| |

פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים

פסטייה במילוי פרגיות, פיצוחים ופירות יבשים. מנת פתיחה חגיגית במיוחד לחג.
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.50 על ידי 34 דירוגים
פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים

פסטייה פרגיות מנצח לראש השנה ולכל מועד שמתחשק! בצק פילו פריך במילוי פרגיות, פירות יבשים ופיצוחים!

לא יודעת מה איתכם, אבל אני כבר התחלתי לתכנן את תפריט האירוח שלי לחגים ואחד המתכונים הטעימים שעלו לי הוא פסטיה פרגיות עם פיצוחים ופירות יבשים. שילוב הטעמים נהדר והמנה נראית חגיגית ושונה, שכיף להגיש ולאכול אותה בתור מנה ראשונה.

פסטיה מרוקאית היא מאפה העשוי מבצק פילו שממולא במילויים שונים. במתכון הזה המילוי מורכב מפרגיות, בצל, פיצוחים ופירות יבשים בתיבול עשיר וחגיגי, וגם המראה שלה חגיגי ביותר ועושה חשק לטרוף את המנה.

פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: פסטייה פרגיות עם פירות יבשים

  • פסטיה עוף / פרגיות במתכון קל להכנה ויש גם סרטון הכנה כדי שיהיה נוח!
  • מנה חגיגית מושלמת לפתוח איתה את ארוחת החג!
  • פסטייה עוף / פרגיות כל כך טעימה שלא צריך לחכות לחגים כדי להכין וליהנות ממנה!
  • מנה עשירה שיכולה לעמוד בפני עצמה ולא רק כמנת פתיחה!

שורה תחתונה: רוצים להפתיע את האורחים עם מנה חגיגית? זו המנה שתעשה את כל אווירת החג!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים

פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים

פסטייה במילוי פרגיות, פיצוחים ופירות יבשים. מנת פתיחה חגיגית במיוחד לחג.
ציון 4.50 על ידי 34 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 חבילה דפי פילו או עלי סיגר (500 גרם - להפשיר במקרר לילה קודם)
  • פרגיות קצוצות דק (400 גרם, קצוצות דק/פילטים עוף)
  • ספריי שמן
  • 2 בצלים (קצוצים קטן)
  • 2 כפות סילאן
  • ½ כפית כורכום
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • כוסברה/פטרוזליה (קצוצה לפי הטעם)
  • ½ כוס צימוקים
  • ½ כוס שזיפים ( קצוצים)
  • ½ כוס משמש ( קצוץ)
  • ½ כוס שקדים מולבנים (חצויים קלויים)
  • ½ כוס אגוזי מלך (קצוצים)
  • ¼ כוס פקאן מסוכר (או פיסטוק קלוי קצוץ)

אופן ההכנה

  • מטגנים במחבת עם שתי כפות שמן בצל עד שמזהיב.
  • מוסיפים את הכורכום והסילאן וממשיכים עד לקרמול.
  • להוסיף את הפרגיות הקצוצות, מלח ופלפל ומטגנים עד שצבע העוף משתנה.
  • בשלב זה מוסיפים את הפיצוחים, פירות היבשים, הכוסברה ושאר התבלינים .
  • מטגנים עד שהנוזלים מתאדים ונצנן את המלית.
  • נכין 2 עלי סיגר או 2 דפי פילו חתוכים לריבועים מרוססים עם ספריי שמן.
  • מניחים עלה סיגר, משמנים אותו בספריי שמן ולהניח מעליו עוד עלה משומן.
  • לשים מהמלית בקצה העלה ומגלגלים לרולדה - סגירת עלה סיגר.
  • נמשיך ככה לעשות עד גמר העלים.
  • 2 עלים מלית סגירה! אין צורך בסגירה בקמח ומים מאחר ואנחנו לא מטגנים אותם אלא אופים!
  • בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את העלים ומברישים ביצה ושומשום.
  • מכניסים לתנור על חום 200 מעלות עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
  • לחמם סילאן כדקה במיקרוגל, וכשהסיגרים מוכנים, להבריש אותם במעט ממנו.

הערות וטיפים

כמובן שיש אינספור צורות להכנת פסטיה, רוצו עם הדמיון! לא לחשוש לעבוד עם דפי פילו פשוט לעבוד איתם שהם משומנים !! 
פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים
רצוי שתיקנו 2 חבילות. ניתן לחצות את הדפים וליצור פרחים. צילום: אילנית בניזרי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פסטייה פרגיות עם פירות יבשים

אפשר להקפיא ואז לאפות?
כן אני מכינה ומקפיאה לפני האפייה.
ל 20 שושני פילו כמה בשר טחון? וגם האם מכינים את השושנים ללא אפייה, מפשירים ואופים ביום של הארוחה? או בקיצור – איך נכון להקפיא ולאפות? 
תכיני קילו בשר טחון למרות שהמתכון שלי הוא פרגיות או פילטים עוף להקפיא אחרי שעושים צורה .אין צורך להפשיר, למרוח ביצה ולתנור.
ניתן להכין ולהניח על הפלטה לחימום? זה לא פוגם באיכות/טעם?
חימום בפלטה או תנור זה הכי מוצלח ולא פוגם בקריספיות של המאפה
קניתי בצק פילו תורכי זה הדבר היחיד שמצאתי בסופר…זה יכול להיות בסדר?
לא את קנית פילאס טורכי לא פילו – בפילאס את יכולה לעשות צורת סיגר לא צורת פרח
איך שומרים על הטריות ליותר מיום?
מחממים בתנור.
פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים
צילום: אילנית בניזרי
פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים
צילום: אילנית בניזרי
פסטייה פרגיות עם פירות יבשים ופיצוחים
צילום: אילנית בניזרי

רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: אילנית בניזרי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?