| |

עוגת שוקולד לפסח פרווה

מתכון אליפות שיעשה לכם, לבני משפחתכם ולאורחיכם את החג! עוגה שוקולדית עשירה ועסיסית שאין תירוץ לא להכין.
בהשראת: שפרה אזולאי
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
עוגת שוקולד לפסח פרווה

עוגה שוקולדית עשירה ועסיסית שאין תירוץ לא להכין.

עוגת שוקולד לפסח פרווה עם שוקולד מריר.

מתכון אליפות שיעשה לכם, לבני משפחתכם ולאורחיכם את החג!

ספר המתכונים של  שפרה אזולאי 

עוגת שוקולד לפסח פרווה
צילום: שפרה אזולאי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד לפסח פרווה

עוגת שוקולד לפסח פרווה

מתכון אליפות שיעשה לכם, לבני משפחתכם ולאורחיכם את החג! עוגה שוקולדית עשירה ועסיסית שאין תירוץ לא להכין.
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: שפרה אזולאי

המצרכים

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף רום (לא חובה)
  • 1 כוס מים (רותחים)
  • 3/4 כוס שמן
  • 200 גרם קמח תופח (כשר לפסח)
  • 6 חלבונים
  • 6 חלמונים
  • 1 מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל )
  • 2 חבילות שוקולד מריר (200 גרם סה"כ)

אופן ההכנה

  • להמיס על הגז שוקולד מריר, קקאו,סוכר, רום וכוס מים רותחים.
  • לכבות את הגז ולהוסיף שמן ולצנן
  • לאחר צינון להוסיף חלמונים (הצהוב) ולערבב
  • להוסיף קמח תופח כשר לפסח ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה
  • בקערת המיקסר להקציף חלבונים עם קורט מלח ולהוסיף בהדרגה כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (אך לא נוקשה)
  • להוסיף את קצף החלבונים לבלילת השוקולד בתנועות עטיפה עד לאיחוד.
  • לשמן תבנית מלבנית בינונית בערך בגודל 20X30 ס"מ ולמזוג את הבלילה לתבנית.
  • לאפות בחום 160 מע' אפייה רגילה כ 40-50 דקות.

הכנת הקרם:

  • להמיס במיקרו 1 קצפת צמחית עם 2 שוקולד מריר ולמרוח על העוגה.
  • (אפשר גם להמיס 1 שוקולד מריר וחצי קצפת).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

עוגת שוקולד לפסח פרווה
צילום: שפרה אזולאי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

Similar Posts

8 Comments

  1. עוגה מושלמת . עטפתי אותה בנייר כסף כשהיתה חמה והיא יצאה ממש עסיסית .
    אפשר עם קמח תופח רגיל לימים רגילים?
    (גם כוס?)

    1. היי יעל! אפשר להשתמש בקמח תפו"א ולהוסיף כפית אבקת אפייה. המרקם טיפה שונה אבל לא משהו שמצדיק וויתור על המתכון הזה 🙂

    1. היי חנה, כוס מידה אוניברסלית היא בד"כ 240 מ"ל, כוס חד פעמית חמה היא 200 וקרה היא 180 מ"ל. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?