|

דג סלמון בתנור אפוי כמו באולמות

דג סלמון כמו באולמות! עשיר, קל להכנה, מזין מאוד והכי טעים שיש! ביס אחד ירשים את כל האורחים.
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים

דג סלמון כמו באולמות ! עשוי בתנור, קל להכנה, טעים ומזין מאוד. מנת הדגל לשבת!

 

מזה כמה זמן דג סלמון בתנור הוא מנת הדגל אצלי בבית, בייחוד בגרסת המתכון המצורף. דג סלמון אפוי בתנור במרינדת עשבי תיבול שעושה אותו טעים במיוחד!

 

פילה סלמון קפוא עשיר בחלבון, באומגה 3 ודל שומן, ולכן הוא נחשב לאחד הדגים המזינים ביותר. מאחר שסלמון נטול עצמות ויש לו טעם מעודן הוא גם אחד הדגים הנצרכים ביותר שיש, גם במסעדות. המתכון הכי טעים שיש – ממש דג סלמון כמו באולמות האירועים! חובה להכין ולטעום!

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

דג סלמון בתנור עם מרינדה
צילום: Anna Uchitel

למה באמת כדאי לכם: דג סלמון כמו באולמות

  • הכי טעים שיש: טעמו המעודן של הסלמון בשילוב עשבי התיבול יוצא מן הכלל!
  • הדג יוצא עסיסי במיוחד, במרקם ובטעם שלא מבייש אף אולם אירועים!
  • מתכון כל כך קל שכל אחד יכול להכין ומשאיר זמן להכנות נוספות לשבת!
  • מנה מזינה מאוד ומכיל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד!

 

שורה תחתונה: מנה אלגנטית, עשירה וטעימה כראוי לשבת! תביאו איכות לארוחה ותכינו את המנה הזו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

דג סלמון בתנור אפוי כמו באולמות

דג סלמון כמו באולמות! עשיר, קל להכנה, מזין מאוד והכי טעים שיש! ביס אחד ירשים את כל האורחים.
ציון 4.24 על ידי 17 דירוגים
לדרג
כמות 5 מנות
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 30 minutes

ציוד

קערה עמוקה למרינדה
תבנית גדולה לתנור
מעבד מזון

המצרכים

  • 6-8 חתיכות פילה דג סלמון מקולף (מושרה בלימון מלח למשך חצי שעה מראש)

למרינדה

  • 5 שיני שום (קצוצות)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה ( בסגנון סיני)
  • 0.5 חתיכת לימון סחוט
  • 1 כפית קטנה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לקראסט של עשבי התיבול

  • 0.5 צרור פטרוזיליה
  • 0.5 צרור כוסברה
  • 20 עלי נענע (ללא הגבעול)
  • 5 שיני שום שלמות
  • 1 פלפל ירוק (חריף ללא גרעינים)
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם פיסטוקים (מקולפים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית קטנה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם פירורים זהב (להוסיף בסוף)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.

הכנת המרינדה

  • ערבבו בקערה אחת את חומרי המרינדה למרקם אחיד.
  • טבלו את נתחי הסלמון בנרינדה והניחו אותם במקרר במשך 30 דקות לפחות לספיגת הטעמים.
  • רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליו את דגי הסלמון. ואת שארית הרוטב ליצוק על הנתחים.

הכנת הקראסט

  • לטחון במעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום,פלפל חריף, אגוזים,פיסטוקים ו4 כפות שמן זית לתערובת קצוצה אך לא קצוצה מדי ולהעביר לקערה, להוסיף פירורי לחם, מלח פלפל ולערבב היטב.
  • יש לכסות את כל נתחי הסלמון בשכבה דקה של חצי ס”מ מהקראסט.
  • לאפות בתנור במשך 15-20 דקות עד שהסלמון עשוי היטב – חשוב לשים לב ולא לייבש את הדג.
  • ליצוק מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הסלמון ויש לכם להגשה, מנת דג סלמון אפוי בתנור מטורפת וטעימה.

הערות וטיפים

  • ניתן להגיש את הסלמון עם תוספת כמו אורז או ירקות מוקפצים.
  • אפיית הסלמון יתר על המידה תגרום ליבושו.
  • 50 גרם = כחצי כוס רגילה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


טיפים לאפיית דג סלמון כמו באולמות

אם אין לכם ניסיון עם דגי סלמון, בחירתם והכנתם, מומלץ לקרוא את הטיפים הבאים אשר יעזרו לכם לאפות את הדג בצורה המושלמת.

  1. סלמון טרי או קפוא?

למרות שנתחי הסלמון הקפואים הם בהחלט טובים וטעימים, עדיין השאלה כמעט מיותרת. כמו בכל סוג של דג או בשר הטרי הוא העסיסי ביותר. אם בכל זאת אתם קונים פילה סלמון קפוא בחרו בזה שעל האריזה כתוב "פילה סלמון טרי".

  1. סודות התיבול

לדג סלמון בתנור ישנו טעם נהדר ואין צורך בתיבול כבד אלא רק בתיבול אשר יוסיף נגיעה לטעמו הטבעי. תיבול בסיסי של מלח פלפל ולימון הוא לא כל כך אטרקטיבי עבור דג הסלמון, מומלץ להעשיר את טעמו בעשבי תיבול טריים או להשתמש במרינדות מעניינות הנספגות בבשר ומעשירות את טעמו. שילובים מעניינים ומומלצים הם אלו אשר נותנים לדג נגיעה מתוקה כמו למשל שילובים של טריאקי וסילאן או עשבי תיבול עם נגיעה של דבש.

  • שילוב טריאקי: טריאקי, סילאן, חרדל, שום ומיץ לימון.
  • שילוב מרענן: צרור שמיר טרי, פלפל מלח ולימון.
  1. סלמון בתנור כמה זמן לאפות?

בשרו של הסלמון שונה מאוד במרקמו מדגים אחרים ואפייה מוגזמת עלולה לייבש אותו ולהפוך אותו לקשה ומעט צמיגי. מה לא לעשות לדג סלמון בתנור? לא לאפות את הסלמון בטמפרטורה נמוכה ולזמן ממושך, זה בדיוק מה שמייבש אותו. השפים ממליצים על אפייה בתבנית פתוחה (ללא מכסה), כ 200 מעלות למשל 18-20 דקות. אם אין לכם ניסיון ואתם לא בטוחים שהוא נאפה מספיק תוכלו לנסות לקחת חתיכה עם מזלג, כאשר הדג מוכן הוא מתפרק בקלות רבה.

     4. אל תשאירו אותו לבד
סלמון בהחלט מספק מנה יפה ועשירה  בחלבונים, אך בשילוב של תוספות מעניינות הוא הופך להיות ארוחה מושלמת ומזינה של חלבון ופחמימה. לכן אל תשאירו אותו לבד, שימו משהו בצד. תפוח אדמה אפוי ואפילו מחית תפוחי אדמה יכולים להיות תוספת נהדרת, אחרים יעדיפו אורז,ירקות מוקפצים, או ירקות בתנור. האפשרויות בלתי נגמרות לכן עליכם רק לבחור.


שאלות נפוצות: דג סלמון כמו באולמות

אפשר לוותר על האגוזים והפיסטוקים? בעלי לא מתחבר לפיצוחים. תודה?
כמובן תרגישי חופשי, בתיאבון!. 
נראה טעים. לא כל כך הבנתי, להשרות במיץ לימון? לכמה זמן?
מומלץ להשרות בין 20 ל30 דקות מראש אני משרה 15 דקות.
זה לא מוגזם הירק על הסלמון? מהקראסט?
הירק מאזן ושומר על הדג עסיסי מעבר לטעמים הנהדרים.

כמה זמן צריך בתנור כדי שלא יתייבש? דג סלומון קשה מאוד לייבש, אבל בכל זאת?
עשרים דקות פלוס מינוס עם חום 220 מידי פעם להשקות את הדג ברוטב או לכסות בנייר אפיה כך לא מתייבש.

נראה מעולה. האם אפשר להכין בשישי. לקרר ולהכניס לתנור  בשבת?
בטח אפילו רצוי….המרינדה תתן עוד יותר טעם ועסיסיות לדג.


הבמה כולה שלכם:

דג סלמון כמו באולמות

"תודה רבה, מתכון אליפות! היה טעים צרחות!"

דנית גוטמן

דג סלמון כמו באולמות דג סלמון בתנור עם טיפים
צילום: שרה יוסף, שירי רובין -סורגיט, סוניה סאני בן הרוש

"עושה את המתכון הזה כבר שנים. מתכון מעולה"

בתיה לצר

"הכנתי באמת כולם עפו על זה טעים טעים"

איריס ואבי דרעי

דג סלמון כמו באולמות דג סלמון בתנור
צילום: שירי רובין -סורגיט

"עשבי התיבול מוסיפים המון! יאמי. מתכון נהדר"

רויטל אמיר

"אני הכנתי את מתכון זה בחג וזה יצאה פצצה"

רחל אוחנה

דג סלמון בתנור דג סלמון כמו באולמות
צילום: שרה יוסף

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!

הפוסט המקורי: דג סלמון בתנור – סוניה סאני בן הרוש

Similar Posts

8 Comments

  1. 15 דק' על 200 מעלות לדג סלמון???
    לא חבל על החומר גלם הזה??

    אז בשביל להכין סלמון בתנור ולהגיע לנקודה המושלמת של הדג עושים ככה
    מחממים תנור לחום של 190 מע'
    ורק שהתנור חם
    ועוד פעם רק שהתנור חם
    מכניסים את הדג לתנור למשך 11 דק' בדיוק
    ואפילו 15 שניות יותר מתחיל ליבש
    לא מכניסים דג קפוא לתנור
    חשוב שהדג יהיה עטוף טוב כדי שלא יתהדו הנוזלים

    1. היי אמיר,
      אפשר בהחלט לאפות סלמון ב-200 מעלות, ואנחנו באופן אישי לא מכירים 11 דקות. עוד לא נתקלנו בנתח פילה של סלמון שמוכן תוך זמן כל כך קצר בלי שיהיו קטעים בפנים לא עשויים, מה גם שכל תנור פועל אחרת מבחינת העוצמה שלו ולכן מה שעובד אצלך בבית לא בהכרח יעבוד אצל מישהו אחר.
      בנוסף, לא כתוב באף מקום במתכון שמדובר בדג קפוא או שמכניסים אותו קפוא לתנור. הדג קודם כל מושרה במרינדה במקרר.
      אנחנו ממליצים בחום לקרוא היטב את המתכון ואת הוראות ההכנה.
      בהצלחה 🙂

      1. האם יש צורך להוריד את הגבעולים מהפטרוזיליה ומהכוסברה? או שתוכנים יחד עם הגבעול? תודה!

      2. יש צורך להוריד גבעול רק מהנענע, אך אם לא אוהבים אפשר לטחון ללא הגבעול עם את הפטרולזילה והכוסברה. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?