Advertisements
| | | |

חמוצים ביתיים בקלי קלות

מתכון קל ומהיר לחמוצים טעימים ביותר שיוצאים פשוט מקסים וטעים אש. 
בהשראת: דבורה אוזנה
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
מתכון לחמוצים, חמוצים
Advertisements

חמוצים בקלי קלות – מתכון קל ומהיר של ירקות מוחמצים טעימים ביותר שיוצאים פשוט מקסים וטעים אש.

מתכון לחמוצים נוסטלגיים פשוט וברור לאחר שתעשו אותם לא תרצו לקנות חמוצים תעשייתיים.

ספר המתכונים של דבורה אוזנה

חמוצים ביתיים, ירקות מוחמצים
צילום: דבורה אוזנה

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לחמוצים, חמוצים

חמוצים ביתיים בקלי קלות

מתכון קל ומהיר לחמוצים טעימים ביותר שיוצאים פשוט מקסים וטעים אש. 
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: דבורה אוזנה

ציוד

צנצנת גדולה ורחבה
Advertisements

המצרכים

  • 1 צרור שמיר
  • 1 ראש שום
  • 1 כרובית (שטופה וחתוכה לפרחים)
  • 1 גזר (חתוך לרצועות / פרוסות )
  • 1-3 גמבות (כל הצבעים לרצועות)
  • 1 כרוב פרוס ל (פרוסות מעט עבות)
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי ח (תוכים ברוחב 3 ס"מ)
  • 1 פלפל חריף אדום
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • 1 לימון (פרוס לפרוסות)
  • 3 כפיות מלח
  • פלפל אנגלי (מעט)
  • כוסות עלי דפנה (מעט)
  • 3 כוסות חומץ
Advertisements

אופן ההכנה

  • להכין את הירקות, שיני שום קלופים, שמיר, שטופים היטב ומתחילים.
  • בתחתית הצנצנת לשים כמה עלי דפנה פלפל אנגלי שמיר וכמה שיני שום.
  • לשים שיכבה של ירקות פרוסות לימון בדפנות או פשוט להניח אותם בין כל שכבת ירקות.
  • שוב להניח כמה גבעולי שמיר בדפנות עם הפלפל החריף יש לנעוץ את הפלפל בסכין לקבלת חריפות.
  • לסיים למלא את הצנצנת בשיני שום פלפל אנגלי עלי דפנה שמיר ולימון.
  • למזוג את החומץ ועל כל כוס חומץ כפית מלח למלא מים עד הסוף.
  • לנער את הצנצנת ולהעמיד אותה כמה דקות הפוך לטעום ולתקן לפי הצורך.
  • להניח אותה במקום מוצל למשך יומיים שלושה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: חמוצים ביתיים

האם יש אפשרות לעשות לפי המתכון ללא חומץ?
אפשר בלי חומץ אך רצוי להוסיף לימון.
צריך מים?
אחרי שהכל בתוך הצנצנת מוסיפים את המים עד כיסוי הירקות.
כמה מים להוסיף?
כמה כוסות מים נכנסות לצנצנת. ולפי מס הכוסות כפית מלח על כל כוס שהכנסת.
כשמוכן להשאיר בחוץ או במקרר?
בחוץ במקום מוצל וכן אפשר גם במקרר אבל רק אחרי ששהו יומיים בחוץ.
שלוש כוסות חומץ ,וכמה מים ? זה מדוד או כמה מים שנכנסים לגודל הצנצנת ביחס של כוס מים וכפית מלח?
בצנצנת שלי נכנס כמעט שלוש ליטר מים ולכן על כל ליטר מים כוס חד פעמי קר חומץ.

 


הבמה כולה שלכם:
חמוצים ביתיים
צילום: אילנה שטרוזנברג גיבלי

"תודה רבה יצא מעולה כל כמה ימים מכינה והכל נגמר חג שמח!"
אילנה שטרוזנברג גיבלי

חמוצים ביתיים
צילום: מרים פלדמן

"תודה!"
מרים פלדמן


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: חמוצים מתכון מאת: דבורה אוזנה

Advertisements

Similar Posts

3 Comments

  1. חומץ ומים יחס של 1/3 כוס חומץ ושני שליש מים,
    על כל כוס כזאת מוסיפים כפית מלח וכפית סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements