לחמניות בית ספר – למה לקנות, כשאפשר להכין בבית, ביותר טעים ובריא, וגם להקפיא במידת הצורך? לחמניות מאורכות שילדים אוהבים,לחמניות פריכות וטעימות בציפוי שומשום. כיף להכין וכדאי לשלוח עם הילדים לבית הספר.

מתכון באדיבות: אתי כראדי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
 לחמניות בית ספר

מתכון: לחמניות בית ספר

מצרכים 

1 ק"ג קמח מנופה
1/2 כוס סוכר (כוס שתייה חד פעמית קרה)
1כוס שמן(כוס שתייה חד פעמית קרה*
2 וחצי כוסות מים חמימים (כוס שתייה חד פעמית חמה)
שתי כפות שמרים
כף מלח יפה


אופן הכנה 

  1. נשים בקערת המיקסר את כל החומרים למעט המלח ומערבלים ביחדֻֻ
  2. לקראת איחוד מוסיפים גם את המלח וממשיכים לערבל במהירות סבירה לפחות שמונה דקות
  3. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה – שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו
  4. לקרוץ עיגולים … מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כעשרים דקות עד שהכדורים תופחים מעט..
  5.  ואז נשטח ועם מערוך נפתח לעלה, נגלגל ושוב להתפיח כ 20 עד 30 דקות
  6. מברישים כל לחמנייה בביצה מעט שמן ומעט סילאן…
  7. מפזרים שומשום (אפשר גם זרעי חמניה, פשתן או מה שבא לכם)
  8. לאפות בחום של 180 מעלות

שאלות ותשובות

שאלה: שמרים יבשים או שימרית? 
תשובה: שמרים יבשים 

שאלה: כמה לחמניות יוצא מקג? 
תשובה: כ 15 לחמניות

שאלה: האם אפשר עם קמח כוסמין ?
תשובה:  אפשר לנסות 

שאלה: איך עושים את הצורה של הלחמניה???
תשובה: פותחים כל כדור לעלה, ומגלגלים.

עוד מתכוני מאפים ולחמים מבוקשים:

quads id=2]
לחמניות בית ספר
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

6 Comments

    1. היי רותי, לצערנו את המתכון הזה לא ניסינו להכין בגרסה ללא גלוטן. את מוזמנת לנסות להחליף את הקמח בתחליף נטול גלוטן ולעבוד לפי ההוראות על גב השקית, אך התוצאה שתתקבל תהיה שונה. תודה ובהצלחה!

      1. היי רבקה, לתת מינימון שתי תפיחות, אחת ראשונית למשך שעה וחצי שעתיים, והשנייה לאחר יצירת הצורות נותנים תפיחה נוספת של עוד כחצי שעה (קצת יותר אם מכינים בחורף כשקר). עדכנו את המתכון בצורה יותר מפורטת (3 הפתחות מומלץ במתכון הזה אם בא לך לעקוב אחריו כמו שצריך). בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements