מתכונים לפסחעוגותעוגות וקינוחי קוקוסעוגות שוקולד

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח – מקמח תפו”א

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח – עוגת שכבות שוקולד לפסח עם קוקוס משגעת ולא פחות טעימה מהגרסה הלא כשרה!
מתכון קליל ומהיר, חובה להכין.

חג שמח וכשר לכולם.

דורית אלישע התותחית מפתיעה בעוד מתכון מהמם קרדיט גדול לה

מצרכים – עוגת שוקולד כשרה לפסח – מקמח תפו”א

(בהכנת המתכון השתמשנו בכוס שתייה חמה חד פעמית)

שש ביצים שלמות
1 2\1 כוס סוכר
1 2\1 כוס קמח תפו”א
שקית אבקת אפייה אחת
כוס חלב אחד
שלוש כפות קקאו
מאתיים גרם מזולה לאפייה (פרטים ותמונה למטה)

להכנת הקוקוס:
בנוסף ל שש ביצים מקודם-  נטצרך עכשיו גם שלושה חלבונים
שלוש כפות סוכר
מאה חמישים גרם קוקוס

להכנת קרם שוקולד: 
חבילה אחת של שמנת מתוקה
מאתיים גרם שוקולד מריר.

אופן הכנה – עוגת שוקולד כשרה לפסח – מקמח תפו”א

 

  1. קודם כל מחממים את תנור ל 180 מעלות
  2. נרתיח את החלב, עם שלוש כפות הסוכר ושלוש כפות הקקאו.
  3. אז אנחנו מכבים את הגז ומוסיפים לקערת החלב את המזולה. מערבבים טוב טוב שימס, ומקררים קצת.
  4. עכשיו להפריד שש ביצים אל חלמונים  וחלבונים – ואת החלמונים מוסיפים לשוקולד
  5. את החלבונים מההפרדה נקציף בהדרגה עם כוס סוכר אחת. ואחר כך נעביר את הקרם שנוצר לקערה גדולה. ומיד מקפלים את הקצף שהכנו בעדינות אל תוך הקערה.
  6. נוסיף 1 2\1 כוס קמח תפוח אדמה עם שקית אחת של אבקת אפייה.  לשמן היטב תבנית גודל 24-26. ויוצקים חצי מהבלילה.
  7. עכשיו להכנת השכבה האמצעית לקחת ולהקציף ביחד שלושה חלבונים עם שלוש כפות של סוכר לבן. נקפל אל תוך הקצף את הקוקוס שלנו ומפזרים מעל העיסה בעזרת כף.
  8. ואת מה שנותר מהבלילה אנחנו יוצקים מעל
  9. מיד אחנו שמים בתנור ואופים משהו כמו 45-50 דקות. אפשר לבדוק אם מוכן או עדיין לא עם קיסם מעץ.
  10.  לשלב הכנת הקרם – קודם כל על הגז נמיס את השמנת מתוקה עם השוקולד המריר – כשנמס לצקת בזהירות מעל לעוגה שלנו.

שיהיה לנו ולכם חג כשר טעים ושמח!.

שאלות ותשובות

שאלה: כמה סוכר?
תשובה: סך הכל כוס אחת של סוכר לקצף, שלוש כפות סוכר שטוחו סוכר לחלב שהרתחנו עם הקקאו, ולבסוף שלוש כפות גם שטוחות של סוכר לבן לשלושת החלבונים בשכבה של הקוקוס

שאלה: כמה ביצים בכל המתכון ?
תשובה: תשע ביצים – שש שלמות בתחילה + שלושה חלבונים שהקצפנו בהכנת שכבת הקוקוס.

שאלה: איך  לעשות לא לפסח?
תשובה: לשים קמח רגיל.

שאלה:מה אפשר להחליף חלב אם רוצים פרווה?
תשובה:מים

שאלה: איך נראה מזולה לאפייה?
תשובה: זה סוג של מרגרינה, שנראה ככה כאן

שאלה: מה אפשר להחליף את המזולה לאפייה?
תשובה: מספר אפשריות ” חמאה, מחמאה, או אפילו מרגרינה רגילה.

שאלה: איזה שינויים לעשות על מנת להפוך את המתכון לכשר פרווה?
תשובה:  לקרם שוקולד מעל להשתמש בשמנת צמחית , ובמקום החלב פשוט להשתמש במים.
עוגת שוקולד כשרה לפסח

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מתכוני פסח מבוקשים:

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker