ארוחות צהרייםמאפים ולחמים

פיתות זעתר בתנור

פיתות זעתר בתנור – פיתה עם זעתר בתנור, ארוחה קלאסית שאין מי שלא אוהב. מתכון מנצח של שרה יוסף,  תכינו את הבצק המושלם ולא תפסיקו ממש מושלם! בנוסף ניתן להכין גם פיצה ביתית מאותו בצק!

מתכון באדיבות: שרה יוסף  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: פיתות זעתר בתנור

מצרכים 

4 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
חצי כף מלח
חצי כף אורגנו יבש
1 ורבע כוסות מים
חצי כוס שמן זית

תוספות
זעתר ושמן זית

תוספות לפיצה:
קטשופ\רוטב פיצה
אורגנו יבש
ירקות לבחירתכם
שמן זית


אופן הכנה 

שמים כוס מים מהברז עם סוכר ושמרים בקערה ונמתין 15 דקות
נוסיף את שאר המצרכים ונלוש עד לקבלת בצק נעים
נכסה ונתן שיתפח כחצי שעה בערך ושוב פעם התפחה בערך 20 דקות .
נחלק לארבעה כדורים נקמח מעט ולתת לנוח כמה דקות .
נשטח לפיתה עבה עם הידיים .
נמרח שמן זית ונפזר זעתר לפי כמה שבא לכם .
נניח בתבנית על נייר אפיה להתפיח כמה דקות ונאפה בתנור על 200 מעלות בערך 25 דקות.

(אם רוצים פיצה לשטח את הכדור לפזר מעט שמן זית קטשופ גבינה ומעט אורגנו יבש להוסיף עגבניות או זיתים ומעל מעט שמן זית לתת לנוח כמה דקות ולאפות)

שאלות ותשובות

שאלה: במתכון רשום אחד ורבע כוסות מים האם זה בנוסף למים שמערבבים עם השמרים???
תשובה: בס”כ כוס ורבע מים

שאלה: אחרי ההתפחה הראשונה, מקובל בבצק שמרים ללוש אותו , האם גם במתכון זה יש ללוש לפני ההתפחה השניה של הבצק?
תשובה: ברור ללוש מעט ושוב התפחה

שאלה: היחס בין הקמח והשמרים לא נראה הגיוני .. בטוחה שזה כמות הקמח שצריך ?
תשובה: בהחלט

 

עוד מתכונים מבוקשים:

פיתות זעתר

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker