פאי שוקולד עשיר בשוקולד , על בסיס בצק חמאתי פריך וטעים, מושלם לאירוח בשבת או סתם כשבא משהו מתוק! פאי שוקולד עם מילוי מפנק, מרקם עשיר כמו שצריך וציפוי שוקולד מריר מלמעלה. בתיאבון!
מתכון באדיבות: אילנה אברהם – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: פאי שוקולד עשיר לשבת
מצרכים ואופן הכנה לבסיס:
200גר חמאה
2 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
קורט מלח
חלמון אחד
3 כפות חלב
תבנית פאי בקוטר 26 (לשמן היטב)
חופן של קטניות למשקולת (מוסבר בהמשך)
- מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את החמאה, קמח, אבקת סוכר ומלח. ומפעילים מיקסר עד שמקבלים פירורים
- בשלב זה מוסיפים את החלמון והחלב, כשיווצרו גושים גדולים להפסיק פעולת הערבול.
- להוציא על משטח ולגבש לבצק, אבל לא ללוש!
- לשטח למלבן, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר שעה.
- מרדדין את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעדינות, להרים את הבצק בזהירות מדי פעם
- להניח את העיגול מעל התבנית ולהדק מסביב לדפנות, ולהסיר עם סכין את השאריות.
- לחורר את הבצק עם מזלג (מהבצק שנשאר אפשר להכין עוגיות)
- מניחים על הבצק נייר אפייה מקומט, וממלאים בקטניות למשקולת
- מכניסים למקפיא לחצי שעה ומוציאים.
- לאפות כרבע שעה בחום של 180, להוציא מהתנור ונסיר את הנייר עם הקיטניות, ולצנן. (לשמור לפעם הבאה)
מצרכים ואופן הכנה למילוי:
- טורפים יחד שתי ביצים וחצי כוס סוכר היטב, לא מקציפים.
ממיסים חצי קופסא שמנת מתוקה עם 200 גר שוקולד מריר במיקרוגל - מצננים מעט ונוסיף את הביצים הטרופות לתערובות השוקולד, נערבב היטב ונשפוך מעל לבצק.
- מכניסים לתנור לעוד 20 דקות בערך. כשמוציאים את העוגה באמצע צריך להיות רוטט ואחר כך זה מתמצק.
את העוגה ניתן להגיש כך, או אפשר גם להכין גנאש שוקולד :
- 200 גרם שוקולד מריר
- חצי שמנת מתוקה
לשפוך על העוגה כשהיא מצוננת מעט. בתיאבון!
שאלות ותשובות
שאלה: ממלאים בקטניות למשקולת….מה זה אומר ?
תשובה: יש באפיית פאי שני סוגי אפייה: אחת רגילה שמכינים את הבצק וכשהוא חי שמים מילוי, ויש מה שניקרא אפייה עיוורת: אופים אפייה ראשונה ואז מוציאים, מצננים ומוזגים המילוי ואופים שוב,בסוג האפייה הזה חייבים להניח מעל נייר אפייה קיטניות על מנת שהבצק לא התרומם וישאר בצורתו כדי להכל המילוי.
שאלה: זה חלבי?
תשובה: נכון.
עוד מתכוני עוגות שוקולד מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד מהירה
- מתכון: עוגת שוקולד עסיסית
- מתכון: עוגה שוקולד כושית לימי הולדת
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!