מתכון באדיבות: סימה דנינו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון:
מצרכים
מרכיבים לבצק:
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה רכה
2 חלמוני ביצה
כף וחצי שמרים
3 כפות סוכר
חצי כוס חלב
להכנת מילוי הגבינה:
4 גביעי גבינה לבנה (קילו גבינה)
גביע שמנת חמוצה
כוס ורבע סוכר
6 כפות מחוקות אינסטנט פודינג
4 כפות קמח
רבע כפית אבקת אפייה
3 ביצים
2 שקיות וניל
אופן הכנה
נתחיל בהכנת הבצק; נערבב את כל החומרים יחדיו ונלוש עד לקבלת בצק במרקם אחיד. נחלק את הבצק לשני חלקים. נרדד את החלק הראשון לעובדי של כ 1 ס“מ ונפרוס על תבנית גדולה. את חומרי המילוי נטרוף יחדיו בקערה. חשוב לערבב היטב על מנת לשבור את הגושים עד לקבלת בלילה חלקה. את הבלילה ניצוק לתוך התבנית.
לאחר מכן נרדד את מחצית הבצק שנותרה ובעדינות נכסה את הבלילה אשר בתבנית.
יש לאפות במשך 20 דקות בתנור אשר חומם מראש ל 160 מעלות. לאחר 20 דקות נוציא את התבנית ונכסה בנייר כסף ונמשיך לאפות ל 30 דקות נוספות. כאשר הבצק מזהיב חיתוכיות הגבינה מוכנות. כאשר מוכן יש לצנן למשך שלוש שעות במקרר. לאחר הצינון פזרו אבקת סוכר וחתכו לריבועים .
עוד מתכוני גבינה מבוקשים:
- מתכון: עוגת גבינה שמרים ”קצת אחרת“
- מתכון: גביניות שמרים משגעות
- מתכון: בצק פילו במילוי גבינות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
מה עושים עם החצי בצק שנותר? האם לא כדאי לאפות את תחתית הבצק קודם?
הבצק שמכינים מתחלק לשני חצאים וביניהם מילוי גבינה, לא נותר בצק. בהצלחה ובתיאבון!