| |

קציצות בשר עם ירקות בתנור

קציצות בשר עם ירקות בתנור. ארוחה מלאה ועשירה שכיף להכין וכיף לאכול!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
קציצות בשר עם ירקות בתנור

קציצות בשר עם ירקות בתנור – או אם לקרוא לו בשמו, מניפת קבב חציל, מתכון שחובה לנסות. 

החופש הגדול מסתיים והכנתי כבר אין־ספור מתכונים כדי לגוון את הארוחות עבור המשפחה שלי, אבל נשארו עוד כמה מתכונים ייחודיים לשלוף כדי שהחזרה לשגרה תהיה טעימה יותר.

אחד המתכונים המדליקים והטעימים הוא מתכון קציצות בשר עם ירקות בתנור שהוא בעצם מאפה קציצות משולב בפרוסות של חציל ותפוחי אדמה.

ארוחת צהריים מלאה, עשירה וצבעונית, שמכילה את כל הרכיבים התזונתיים, טעימה ומעלה חיוך.

אצלי זה כבר בדרך לתנור, מה אתכם?

קציצות בשר עם ירקות בתנור
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: קציצות בשר עם ירקות בתנור

  • ארוחת צהריים עשירה ומכילה ערכים תזונתיים רבים!
  • מתכון מאוד קל שכיף להכין ויותר כיף לאכול!
  • ארוחה טעימה לכל המשפחה שתעלה חיוך עם החזרה לשגרה!
  • ארוחה מפנקת שכל הילדים אוהבים ותשאיר אתכם עם ראש שקט!

שורה תחתונה: מכל המתכונים שהכנתם בחופש, את זה עוד לא ניסיתם. הגיע הזמן, לא?!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קציצות בשר עם ירקות בתנור

קציצות בשר עם ירקות בתנור

קציצות בשר עם ירקות בתנור. ארוחה מלאה ועשירה שכיף להכין וכיף לאכול!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

קציצה:

  • ½ קילו בשר צלעות/צוואר טרי טחון + השומן שלו
  • 1 בצל (מגורר)
  • 1 תפוח אדמה (מגורר)
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • שמן (מעט )
  • מים (מעט )
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • בהרט (לפי הטעם)

ירקות מסביב:

  • תפוחי אדמה (לפי גודל התבנית)
  • חציל (לפי גודל התבנית)
  • חצאי פלפל צ'ילי אדום טרי (לפי גודל התבנית)
  • פלחי פלפל ירוק טרי חריף (לפי גודל התבנית)

רוטב:

  • שמן זית (בנדיבות)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
  • שיני שום (לקצוץ)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אריסה פיקנטית
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה

קציצות:

  • בקערה גדולה נלוש ביחד וניצור קציצות עגולות ושטוחות ממרכיבי הקציצה.

ירקות:

  • לפרוס את תפוחי האדמה פריסה בעובי בינוני, ולבשל חצי בישול בסיר עם מים רותחים, ונסנן.
  • נפרוס חציל לפרוסות בעובי בינוני ונטגן במחבת ( לא דקות מדי).

הרכבת התבשיל:

  • נכניס אל תוך תבנית פיירקס את מרכיבי הרוטב ומערבבים הכל יחד לאיחוד.
  • ניקח חציל - נצמיד אליו קציצה ,אז תפוח אדמה ואז עגבנייה.
  • בסדר הזה נמלא את כל התבנית שלנו ואז את  מה שנותר מהרוטב שבקערה למזוג פנימה.
  • לשלב הבא בסידור המאפה לסדר בדפנות הקערה חצאי פלפל צ'ילי אדום טרי ופלחי פלפל ירוק טרי חריף.
  • לעטוף את התבנית הייטב בנייר אלומיניום ונכניס לתנור על 180 מעלות עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
  • אחר כך נוריד את נייר האלומיניום ונמשיך עם האפייה עד שהמאפה מזהיב ומקבל צבע יפה.

הערות וטיפים

* כמות הירקות הנכונה היא תלויה בתבנית בה תבחרו להכין
* מי שלא אוהב חציל לא חייב, או שאפשר להשתמש בקישוא במקום.
* אם לא אוהבים חריף? אפשר לסדר פלחי פלפל אדום מתוק מסביב)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קציצות בשר עם ירקות בתנור 

את החציל את מטגנת לפני?
כן, אפשר גם להברישו בשמן ולאפות בתנור עד הזהבה.
את החצילים אפיתי בתנור. אפשר גם בלי הרבה שמן כי העגבניות מגירות רוטב מדהים. התבשיל יוצא עסיסי.
בהחלט ניתן לאפות בתנור.
לא יאכל אצלנו גם תפו"א וגם חצילים.
אפשר או חציל או תפוח אדמה גם פלחי קישוא מתאים.
קציצות בשר עם ירקות בתנור
צילום: אריאלה גולדמן

רק עוד דבר אחד אחרון!

אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 מחפשים עוד רעיונות? עשרות ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: אריאלה גולדמן, צופיה ששון

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?