| | | |

פאי אגוזים מתוק בטעם מושלם

פאי ביתי שירשים אפילו את האורח הקשה ביותר. חובה לנסות!
בהשראת: שרה קבבצי
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
פאי פיצוחים

פאי אגוזים מטריף למראה ומשגע בטעם! מתכון פשוט לפאי הכי טעים והכי ממכר שיש!

אם אתם אוהבים אגוזים, הפאי הזה בשבילכם! מתכון קל לפאי עשיר בכל סוגי האגוזים, וכל ביס ממנו פינוק שאין דומה לו! פאי פיצוחים מרשים למראה שישדרג לכם כל אירוח!

המתכון הכי מנצח שיש לנו במאגר, שאם תכינו אותו אתם לא תפסיקו להודות על העובדה שנתקלתם במתכון הזה! פינוק מתוק וחגיגי שקשה להפסיק לאכול! ניתן להכין מתוק פחות ואפשר גם פרווה, כך שאין תירוצים!

ספר המתכונים של שרה קבבצי

פאי פיצוחים
צילום: שרה קבבצי

למה באמת כדאי לכם:

  • פאי אגוזים עשיר בכל סוגי האגוזים ויש בו ערכים תזונתיים גבוהים מאוד!
  • אחד הקינוחים המרשימים להגשה, ועושים כל אירוח חגיגי יותר!
  • ניתן להכין את הפאי עם פחות סוכר ואפילו בלי והוא עדיין יוצא מושלם!
  • אפשר להכין את הפאי פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית!

 

שורה תחתונה: על פינוק מתוק וחגיגי כמו פאי אגוזים לא מוותרים וברור שמכינים! ויפה שעה אחת קודם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פאי פיצוחים

פאי אגוזים מתוק בטעם מושלם

פאי ביתי שירשים אפילו את האורח הקשה ביותר. חובה לנסות!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה קבבצי

ציוד

כוס מידה: חד פעמית שתיה חמה
תבנית פאי 26

המצרכים

  • ½ חבילה מחמאה (100 גרם - חתוכה לקוביות)
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה

למילוי:

  • ¼ חבילה מחמאה (50 גרם )
  • דבש (150 גרם )
  • תערובת אגוזים ממותקת (200 גרם )
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ½ כוס שמנת מתוקה (לפרווה אפשר צמחית)
  • פיצוחים קלויים (400 גרם )

אופן ההכנה

  • בקערה לערבל מחמאה ואבקת סוכר.
  • להוסיף ביצה וקמח ללוש עד שהקמח מתגבש.
  • להוציא את הבצק ולהכניס לשקית ניילון למקרר לשעתיים, ולשמן תבנית פאי (26).
  • לרדד את הבצק על נייר אפייה לעיגול דק, יותר גדול מהתבנית, כך יותר קל להניח את הבצק על התבנית בעזרת נייר האפייה.
  • להצמיד את הבצק לדפנות ולהוציא את השאריות. (עם השאריות אפשר להכין עוד פאי קטן).
  • לחורר את התחתית עם מזלג ולהכניס למקפיא לרבע שעה.
  • לחמם תנור 160 מעלות ולהכניס את התבנית היישר מהמקפיא עד להזהבה.

הכנת המלית:

  • להמיס בסיר את המחמאה, דבש, סוכר חום ואת תערובת האגוזים הממותקת, לערבב כל הזמן עד שהסוכר נמס.
  • להוסיף לאט את הקצפת ולערבב כל הזמן לעוד 2 עד 3 דקות
  • להוסיף את הפיצוחים לסיר ולערבב היטב
  • למזוג את התערבת על הפאי ולהכניס אותו לתנור לעוד 10 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פאי אגוזים

מה זה תערובת אגוזים ממותקת? איך זה נראה, ומאיפה אפשר להשיג?
בבקשה תמונה פה, אני קניתי בפייסל נהריה, אבל אם אין, לא צריך.
במה אפשר להחליף את הביצה?
אפשר להמיר את הביצה בחצי בננה מרוסקת, או רבע כוס מחית /רסק תפוחים.
מה התחליף לפרווה? 
אפשר מחמאה ושמנת צמחית.
אז אפשר לשים פשוט 600 גרם של פיצוחים קלויים?
שימי פחות 500 גרם מספיק. יוצא פאי בגודל 26 ועוד 4 קטנים.
מה אפשר במקום סוכר חום?
סוכר לבן ואפשר בלי בכלל.
פאי פיצוחים
צילום: שרה קבבצי

רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: שרה קבבצי

Similar Posts

4 Comments

    1. הכוונה להוסיף את השמנת מתוקה או צמחית ככה ללא הקצפה לאט וכל הזמן לערבב ותערובת האגוזים זוהי צנצנת קנויה. אפשר אגוזים רגילים..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?