עוגת שקדים לפסח – בוקה די דמה, או בשמה האחר ״שפתי הגבירה״. כך ניקראת העוגה הזאת למביני עניין. עוגה מסורתית של הטריפוליטאים על טהרת השקדים טעימה ומפנקת, שגם מתאימה לפסח וגם מעולה לכל שאר השנה. תפתיעו את האורחים ורוצו להכין.
מתכון באדיבות: אילנה אברהם, בהשראת פסקל פרץ וספרה "המטבח הטריפולטאי״ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון באדיבות: אילנה אברהם, בהשראת פסקל פרץ וספרה "המטבח הטריפולטאי״ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שקדים לפסח
מצרכים
תבנית קפיצית מס' 24.
(או תבנית מלבנית בגודל 18X25 משומנת היטב)
5 ביצים גדולות להפריד
כוס ורבע סוכר
2 כפות שמן
2 כפות תמצית שקדים (מהסוג הנמכר בשווקים), או כפית אחת תמצית משובחת.
1 שקית וניל סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
3 כוסות שקדים, קלופים וטחונים דק
3-4 כפות קמח מצה או קמח רגיל, מנופה
לציפוי:
200 גרם אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
4-5 כפות מים חמים
לעיטור:
חצי כוס שקדים גרוסים
אופן הכנה
- שמים את החלמונים בקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של 1 כוס סוכר. מערבלים עד לקבלת עיסה בהירה. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את השמן, תמצית השקדים, סוכר הווניל וקליפת הלימון, ומערבלים לעיסה סמיכה ובהירה. מוסיפים את השקדים הטחונים ומבליעים בעיסה.
- שמים את החלבונים בקערה אחרת של המערבל ומקציפים במהירות גבוהה, תוך הוספת יתרת הסוכר, עד לקבלת קצף יציב וחזק.
- מבליעים בפעמיים-שלוש את קצף החלבונים בעיסת החלמונים, מוסיפים את קמח המצה או הקמח הרגיל ומקפלים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך כ 15 דקות, מנמיכים לחום בינוני נמוך 170 מעלות, מכסים ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות כ 35-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
- להכנת הציפוי: בקערה נפרדת טורפים את אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמים לבלילה בהירה ונוזלית. מצפים את העוגה בציפוי הסוכר ומפזרים מעל את השקדים הגרוסים.
#הערה: אפשר להקטין את כמות הציפוי לחצי, או להסתפק בבזיקה של אבקת סוכר בלבד, וכך להפחית את מתיקות העוגה.
עוד מתכוני פסח מבוקשים:
- מתכון: בלינצ'ס מקמח תפו"א לפסח
- מתכון: לחם כשר לפסח
- מתכון: עוגת שוקולד וקוקוס לפסח – מקמח תפו"א
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!