובה:  30 בינוניים פלוס מינוס.

שאלה: אפשר לדעת כמה סוכר בגבינה? כמה את הוספת?
תשובה: בגבינה זה לפי הטעם האישי שלך. אצלי לא אוהבים מתוק מדי מספיק האינסטנט פודינג ורק עוד מעט סוכר.

שאלה: איך את עושה את הצורה בלי שזה יפתח? יש שיטה מסויימת?
תשובה:לא בדיוק שיטה, רק צריך למתוח את הקצוות כלפי מטה.

שאלה: איפה את שמה את העוגות גבינה וגביניות כאלה אחרי האפייה? זה מתקלקל בחוץ?
תשובה: לי יצא כמות גדולה אז הקפאתי, והיום בבוקר הפשרתי.

עוד מתכונים מבוקשים:

גביניות בטעם של פעם

גביניות בטעם של פעם

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker