עוגת שוקולד מצוינת – אתם כבר מכירים אותנו, ואצלנן אין פספוסים. אז קבלו עוגת שוקולת מצויינת, עסיסית ומטריפה שתרשים ותגרוף מחמאות על ימין ושמאל! מומלצת בחום.
מתכון באדיבות: רונית פרץ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שוקולד מצוינת
מצרכים
שש ביצים
כוס ורבע סוכר
שקית 1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
כוס ושליש מים רותחים
שלוש כפות שוקולית
4 כפות קקאו משובח
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה אחת
מרכיבים לציפוי העוגה:
200 גרם שוקולד מריר
שמנת צימחית אחת
אופן הכנה
קודם כל נקציף במיקסר את החלבונים, סוכר וסוכר וניל.
ונשים בקערה נוספת את החלמונים, קקאו, שוקולית, מים רותחים, שמן ולבסוף קמח מנופה עם אבקת האפייה.
מאחדים את שתי המסות ונערבב טוב טוב עד לקבלת תערובת חומה ואחידה.
אופים בתבנית בקוטר 24 שאותה נשמן קלות.
בתנור שחיממנו מראש ל 170 נאפה למשך כ 45 דקות.
לחמם את מרכיבי ציפוי העוגה במיקרו ולשפוך על עוגה כשהיא פושרת.
שאלות ותשובות
שאלה: איך אתן פותרות את הבעיה עם המים הרותחים והחלמונים ? זה לא נקרש?
תשובה: ברגע שמקציפים את החלמונים ומוסיפים את שאר המרכיבים ואת המים הרותחים בסוף וובהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי אין שום בעיה המרקם הופך להיות חלק ואחיד ללא חשש של קרישת החלמונים.
שאלה: את העוגה שומרים במקרר? עם הציפוי? רוצה להכין עכשיו למחר בצהריים.
תשובה: כן במקרר
שאלה: צריך להקציף את השמנת מתוקה?
תשובה: לא
שאלה: אפשר להחליף את המים למיץ תפוזים או עדיף את המים? תודה.
תשובה: טעם התפוז דומיננטי מדי, לכן רצוי לוותר.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
- מתכון: עוגת זברה בחושה ומעולה
- מתכון: עוגת פרג בחושה בציפוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!