עוגות

עוגת זברה בחושה ומעולה

עוגת זברה בחושה ומעולה. עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה.. עוגת שיש עגולה בצורת זברה, מושלמת לאירוח ומבטיחים שתגרוף מחמאות. עוגה משגעת ביופי שלה, אבל חוץ מהמראה המזמין, היא גם טעימה, רכה ונימוחה. רוצו להכין!

מתכון באדיבות:  כרמלה כרמלה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגת זברה

מתכון: עוגת זברה בחושה

מצרכים ואופן הכנה 

נחמם תנור לחום בינוני

5 חלמונים
3/4 כוס סוכר
כף קליפת תפוז מגוררת
כף אחת תמצית וניל
קורט מלח

מכניסים את כל החומרים לקערה אחת גדולה. בוחשים טוב טוב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
נוסיף בזרם דק לתערובת תוך בחישה חצי כוס שמן.
שתי כוסות ורבע קמח מעורב עם כפית גדושה אבקת אפייה.

בשלב זה נצטרך כוס מיץ תפוזים או חלב.
נוסיף את הקמח לסירוגין עם המיץ אל התערובת, תוך כדי בחישה. להמשיך לבחוש רק עד שמתקבל בצק חלק.
(להיזהרבחישת יתר פוגמת).

5 חלבונים
חצי כוס סוכר
נקציף את החלבונים בקערה בינונית .
עם תחילת היווצרות קצף, נוסיף את הסוכר בשלוש חלקים ונמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
נוסיף לתערובת רבע מהקצף ולערבב.
נוסיף את יתרת הקצף בתנועות עטיפה.
נחלק את התערובת ל שלוש קערות.
1/3 תערובת בלילה לבנה.
1/3 תערובת להוסיף 2 כפות אבקת קקאו בתנועת עטיפה.
1/3 תערובת להוסיף כף אבקת נס קפה בתנועת עטיפה.
ניצוק מכל תערובת 5 כפות ישר למרכז התבנית
ומעל זה במרכז הבלילה עוד 5 כפות מתערובת הקקאו,ומעל 5 כפות מתערובת הנס קפה
וכך הלאה עד שסיימנו את כל הבלילות.
לאפות בחום 160 מעלות. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: איזה תבנית? 
תשובה: תבנית עגולה 24/22

שאלה: האם אפשר לאפות את העוגה הזאת גם בטוסטר אובן או רק תנור?
תשובה: לא ניסיתי

שאלה:  כמה זמן אפייה?
תשובה: תלוי בתבנית. תבנית 24 שזה בסביבות שעה.

שאלה:  את עובדת עם חד פעמי או כוסות מדידה?
תשובה: עם כוס מדידה

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker