| | | | |

עוגת לימון עננים נוסטלגית

מתכון קל ומהיר להכנת עוגת לימון פרווה, עם מרקם אוורירי משגע!
בהשראת: דבי ממן
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
מתכון עוגת לימון עננים

עוגת לימון פרווה עם מרקם עננים אווירירי ומשגע! מתכון פשוט להכנת עוגה מושלמת לכל עת!

אין עוגות קלות יותר להכנה מעוגות בחושות והן טעימות תמיד שזה תענוג! אבל עוגה בחושה במרקם אוורירי כזה, כמו של עננים פותחת, משאירה עשן לכל עוגה בחושה שתכינו!

מתכון לעוגה סופר־אוורירית, שמכינים בכלום עבודה ותקבלו עוגה מפנקת עם טעם ממכר שלא משנה למי תגישו, הוא תמיד יבקש עוד פרוסה. עוגה משולמת להגשה לצד הקפה שלאחר ארוחת השבת!

ספר המתכונים של דבי ממן

מתכון עוגת לימון עננים
צילום: דבי ממן

למה באמת כדאי לכם: עוגת לימון עננים

  • עוגת לימון פרווה שאפשר להגיש לאחר ארוחה בשרית!
  • מתכון קל ביותר, שלא דורש עבודה רבה וכולם יכולים להכין!
  • עוגה בחושה עם מרקם אוורירי וחלומי שתחפשו תירוץ לאכול ממנה!
  • הכנה מהירה מאוד ואפשר להכין גם בימים עמוסים כשאין זמן!

שורה תחתונה: עוגת לימון קלה המלוא מובן המילה, שחייבים להכין ולטעום כדי להבין עד כמה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון עוגת לימון עננים

עוגת לימון עננים נוסטלגית

מתכון קל ומהיר להכנת עוגת לימון פרווה, עם מרקם אוורירי משגע!
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: דבי ממן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר קטן
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½ כפית מלח
  • גרידת לימון (מ 2 לימונים בגודל בינוני)
  • 1 כוס סוכר
  • כוס מיץ לימון טרי
  • 3 כפות מים
  • 3 ביצים (L)
  • ½ כוס שמן

להכנת סירופ לימון:

  • כוס מיץ לימון טרי
  • ¼ כוס + שתי כפות סוכר

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה את הקמח והאבקת האפייה, ואז נוסיף את המלח ונערבב טוב טוב.
  • נערבב בקערה נפרדת את הגרידה של הלימון עם הסוכר, עד שהוא נהיה לח ובעל ניחוח ארומטי.
  • נוסיף את מיץ הלימון, המים, הביצים ואת השמן ושוב מערבבים היטב.
  • נוסיף את תערובת הקמח שלנו לבלילת הלימון ונערבב היטב עד שמקבלים תערובת חלקה אחידה ובלי גושים.
  • נעביר את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, עד לכ-3/4 מהגובה שלה.
  • נאפה בתנור שחיממנו מראש ל 175 מעלות למשך כ-30 דקות, לבדוק עם קיסם.

להכנת סירופ הלימון:

  • ניצק לסיר קטן את מיץ הלימון ונוסיף את הסוכר.
  • נבשל על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת נהיית שקופה ונוזלית.
  • מוציאים את העוגה, נחורר אותה עם קיסם שיניים וניצק את סירופ הלימון על גבי כל העוגה.
  • נותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב ומגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
מתכון עוגת לימון עננים
צילום: טלי רובינסקי

"אני הכנתי היום … יצא פצצה – תודה רבה!"
טלי רובינסקי


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: דבי ממן

Similar Posts

One Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?