ארוחות צהריים

פסטלים תפוחי אדמה ממולאים בבשר

 

מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

פסטלים תפוחי אדמה ממולאים בבשר 2

מתכון: פסטלים תפוחי אדמה ממולאים בבשר

מצרכים 

למילוי:
מעט שמן
2 בצלים קצוצים
1 ק״ג בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוקה
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
לפסטלים:
9 תפוחי אדמה עם קליפה
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק
מיץ סחוט מחצי לימון
5 ביצים
1 כוס פירורי לחם לבנים
1/4 כוס פירורי לחם מוזהבים
3 כפות קורנפלור (טיפ חשוב מאוד – זה מבטיח שהפסטלים לא יידבקו לידיים – תודות לשף Moti Shokron)

אופן הכנה 

1. הכנת המילוי: מטגנים במעט שמן את הבצלים עד שמזהבים. מוסיפים בשר הטחון, חצי חבילת פטרוזיליה וגבעולי הבצל הירוק. מתבלים עם מלח, פלפל שחור, וכורכום. מטגנים ומפוררים את הבשר על אש גבוהה עד צימצום הנוזלים. מניחים בצד כדי לתת למילוי להתקרר באופן מלא.

2. הכנת הפסטלים: מבשלים את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה עד שהם מתרככים קצת. מקררים, מקלפים ומועכים לפירה. מוסיפים חצי חבילת כוסברה וחצי חבילת פטרוזיליה, מיץ לימון. מוסיפים את הביצים ואת פירורי הלחם משני הסוגים, בסוף להוסיף 3 כפות קורנפלור ומתבלים עם כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל לבן גרוס, ורבע כפית כורכום.

3. מערבבים היטב את כל העיסה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים במקרר במשך כ- 20 דקות כדי לספוג את החומרים.

4. עם ידיים רטובות, יוצרים כדור מהעיס, ממלאים במילוי וסוגרים ולאחר מכן משטחים מעט. מטגנים בשמן בגובה 2-3 ס״מ.

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!


עוד מתכוני בצק מבוקשים:

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker