| | | | |

לחמניות עננים רכות בטירוף

מתכון לחמניות רכות ואווריריות, שמכינים בקלות ובמהירות ואין מפנקות מהן!
בהשראת: מיכל גרדי
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
לחמניות מתכונים

לחמניות כאלה לא טעמתם! לחמניות עננים רכות בטירוף. מתכון מפורט וברור שאפשר להכין ולתת לילדים לבית הספר.

אין כמו לחמנייה רכה וטעימה לארוחת הבוקר או לכל ארוחה בעצם. אז אם כבר לחמנייה, כדאי שהיא תהיה איכותית, מפנקת ושכל ביס ממנה יעלה חיוך!

לחמניות מתכונים, שקל ומהיר להכין ותקבלו אותם קלאסיות רכות ואווריריות. מבטיחים שלא תוכלו לעמוד בפיתוי ותגנבו אחת מייד עם הוצאתן מהתנור! אז תתכוננו לא רק לנסות את המתכון, אלא גם להכפיל כמויות! 

ספר המתכונים של מיכל גרדי

לחמניות ביתיות
צילום: קארין בוסקילה

למה באמת כדאי לכם: לחמניות ביתיות

  • מתכון קל ומהיר שאפשר להכין גם בימים עמוסים!
  • רכות ואווריריות עם טעם של פעם!
  • לחמניות אצבע משגעות שהילדים תמיד ישמחו לאכול!
  • ניתן להכין כמות כפולה, להקפיא וליהנות לאורך זמן!

שורה תחתונה: הסנדוויצ'ים הכי שווים עשויים מלחמניות איכותיות, רכות ואווריריות! זה הזמן להתפנק ולהכין!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחמניות מתכונים

לחמניות עננים רכות בטירוף

מתכון לחמניות רכות ואווריריות, שמכינים בקלות ובמהירות ואין מפנקות מהן!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: מיכל גרדי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

  • נשים 2 וחצי כוסות מים בערך אבל זה תלוי בקמח, כמה שהבצק לוקח.
  • נכניס את הכל למיקסר, ואת המלח נוסיף רק בסוף.
  • נלוש במיקסר למשך כ 8 דקות.
  • נניח להתפחה ארוכה - בחורף לוקח לבצק יותר זמן (לי לקח 5 שעות) בקיץ זה ייקח פחות.
  • את הלחמניות נגלגל ונתפיח שוב.
  • נמרח בחלמון ושומשום ונכניס לתנור על חום של 180 מעלות לכעשרים דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות אצבע

אם אני רוצה לעשות כמות קטנה אז אפשר פשוט לשים חצי מכל דבר?
נכון אפשר.
אם אין לי קורנפלור?
אפשר בלי.
הלחמניות יוצאות מתוקות? מחפשת לחמניות לא ממש מתוקות.
לא מתוקות, מתאימות לניגוב עם החריימה.
5 שעות התפחה נראה המון?
בחורף כשקר מאוד הבצק תופח באיטיות.. למרות שעטפת אותו הוא תפח משעה 12 בצהריים ורק בחמש הכפיל את נפחו בקיץ לשים עין, עד שמכפיל את הנפח.
מה הקורנפלור עושה לבצק?
נראה לי גורם לו לרכות הזו.. כמו שציינתי לא שמתי אף פעם.. וזו פעם ראשונה.. אבל אף פעם הם לא יצאו לי כאלה רכות.

 


הבמה כולה שלכם:
לחמניות אצבע
צילום: יפית בורגבקר

"גם אני הכנתי מושלמות!"
יפית בורגבקר

לחמניות ביתיות
צילום: אהובה יוחנן

"הכנתי פעמיים, תודה על מתכון מעולה!"
אהובה יוחנן

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: Michal Grady

 

Similar Posts

6 Comments

  1. 5 stars
    לחמניות סופר מושלמות אני מכינה אותם על בסיס קבוע.
    תודה רבה.
    שדרגתי שמתי שום בבצק וזה עשה שינוי עוד יותר מושלם.

  2. איך המרקם של הבצק צריך להיות? רך? דביק? והאם את משתמשת בשמן או הקמח לקידוד שלו?

    1. היי חן,
      המרקם של הבצק צריך להיות רך ודביק במקצת, לא יותר מדי.
      לרידוד אפשר להשתמש במעט קמח.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אושרה,
      כתוב במתכון שיש להוסיף 2 וחצי כוסות מים, אך כתוב גם ובצדק שצריך להוסיף בהדרגה ולעצור כשהבצק רטוב מספיק אך לא דביק מדי מאחר שכל קמח מגיב בצורה שונה, אפילו כשמדובר באותו סוג. יכולים להיות הבדלים בין קמחים מאותו סוג של חברות שונות, למשל.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?