מאפים ולחמים

חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)

חלה לשבת – מתכון חלות ולחמניות לשבת, הכי טוב שתכינו! חלות כה טעימות ורכות, אף מאפיה לא משתווה אליהן.
מתכון קליל וטעים לחלה אוורירית וקסומה שתעשה לכם את השבת.

מתכון באדיבות:  נאוה מלכה – קרדיט ענק על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חלה לשבת

מצרכים 

1 קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
ארבע כפות סוכר
ביצה
חצי כוס שמן
כף מלח
שתיים עד שתיים וחצי כוסות מים פושרים (כוס מידה) (או כמה שהקמח סופח..)

למריחה על החלות:
ביצה שמהולה במים
כפית סוכר
שומשום


אופן הכנה 

נחמם מראש תנור ל 180 מעלות.

  1. נערבב את השמרים עם הקמח.
  2. נוסיף את שאר החומרים מלבד המלח והמים.
    נוסיף עכשיו לאט לאט את ונתחיל ללוש על מהירות נמוכה.
    כשממתגבש לבצק נוסיף את המלח.
    נגביר את המהירות לבינונית ונלוש עשר דקות לבצק רך ודביק מעט.
    נוציא את הבצק למשטח עבודה ונלוש עוד קצת עם היד. 
    נכדרר עם הידיים לצורת כדור יפה, נשמן היטב ונכסה עם ניילון ומגבת.
    נתחיל התפחה של בערך שעה, או עד הכפלת הנפח.
    נוריד אוויר מהבצק ונתפיח שוב פעם כחצי שעה.
    נעשה צורות ופעם נוספת נתפיח חצי שעה.
    נמרח ביצה עם מעט מים וכפית של סוכר.
  3. נכניס לתנור שחיממנו מראש ל 180מעלות – עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
    חשוב מאוד! לא לייבש. נוציא את החלה היפייפיה שלנו, נתענג מהריח ונניח על רשת ונכסה בעזרת מגבת.

טיפ מבעלת המתכון:
“אני מכינה את הבצק בבוקר, עוטפת עם ניילון ושמה במקרר. אני חוזרת הביתה בשש בערב והבצק תופח כל כך יפה, מוציאה לשיש ונותנת מנוחה רבע שעה, ואז מחלקת לכדורים, עושה צורות ונותנת התפחה נוספת של שעה או עד להכפלת הנפח, יוצא מושלם!”

חלה לשבת

שאלות ותשובות

שאלה: מה את מורחת שהצבע יוצא כזה שחום יפה?
תשובה: ביצה מעט מים וכפית סוכר

שאלה: היי נאוה נראה מעולה. האם אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולהכניס למקרר?
תשובה: להכין בצק לכסות בנילון וכל הלילה במקרר.

שאלה: כמה חלות יוצאים מהמתכון?
תשובה: את יכולה להכין 4 חלות כשאת מחלקת כל חלה ל4 רצועות או להכין חלות וגם לחמניות

שאלה: לא יודעת למה כשאני קולעת את החלה ומשאירה לתפיחה – הצורה מתעוותת לגמרי
תשובה: חוץ מהתפחה קצרה מדי, יש כמה סיבות.
– הלישה חייבת להיות 10 דקות.
– צריך שיהיה מספיק נוזלים אני מכינה בצק שנדבק לקערה הכוונה שיהיה דביק..
– קליעה חייבת להיות רופפת כדי שיהיה מקום לתפיחה.
– גם סוג הקמח קובע.

שאלה: איך הבצק יוצא ככה? מה שאני לא עושה הבצק שלי יוצא קצת שבור.
תשובה: זה קשור להתפחה , כשלא תופח מספיק הוא נשבר

עוד מתכוני לחם מבוקשים:

חלה לשבת

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 4

  1. הי
    במתכון להכנת בצק שמרים כתבתם להזהר עם המלח שלא יגע בשמרים.
    יש לי עצה קטנה , לערבב במיקסר/יד את הבצק ללא המלח כ-2-3 דקות ואז אין בעיה להוסיף מלח.🌹

  2. היי נאווה רציתי להבין אחרי שאני מכינה את הבצק האם מיד אני יכולה להכניס אותו למקרר ןלמחרת שאני מוציאה אותו האם צריך לחכות להתפחה

    1. את מכינה את הבצק עוטפת עם ניילון ושמה במקרר. למחרת את מוציאה לשיש ונותנת מנוחה רבע שעה, ואז מחלקת לכדורים, עושה צורות ונותנת התפחה נוספת של שעה או עד להכפלת הנפח. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker