מתכון באדיבות: ז'קלין פדלון – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה בציפוי שוקולד
מצרכים
שבע ביצים מופרדות
כוס וחצי כוס סוכר
שלושה פקקים של תמצית וניל
750 גרם גבינה לבנה של 9% ( 3 קופסאות של 250 גרם )
1 שמנת חמוצה
שלוש כפות קמח
שלוש כפות קורנפלור
שלוש כפות פודינג וניל
אופן הכנה
נקציף קודם כל את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד שמקבלים קצף יציב אך לא נוקשה מדי .
נערבב את הגבינות עם החלמונים ואת כל השאר עד שלא נשארים גושים .
נכניס את קצף החלבונים לתערובת הגבינות לאט לאט בהדרגה עד לאיחוד .
נשפוך את התערובת לסיר של ג'חנון בקוטר 24 שאותו ריפדנו בתחתית וגם בדפנות בנייר אפייה
נשים תבנית מים רותחים בתחתית התנור
ונאפה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עשרים דקות ראשונות ולאחר מכן מורידים את החום ל 150 ואופים למשך חמישים דקות נוספות, .
הערה – לא לפתוח את התנור עד שהעוגה מצטננת לגמרי .
נחלץ את העוגה מהתבנית בזהירות ,
נחמם במיקרו את ממרח פסק הזמן, נמרח אותו על העוגה, נפזר פקאנים קצוצים גס במרכז וגם בצדדים .ולהגיש.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר במקום הפסק זמן לשים נוטלה?
תשובה: כן אבל זה לא אותו טעם זה פשוט שילוב שחבל על הזמן
שאלה: אפשר לאפות בתבנית אחרת?
תשובה: מה שאת רוצה זה סיר של ג'חנון אבל אפשר תבנית קפיצית 24 ס"מ
עוד מתכוני עוגות גבינה מבוקשים:
- מתכון: עוגת גבינה ב 5 דקות (סרטון הכנה)
- מתכון: עוגת גבינה פירורים
- מתכון: עוגת גבינה אפויה, גבוהה, כמו בקונדיטוריה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!