מתכון באדיבות: אתי ממן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת לוטוס במילוי גבינת מסקרפונה
מצרכים
המתכון מתאים לתבנית לפאי בקוטר 22
300 גרם עוגיות לוטוס טחונות דק
100 גרם חמאה מומסת
צנצנת אחת של ממרח לוטוס
250 גרם גבינת מסקרפונה
שתי כוסות שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
נמיס חצי צנצנת של ממרח לוטוס, ניצוק למשטח סיליקון ספירלה (פרטים למטה) ונקפיא למשך שעה..
נטחן עוגיות לוטוס ונערבב עם חמאה מומסת
נהדק לתבנית פאי כולל דפנות, ונכניס להקפאה של חצי שעה..
נמיס שוקולד לבן, כוס שמנת מתוקה, ונערבב יחד עד שמקבלים תערובת חלקה,
נקציף כוס שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, שלוש כפות ממרח לוטוס (להמיס במיקרוגל) לקצפת רכה, מוסיפים את השוקולד ונערבב,
ניצוק לתבנית ונכניס להקפאה במשך שעתיים לערך,
את ספירלת הלוטוס נחלץ מהסיליקון, ונניח במרכז הפאי, נותנת יופי אדיר לעוגה.
את יתרת העוגיות נפזר מסביב ונהנים מעוגת פאי מושלמת!!!
שאלות ותשובות
שאלה: לא ברור איך הצורה המדהימה הזאת ???? זאת תבנית מיוחדת ???? אשמח להסבר
תשובה: זוהי תבנית מתפרקת, שאפשר לקנות ישר מבעלת המתכון אתי ממן
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
גבינת שמנת
גבינה לבנה
וואאווו של עוגה אבל אם אין לי את התבנית המתפרקת איך אני יכולה לעשות?
היי רונית, את העוגה עצמה ניתן להכין בכל תבנית פאי. לגבי הצורה, זוהי פשוט תבנית ספרילה עם ממרח לוטוס, ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה, וגם באינטרנט במספר חנויות אונליין – בקישור כאן
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
שומרים את העוגה במקפיא? או שאחרי שעתיים מורידים למקרר?
היי מורן,
אחרי שעתיים מעבירים את העוגה מהמקפיא למקרר ושומרים אותה שם.
בהצלחה 🙂
כמה זה שתי כוסות שמנת מתוקה?
אשמח לכמות במ"ל. או כמות קופסאות.
1 כוס שמנת מתוקה = 240 מ"ל ומיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל. אז אפשר להשתמש בשני מיכלים בערך. בהצלחה!