קובה אורז מטוגנת אמיתית שאין עירקי שלא אוהב לאכול. מתכון משפחתי מעולה לקובה ביתית שנחטפת ישר מהמחבת.
מתכון מפורט עם כל שלבי ההכנה וסרטון של יצירת הקובה, חובה לנסות!

מתכון באדיבות: חופית אלמקייס  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.


מתכון: קובה אורז במילוי בשר

מצרכים 

למילוי הבשר:

למילוי הבשר
400 גר בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
חופן פטרוזליה
כפית מלח
חצי כף פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
חצי כף ראס אל חנות
חצי כפית בהארט

לתערובת האורז:

כוס וחצי אורז בסמטי סוגת או אורז פרסי
3 כוסות מים
חצי כוס קמח
חצי כוס סולת
ביצה
כפית כורכום
חצי כפית מלח


אופן הכנה 

  • שלוב ראשון אנחנו צריכים לבשל את האורז בישול מלא עד שכל הנוזלים מתאדים, לצנן ולמעוך אותו מעט אחר כך.
  • עכשיו נוסיף את הקמח, הסולת, ביצה, מלח וכורכום.
    מערבבים הכל טוב טוב עד לקבלת עיסה אחידה (אפשר מדי פעם להוסיף מים, כדי העיסה תהיה מעט דביקה ורכה, שלעבוד איתה לא יהיה קשה)

להכנת המילוי:

  • קודם כל מטגנים בצל עד שמשחים, מוסיפים פנימה את הבשר ומטגנים יחד עד שהבשר משנה צבע ונהיה אפור.
  • מוסיפים למחבת את התבלינים ומערבבים טוב טוב
  • מורידים מהגז ומוסיפים את הפטרוזליה הקצוצה ונותנים ערבוב טוב.
    בשלב הזה נצטרך לעבוד עם ידיים רטובות:
  • לוקחים כמות מהעיסה של האורז ומשטחים על כף היד
  • עכשיו ניקח בכף מהמילוי בשר מתובל, נשים באמצע העיסה ששיטחנו ונסגור לצורת כדור.
  • נהדק טוב טוב ונשטח קצת.
    במחבת עם שמן חם מטגנים משני הצדדים את כל קובה, ומוציאים ומניחים על נייר סופג.
  • מומלץ להגיש חם. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: האם האורז מבושל לפני המילוי?
תשובה: כן

שאלה: איך האורז נמס לעיסה? איך הוא מאבד מצורתו?
תשובה: לבשל את האורז בישול מלא (בישול סופי ממש כמו שאת מבשלת אורז כתוספת) ואחר כך להוסיף קמח וסולת

שאלה: לערבב סולת חי?? ללא בישול מקדים??
תשובה: כן

שאלה: האורז לא מעורבב עם בשר טחון?
תשובה: לא
שאלה: האם ניתן להכניס את הקציצות האלו למרק כמו במרק קובות?
תשובה: במרק לא מבשלים את האורז לפני
שאלה: לטחון את האורז או לרסק?
תשובה: לרסק עם מועך תפוח אדמה.

שאלה: אפשרי להכין ולהקפיא לפני הטיגון?
תשובה: בטח

שאלה: יש אפשרות להחליף את האורז בפירה? זה יוצא סגנון בסטיל כזה נכון?
תשובה כן, בדיוק.
 
שאלה: האם העיסה אמורה לצאת אחידה במרקם למרות שמכילה אורז?
תשובה: כן…את מועכת את האורז ומערבבת את כל החומרים יחד העיסה אחידה

שאלה: אפשר לאפות?
תשובה: לא ניסיתי.

 
עוד מתכוני תוספות ומנות צדדיות מבוקשים:


קובה אורז
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *