|

בורקס פריך ממולא בקלות

בורקס ממולא בבשר טחון. מתכון שלוקח 10 דקות הכנה. מתכון מעולה ללא מרגרינה, ללא שמרים וללא ביצים - מרדדים, ממלאים, סוגרים ואופים. וכמובן - מחסלים עד הביס האחרון!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.26 על ידי 62 דירוגים
בורקס פריך ממולא בקלות

בורקס פריך ממולא בקלות – 10 דקות הכנה לבצק! בלי לחכות, בלי מרגרינה, בלי שמרים ובלי ביצים – מרדדים ממלאים וסוגרים.

מאפים זו פשוט חולשה אצלנו בבית! כל מאפה, כל צורה, כל מילוי – הכל הולך ומתחסל בדקות ספורות. לרוב אנחנו אוכלים מאפי גבינות וכשאני רוצה לוודא שבני המשפחה אוכלים אוכל מזין יותר, אני מכינה בורקס ממולא בבשר טחון מתובל קלות. שילוב הטעמים כל כך מושלם שלפעמים הם מתחסלים מהר יותר מכל מאפה גבינה אחר!

המתכון פשוט ביותר להכנה ולוקח 10 דקות של עבודה. אפשר להכין לארוחת צוהריים ולארוחת ערב וניתן למלא בכל מילוי שרק מתחשק  – מומלץ מאוד להכין!

ספר המתכונים של מלי מאירוב 

בורקס פריך ממולא בקלות
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: בורקס

    • כל כך טעימים שהם מתחסלים בדקות!
    • מתכון בריא: ללא מרגרינה, ללא שמרים וללא ביצים!
    • הכנה מהירה ביותר: 10 דקות והבורקסים בתנור!
    • אפשר למלא בכל מילוי אחר שמתחשק!

שורה תחתונה: לאכול בורקס ועדיין לשמור על תזונה בריאה. גם כיף וגם טעים לכל בני המשפחה! זה לא מתכון שאפשר להתעלם ממנו ולוותר עליו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בורקס פריך ממולא בקלות

בורקס פריך ממולא בקלות

בורקס ממולא בבשר טחון. מתכון שלוקח 10 דקות הכנה. מתכון מעולה ללא מרגרינה, ללא שמרים וללא ביצים - מרדדים, ממלאים, סוגרים ואופים. וכמובן - מחסלים עד הביס האחרון!
ציון 4.26 על ידי 62 דירוגים
לדרג
כמות 18 יחידות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה חמה או כוס מדידה.

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה (גדושה )
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים (רותחים)

למילוי:

  • 1 בצל
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 כף רסק
  • 1 כפית בהרט
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית צ'ילי גרוס

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • שומשום

אופן ההכנה

לבצק

  • לערבב ביחד את הקמח אבקת אפיה והמלח
  • למלא כוס - בחצי כוס שמן וחצי כוס מים רותחים - ולהוסיף לקמח.
  • לערבב עם כף עץ כי זה חם ואז ללוש לבצק נעים ורך.
  • לחלק את הבצק לשניים ולרדד על משטח מקומח ולקרוץ לעיגולים.

למילוי:

  • לטגן בצל ולהוסיף חצי קילו בשר טחון עד שיאפיר.
  • להוסיף כף רסק, כפית בהרת, חצי כפית פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, חצי כפית צ'ילי גרוס.
  • לערבב עד שאין נוזלים ולקרר.
  • לשים כפית וקצת מהתערובת ולסגור לחצי ירח כמו סמבוסק.

לציפוי:

  • לערבב ביצה עם חצי כפית מלח, ולהבריש את הבורקס.
  • לפזר שומשום ולאפות על 190 מעלות עד שהקצוות יזהיבו.

הערות וטיפים

טיפ: אוהבים מבחר ואופציות? אפשר למלא בגבינות, טונה, פירה עם בצל מטוגן, רוטב פיצה וגבינה צהובה ועוד...
הערה: רשום למלא כוס בחצי כוס מים רותחים ואז חצי כוס שמן - הכוונה בהפרש שנשאר מהמים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בורקס פריך

האם ניתן להקפיא? לפני האפייה או אחרי?
ניתן להקפיא בשני המצבים.
ניתן לעשות כבסיס לפאי?
כן, – פאי מלוח.
אפשר פשוט להשתמש בקמח תופח?
נראה לי שכן… למרות שפה יש פחות אבקת אפיה – תנסי ותעדכני.

 


הבמה כולה שלכם:
בורקס פריך ממולא בקלות
צילום: אורלי ניסן – שלם

"יצא טוטאל מוש – עוד תבנית בתנור – מילוי גבינה, תודה מלי !"
אורלי ניסן – שלם

בורקס פריך ממולא בקלות
צילום: מלי מאירוב
בורקס פריך ממולא בקלות
צילום: מלי מאירוב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מלי מאירוב

Similar Posts

10 Comments

    1. היי מור,
      שמחים מאוד שנהנית מהבורקס 🙂
      באיזו גבינה טבעונית השתמשת, אם אפשר לשאול?

  1. יצא לי מדהים כולם התנפלו על הבורקס אמרו שמזכיר יותר אמפנדס תודה ואשמח להתעדכן בעוד מתכונים

      1. היי אביבית,
        שמחים מאוד שנהנית מהמתכון וממשיכה ליהנות ממנו 🙂
        מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים נהדרים ישירות אלייך כל יום!

  2. יצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
    תודה רבה
    פריך וטעים (עשיתי מילוי של בצל מטוגן קוביות בשר ראש ופטריות-חלומי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?