עוגת שוקולד לפסח – עוגת שכבות רכה ונימוחה במיוחד, כשרה לחג, אבל מושלמת לכל שאר השנה גם! פשוט לשנות קמח פסח לקמח רגיל וזהו! מתכון קל ופשוט שירשים כל אורח ובן משפחה. מומלצת בחום רוצו לנסות.
מתכון באדיבות: אורנה קרן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שוקולד לפסח עם שכבות
מצרכים
כוס מידה חד פעמי חם
אחד וחצי כוסות קמח תופח כשר לפסח
חצי כוס שוקולית
3 כפות קקואו
1 כוס סוכר
6 ביצים שלמות
חצי כוס שמן
כוס מים רותחים
להכנת הקרם:
1 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 5%
אופן הכנה
נקציף את הביצים עם כוס סוכר לקצף יציב
לא צריך להפריד את הביצים
נוסיף את הנוזלים לקצף ולאחר מכן את היבשים
נערבב היטב לאפות בחום 160 מעלות למשך שעה
כשהעוגה מוכנה נחצה את העוגה ונכין קרם טוב (אם רוצים)
להקציף את מצרכי הקרם במיקסר ולמרוח על העוגה
שאלות ותשובות
שאלה: מה אפשר להשתמש במקום קמח תופח? הכשרות של הקמח לא מתאימה לי
תשובה: את יכולה קמח רגיל עם 1 אפייה
שאלה: אפשר להחליף בקמח מצה דק ולהוסיף 1 א. אפיה?
תשובה: לא ניסיתי
שאלה: איך אני מצליחה לחצות את העוגה שלא תשבר לי
תשובה: היא לא תשבר קחי חוט ותחצי
שאלה: חייב גבינה?היא יכולה להיות פרווה?
תשובה: את יכולה רק קצפת בלבד פרווה .את יכולה גם בלי כלום רק שוקולד מעל עם אגוזים הבסיס מעולה מעל מה שאת אוהבת.
עוד מתכוני פסח מבוקשים:
- מתכון: בלינצ'ס מקמח תפו"א לפסח
- מתכון: לחם כשר לפסח
- מתכון: עוגת שוקולד וקוקוס לפסח – מקמח תפו"א
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!