עוגת אננס וקוקוס נוסטלגית ומופלאה. עוגה בדיוק כמו של אמא, שתחזיר אותכם ישר לילדות!
עוגה טעימה עם זיכרון מתוק שחייבים לנסות, טעים שאין דברים כאלה.
מתכון באדיבות: קרן חביב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת אננס וקוקוס
מצרכים
להכנת העוגה:
חמש ביצים בגודל L
שלושת רבעי כוס סוכר
1 2/1 כוס קמח תופח
קורט אחד מלח
כף ברנדי אחד (או כפית תמצית וניל אחת)
מאה גרם חמאה (להמיס)
גרידת תפוז (מתפוז אחד שלם)
חמש טיפות תמצית קוקוס
1 קופסה שימורים גדולה של אננס
מרכיבים לקרם:
שני מיכלים שמנת מתוקה
1 חבילה אנסטנט פודינג וניל
כוס אחת חלב
שלוש טיפות תמצית קוקוס
לקישוט מסביב לעוגה:
קוקוס קלוי
אופן הכנה
לחמם תנור מראש 170 מע'
- נחתוך את האננס לריבועים קטנים ונסנן מהמיץ. את המיץ נניח בצד (להשאיר ולא לשפוך, נרטיב איתו בהמשך את העוגה) .
- עכשיו נקציף במהירות במיקסר את הביצים, המלח והסוכר במשך כשמונה דקות, נוריד את המהירות ונוסיף את החמאה, תמצית הקוקוס, הברנדי ובסוף את הקמח.
- את הבלילה ניצוק לתבנית בקוטר 24 ונכניס לתוך התנור שחיממנו ל 170 מעלות, עד שהעוגה מזהיבה ומקבלת צבע יפה.
- נצנן טוב טוב את העוגה ונחצה אותה לשני חצאים העוגה
- עכשיו נכין את הקרם: נקציף את כל מרכיבי הקרם יחד עד שנקבל לקצפת יציבה.
- ניקח חצי מהקרם ונערבב אל תוכה כוס אחת מלאה של ריבועי אננס, ונערבב בעדינות.
- על העוגה שחצינו נטפטף מיץ אננס ונמרח עכשיו את הקרם שערבבנו עם האננס.
- מעל נניח את חצי העוגה השני ושוב נטפטף מהמיץ של האננס.
- מהקרם הלבן שנשאר נמרח מסביב ונעטוף את כל העוגה.
- מסביב העוגה אחרי הקרם נפזר את הקוקוס הקלוי ומעל נזלף שושנים קטנים ויפים וביניהם ריבועי אננס, כמו בתמונה. בתיאבון!
שאלות ותשובות
שאלה: מאיפה קונים תמצית קוקוס? מאיפה הכלי שמסתובב?
תשובה: ניתן לרכוש בחנות אפייה.
שאלה: מה הקוטר של העוגה?
תשובה: הקוטר של העוגה הוא 24.
שאלה: כמה גרידת תפוז שמים? וכמה מיץ האננס?
תשובה: מתפוז שלם. ולגבי מיץ האננס טפטפתי בנדיבות שהעוגה תהיה מספיק עסיסית
שאלה: הקוקוס שמסביב זה הצבע הטבעי שלו?
תשובה: והקוקוס הוא קלוי לכן הצבע חום
עוד מתכוני עוגות פירות מבוקשים:
- מתכון: עוגת לימון – טורט מפנק לשבת
- מתכון: עוגת תפוחים אגוזים ומייפל
- מתכון: עוגת שזיפים בחושה עם ציפוי אגוזים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!