מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי ובהשראת רינת צדוק,מ"מאפית לחמים" – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: אוזני המן עם גבינות ותרד
מצרכים ואופן הכנה
להכנת בצק פריך:
במעבד מזון נשים :
2.5 כוסות קמח(כוס מדידה אוניברסלית)
כפית מלח
כפית סוכר
ונעבד מעט.
נוסיף 250 חמאה קרה,חתוכה לקוביות,ונעבד בפולסים, רק עד שמקבלים בצק מפורר.
מוסיפים 1/3 כוס מים קרים ונעבד קצת רק עד שכמעט נוצר גוש בצק,חשוב לנו לא לעבד הרבה,זה פוגע בפריכות.
הוציאו,שטחו מעט,ועטפו בניילון נצמד,ושימו במקרר לשעה.
מרכיבים להכנת המילוי:
במחבת נטגן עם ארבע כפות שמן זית,בצל קצוץ עד הזהבה.
להוסיף שני שיני שום קצוצות, ו250 גרם עלי תרד קפוא,שהפשרנו ,סחטנו טוב,וקצצנו.
מתבלים ב:מלח,פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט.
לצנן .
בקערה מערבבים:
250 גרם ריקוטה
250 גרם גבינת פטה מפורר
ביצה אחת
2 כפות קמח.
מוסיפים את התרד והבצל,מערבבים יחד,למילוי טעים ומפנק .
נחמם תנור ל180 מעלות.
נקמח קלות משטח. נחלק את הבצק ל2, נקמח גם מעט מעל.
לרדד לעלה.ולקרוץ עיגולים עם הקורצן.
להכין צלחת עם ביצה טרופה,ועוד צלחת עם שומשום שעירבבנו עם קצח.
לקחת עיגול,למרוח בביצה,לטבול בשומשום ולהפוך .
שוב מורחים מעט ביצה,שמים כפית גדושה מילוי,ולסגור לאוזן,כשהיא מעט פתוחה במרכז,ומהדקים היטב את השוליים.
נכניס לקירור של עשר דקות במקפיא,או חצי שעה במקרר,למניעת פתיחה של האוזן,ומכניסים לאפיה עד שמזהיב ,בתיאבון!
טיפים:
# אם יישאר מילוי,נעשה ממנו בורקס מלאווח מהמם.
# ניתן להקפיא לפני אפייה,וכשרוצים לאפות,מניחים ישר מהמקפיא לתנור.
# מומלץ לפני אפייה ,שנכניס למקפיא לעשר דקות,או למקרר לחצי שעה,ככה הן לא נפתחות.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר להכין בעבודת יד אם אין לי מעבד מזון?
תשובה: אפשר,אבל זה יותר קשה.המעבד גם קוצץ וגם מאחד. את יכולה לעשות ידנית,תחתכי את החמאה הקרה,לקוביות קטנטנות,ותעבדי מעט רק עד שתקבלי גוש אחיד
שאלה: כמה יחידות יוצא מהמתכון?
תשובה: יצא לך בערך כ 25 מאפים.
עוד מתכוני מאפים מבוקשים:
- מתכון: בצק פילו במילוי גבינות
- מתכון: קרקרים מלוחים
- מתכון: מאפה פטריות פורטבלו במילוי בשר
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
וואו מושלם, נטרף, חוסל, הילדים ביקשו להכפיל כמויות
היי אורלי,
נהדר!! שמחים שנהניתם ואת יכולה גם לשתף אותנו בתמונות בקבוצה 🙂