עוגת גבינה נוסטלגית – מתכון קלאסי, טעים ופשוט שיחזיר אותכם אחורה בגלגל הזמן, אל כל אותם זכרוני ילדות בבית, מסביב לשולחן השבת, ימי הזהב!
מתכון גם מושלם לחג השבועות שעוד מעט כאן, וגם כשר לפסח לעוגת גבינה עם טעם על פעם, עוגה רכה ונימוחה עם שכבת גבינה עשירה, מעליה קרם מפנק ועם שוקולד מריר מגורד מעל לכול. תענוג שחובה להכין, למה אתם מחכים?

מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה נוסטלגית

מצרכים 

שש ביצים
שלוש גבינה לבנה 5%
אינסטנט וניל אחד
שלוש כפות קורנפלור
כוס אחת סוכר (חד פעמי שתייה קרה)
שמנת מתוקה אחד
חצי כוס חלב
שתי קוביות שוקולד מריר


אופן הכנה 

שלב ראשון מחמים את התנור ל 220 מעלות.
עכשיו מניחים על התחתית תבנית תנור ובה מים שהרתחנו קודם.
נפריד חלבונים ונקציף אותם על מהירות גבוהה עם 3/4 כוס סוכר .

נוסיף בתנועות קיפול את הגבינות, החלמונים, סוכר וניל, קורנפלור ושלוש כפות האינסטנט וניל ואופים הכל יחדיו לכעשר דקות (תבנית 24) ומרססים מעט שמן.

בשלב הזה נוריד את חום התנור ל-170 מעלות ונאפה למשך עוד כשעה ועשרים דקות .
מכינים עכשיו את הקרם:
נקציף שמנת מתוקה אחת עם חצי כוס חלב, שתי כפות סוכר, ועם האינסטנט וניל שנשאר לנו מהשקית.
לקישוט נגרד שוקולד חלב או מריר ונפזר מעל. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: 3 קופסאות קטנות. כן?
תשובה: כן. 750 גרם בסך הכל.
שאלה: העוגה מושלמת! באיזה תבנית להכין את העוגה?
תשובה: תבנית 24
עוד מתכונים מבוקשים:


עוגת גבינה נוסטלגית
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *