כללימתכונים לפסחעוגותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד לפסח – טריפל שוקולד

עוגת שוקולד לפסח – עוגה לחג לכל אוהבי השוקולד והמכורים שבינינו. כל מי שמחפש להנות ולהתפנק גם בשבוע הזה. עוגה חגיגית במיוחד עם שלושה שוקולדים עשירים, שפשוט חובה לנסות!

עוגת שוקולד לפסח

מתכון באדיבות:  סילביה פינוקים מהמטבח שלי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

מתכון: 

מצרכים 

לחמם תנור ל 180 מעלות
תבנית בגודל 26 משומנת

2/3 כוס סוכר
מאה ג׳ חמאה או מחמאה לפרווה
250 ג׳ שוקולד מריר
רבע כוס מים חמים
4 ביצים

מוס שוקולד :
שני מיכלי שמנת מתוקה ( אפשר צימחי )
200 ג׳ שוקולד מריר

ציפוי שוקולד ( גנאש שוקולד) :
200 ג׳ שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה


אופן הכנה 

הכנת העוגה:
נפריד ביצים לקערת מיקסר עם וו הקצפה
חלבונים וסוכר להקציף יחד לקצף יציב

לקערה רגילה:
נכניס את החמאה, מים, שוקולד ותמצית וניל  ונמיס הכל יחד בפולסים קצרים במיקרוגל
להוסיף חלמונים ולערבב טוב טוב
נעביר בזרם דק תוך כדי הקצפה איטית,את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים  עד שמקבלים תערובת אחידה
נעביר את הבלילה לתבנית עגולה מס׳ 26 משומנת
ולאפות על חום 180 מ׳  למשך כ 50 – 40 ד׳
נבדוק לאחר חצי שעה את העוגה במידה ואפוי למעלה , נניח מעל העוגה נייר כסף ונמשיך לאפות (תלוי בחוזק התנור)
להוציא ולצנן לטמ׳ החדר ולהגיש

אופן הכנת מוס שוקולד:
לקערה שוקולד ו 1 מיכל שמנת מתוקה
אותם נמיס במיקרוגל בפולסים קצרים עד שנקבל תערובת חלקה ומבריקה
נקרר לפחות ארבע שעות במקרר
נכניס את התערובת השוקולד לקערת מיקסר
נוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה
נקציף ביחד עד לקבלת קרם חלק ויציב
ניצוק על עוגת השוקולד

אופן הכנת ציפוי שוקולד ( גנאש שוקולד):
להמיס בפולסים קצרים במיקרוגל
לערבב היטב עד שנקבל תערובת חלקה ומבריקה
לצקת אותה מעל העוגה ולקרר מס׳ שעות

שאלות ותשובות

שאלה: בתמונה זה אינסטנט פודינג באמצע.
תשובה: לא , זה שמנת מתוקה ושוקולד 

עוד מתכוני פסח מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker