| | | | | | |

עוגה לשבת בטעמים מטריפים

עוגה לשבת מפנקת במיוחד, עשירה, מרעננת וקלה להכנה. פינוק מושלם לשבת!
בהשראת: דורית כהן
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
עוגה לשבת מפנקת במיוחד

עוגה לשבת מפנקת במיוחד – עוגת עונג שבת שמוכנה בקלי קלות, מרשימה וטעימה כראוי לשבת!

לא סתם יום השבת הוא יום המנוחה והיום האהוב עלינו, וביום כזה צריך גם קינוח טעים ומפנק שישלים את היום. אני נוהגת להכין עוגה לשבת, טעימה ומיוחדת שכולם אוהבים ומרעיפים מחמאות!

המתכון די קל להכנה ומתקבלת עוגה חגיגית שתיצור לכם חגיגת טעמים מופלאה בשילוב וניל, שוקולד וקראנץ' אגוזים.

העוגה כל כך טעימה ומרשימה, שלא משנה מתי תכינו אותה, תמיד המשפחה תהיה מופתעת לטובה והשבת שלכם תהיה מפנקת יותר מהרגיל! חובה לטעום כדי להבין!

עוגה לשבת מפנקת במיוחד
צילום: דורית כהן

למה באמת כדאי לכם: עוגה לשבת

  • עוגה עשירה וחגיגית שמכינים רק בשבת!
  • הפינוק המושלם לכל המשפחה וגם לאורחים!
  • מתכון פשוט להכנה שישאיר לכם מספיק זמן לשאר הבישולים לשבת!
  • כל כך טעימה שהיא תהיה מלכת השבת החדשה אצלכם בבית!

שורה תחתונה:

זה פשוט לא חוקי לעבור שבת בלי לטעום מהעוגה המטריפה הזו! אחרי שתטעמו – תבינו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגה לשבת מפנקת במיוחד

עוגה לשבת בטעמים מטריפים

עוגה לשבת מפנקת במיוחד, עשירה, מרעננת וקלה להכנה. פינוק מושלם לשבת!
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
לדרג
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 20 minutes
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אינגלש קייק רחבה

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
  • ⅓1 מיכלים שמנת מתוקה
  • כוס שמן
  • 1 כוס אגוזי מלך (גרוסים)
  • ¾ כוס סוכר
  • ¾ כוס קמח תופח
  • כוס חלב
  • ½ חבילת אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • קודם כל נקציף במיקסר חלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • לאחר מכן נזלף את השמן, ואת השליש שמנת מתוקה.
  • ורק אז מוסיפים את החלמונים במהירות נמוכה לבלילה.
  • עכשיו מערבבים בקערה נפרדת יבשים, קמח תופח, 50ג שוקולד מריר (לגרד) וחצי כוס של אגוזי המלך.
  • נכניס בתנועות עטיפה ובעדינות את התערובת לבלילה, ללא המיקסר.
  • נאחד את הבלילות ונשמן תבנית.
  • נשפוך את הבלילה ונאפה בתנור בחום 170 מעלות.

הכנת הסירופ:

  • נמהול חצי כוס מים חמים עם כפית נס קפה וכף סוכר.
  • נקרר מעט ונטפטף מעל לעוגה, וממתינים לספיגה של הנוזלים בעוגה.

הכנת שכבת הקרם:

  • כשלב אחרון נקציף שמנת מתוקה אחת עם 1/2 אינסטנט פודינג וניל ו 1/3 כוס חלב.
  • אחרי שציננו את העוגה נצפה אותה בקצפת.
  • נגרד למעלה את השוקולד המריר שנותר יחד עם אגוזי המלך הגרוסים.

הערות וטיפים

לשמור את העוגה בקירור!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגה לשבת

האם חותכים את העוגה לרצועות לפני המילוי?
לא חותכים לרצועות, אופים את העוגה וכשמתקררת מצפים אותה.
אפשרי להכין בתבנית חד פעמי המרובעת?
היא תצא לך נמוכה בתבנית כזאת.
אפשר להחליף את השמנת המתוקה לשמנת פרווה?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
יש מצב להמיר את הביצים במתכון ברסק תפוחים או משהו אחר? מנסה לטבען את המתכון.
לא ממליצה יקירה, העוגה לא תצא לך ספוגית בלי ביצים.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגה לשבת מפנקת במיוחד
צילום: ענבל בן ארבון

"תודה לך דורית על המתכון שבת שלום!"
ענבל בן ארבון

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגה לשבת

מקור: דורית כהן

 

Similar Posts

11 Comments

    1. היי תהילה, ▪לאפות כ 35 דקות ואז לבדוק עם קיסם במרכז העוגה. אם יצא לח אז להמשיך לאפות עוד כ 10 דקות.

  1. באמת רשמתי בגוגל עוגה מפנקת, כי זה מה שהרגשתי, צורך להתפנק..הכפלתי כמויות, החלפתי חלב למים, לא גרדתי שוקולד רק שברתי לקוביות וריסקתי במעבד חשמלי, בנפרד ריסקתי את האגוזים בקוצץ ידני. ניקדתי ברבעי דובדבנים מסוכרים שנשארו לי. הכנתי בתבנית ח"פ גדולה (לא בינונית). יצאה חוויה מפנקת שווה!
    עוגה מוצלחת ביותר

  2. הי
    העוגה כרגע בתנור.הכנתי את הקצף עם חלבון הביצים ויצא מצויין אבל כאשר הוספתי את השמנת המתוקה והשמן להקצפה כפי שהיה כתוב נשבר לגמרי. מה לא עשיתי נכון ?

    1. היי רותי!
      אנחנו יודעים שהתגובה שלנו סופר מאוחרת, אבל רצינו רק לומר שכל הזמן צריך להמשיך להקציף כדי שזה לא יקרה.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

    1. לא ניסינו במתכון הזה ספציפית, אך בדרך כלל אפשר להחליף במים או במיץ תפוזים, הכמות היא בסך הכל שליש כוס וזה לא אמור לשנות הרבה. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?