|

עוגת נס קפה נמסה בכל ביס. מתכון לעוגה הכי נוסטלגית והכי טעימה שיש. עוגת שכבות נס קפה, עוגת הקסמים של אימה של שולי ז״ל, מתכון קלאסי ואותנטי שעובר בדורות מזה שנים, ועכשיו נפל לידיכם. רוצו להכין! בהצלחה ואפייה כייפית.

מתכון באדיבות: שולי אסולין קרסין  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגת נס קפה

מתכון: עוגת נס קפה

מצרכים 

נרסס קודם כל תבנית קפיצית 24-26 ס"מ בעזרת שמן ספריי בחלק התחתון ונניח נייר אפייה על הבסיס בלבד.

להכנת הבצק:
250 גרם קמח (2 כוסות)

שתי כפות אבקת אינסטנט וניל
שליש כוס קמח שקדים טחונים דק
שליש כוס סוכר
מאה גרם חמאה ללא מלח חמאה קרה לחתוך לקוביות
2 כפות גבינת שמנת
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

להכנת קרם הקפה:
5 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר
כוס אחת ועוד 1/4 כוס סוכר דק
3 כפות קפה נמס (השתמשתי באספרסו)
קורט של מלח


אופן הכנה 

מחממים תנור 175C או 350F

להכנת הבצק:
נערבב את כל המרכיבים עד שמקבלים בצק חלק. נעטוף בניילון נצמד ונקרר במשך שלושים דקות

להכנת הקרם: בקערת המיקסר נוסיף את החלבונים עם וו הקצפה נתחיל להקציף על מהירות גבוהה עד שנקבל קצף סבוני
נוסיף עכשיו את המלח ובהדרגה גם נוסיף סוכר עד לקבלת קרם עמיד חלק ומבריק.
בשלב זה נוסיף את הקפה ונקציף על מהירות נמוכה מספר שניות ואז להגביר במהירות גבוהה כשתי דקות.
נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק ל 5 חתיכות
נרדד את הבצק על משטח מקומח מעט כל חתיכה ל2-3 מ"מ עובי ואז נציב צלחת מעל לבצק המרודד בקוטר זהה לתבנית הקפיצית, ונחתוך מסביב לצלחת עם סכין דקה וחדה
נניח דיסק של הבצק על תחתית התבנית ומעל 2 כוסות של קרם ונמרח שכבה חלקה. לחזור עם שאר הדיסקים באותו אופן והבצק יסתיים בשכבה העליונה
נפזר סוכר ואופים ארבעים דקות או כשמכניסים קיסם הוא יוצא מהעוגה נקי ויבש
נחכה עשר דקות. משחררים מהתבנית ומגישים.
את העוגה נשמור בטמפ 'החדר.

שאלות ותשובות

שאלה: העוגה מתאימה גם לילדים (האם טעם הקפה חזק ודומיננטי?) ואם כן , אפשר להוסיף קקאו במקום?
תשובה: הטעם עדין ולא כבד. אכלנו את העוגה כילדים ולא קרה לנו כלום

שאלה: 2 כוסות קרם או 2 כפות?
תשובה: 2 כוסות

שאלה: 2 כוסות קרם בשיכבה הראשונה??אז מה ישאר לשאר השכבות?
תשובה: אותה כמות לכל השכבות

שאלה: עוגה נפלאה. מה עושים עם 5 הצהובים מוסיפים לקצף הלבן?
תשובה:תכיני פלאן או קרם ברולה.

שאלה: איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה תודה
תשובה:  תוותרי על השמנת ותמירי למחמאה במקום חמאה את יכולה להוסיף חלמון אחד לבצק

שאלה: מערבבים את הנס קפה עם מים ?
תשובה:  לא

שאלה: בכל כמה שכבות של בצק מורחים קרם? האם על כל חתיכה או רק בתחתית?
תשובה: בצק-קרם, בצק-קרם, בצק-קרם…. עד שנגמר

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת נס קפה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *