|

עוגת שמרים – איך שאנחנו מתים על עוגות שמרים, יש משהו בריח של עוגת שמרים חמה מהתנור שממלא את הבית, ובמיוחד אם זה מתכון כל כך מוצלח שיצא קריספי ומפנק. אפשר לשים גם הרבה שוקולד חלבה ואגוזים, מה שרוצים! מה שבטוח שזה תמיד יצא וואו.

מתכון באדיבות: מירי יפרח והשף מיכה כלפה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
עוגת שמרים קראנצ'ית

מתכון: עוגת שמרים – קראנץ שוקולד

מצרכים 

חומרים לארבע עוגות בתבניות אינגליש קייק:
ניתן להתאים לצרכיכם

קילו אחד קמח לבן
שקית אבקת אפייה
שתי כפות שמרים יבשים או חמישים גרם שימרית
150 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה מזולה
250 מ"ל חלב / מיץ תפוזים
שלוש ביצים
גרידת לימון כפית אחת
150 גרם סוכר
כפית אחת תמצית או משחת וניל
חצי כפית מלח
 
מרכיבים להכנת הסירופ:
כוס וחצי מים
3/4 כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל כפית מיץ לימון
**להכין את הסירופ מראש מכיוון שהוא אמור להיות קר בזמן מריחתו על העוגות
** להעלות את כל החומרים על האש ונצמצם. אחרי שהכול נמס, נוריד אותו מהאש ונצנן

 
מרכיבים להכנת המלית:
ממרח נוטלה (או כל ממרח אחר לבחירתכם)

מאה גרם שבבי אגוזי לוז

אופן הכנה 

1. שלב ראשון, נכניס למיקסר את הקמח הסוכר והשמרים ואבקת האפייה ונערבב היטב עם וו לישה.
2. נמזוג עכשיו גם את החלב ואז את החמאה המומסת והביצים, הוניל והגרידה מהלימון.
3. נמשיך בלישה עד לקבלת בצק אחיד ויפה.
4. נוסיף את המלח עכשיו לבצק, ונמשיך בלישה את הבצק עוד חמש דקות (שהמלח יכנס טוב טוב לבצק).
5. ניתן עכשיו לבצק שיעבור תפיחה בקערה  למשך שעה כשהיא מכוסה בניילון נצמד, או עד שהבצק יכפיל את
הגודל שלו (בחורף זה יכול לקחת גם שעתיים).
6. אחרי שהתפחנו, נוציאאת הבצק מהקערה ונלחץ על הבצק נוריד לו את האוויר.

7. נחלק את הבצק ארבעה כדורים שווים , ומרדדים כל כדור למלבן.
8. על המלבן נמרח את הממרח בכמות יפה, ונפזר את האגוזים ונגלגל לרולדה.
9. נחצה את הרולדה לכל האורך שלה עם סכין חדה, ונניח חלק אחד על השני ונעשה צמה פשוטה ורגילה.
10. נכניס את הצמה שהכנו לתבנית אינגליש קייק  לעוד תפיחה של כחמישים דקות.
11. אחרי 50 הדקות כשהצמות תפחו, נמרח על הצמות תערובת של חלמון ביצה עם מעט חלב.
12. נאפה את העוגות בתנור שחיממנו מראש ל170 מעלות כ – 40 דקות עד שיהיה להם צבע שחום.
13. נוציא מהתנור, נמרח את הסירופ הקר על העוגות החמות!! ומצננים. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: עם איזה ממרח השתמשת?
תשובה: אישית ממרח שוקולד פרווה,  אבל לא משנה איזה.

שאלה:  איך עשית את המילוי?
תשובה: המילוי מרחתי הרבה ממרח שוקולד מעל שמתי קינמון ומעל אגוזים וחלבה

שאלה: כמה זה 250 מ"ל חלב ו150 גרם סוכר?
תשובה: כוס שתיה קר כוס וחצי סוכר

 
עוד מתכונים מבוקשים:


 
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *