Advertisements
| | | |

עוגת ביסקוויטים קרה וטעימה בטירוף

עם מילוי מפנק וטעם סופר מיוחד המורכב משכבות פריכות של ביסקוויטים רכים וספוגים.
בהשראת: אורטל עמרם
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
מתכון עוגת ביסקוויטים
Advertisements

זה מדהים איך עוגה כ"כ פשוטה וקלה, כמו עוגת ביסקוויטים קרה ללא אפייה, הופכת להיות נצחית וקלאסית כבר עשרות שנים, למרות שכיום יש היצע עצום של עוגות מופתיות מכל הסוגים, הטעמים והצורות – קרמים וקצפות, שמרים ועלים, בחושות ומעוצבות, גבוהות ואישיות, ומה לא!

בסוף בסוף יש תמיד עוגה אחת שלוקחת את כוווולן בסיבוב, ואין מתאים מחג השבועות להכין אותה שוב. אז קבלו אותה מרשימה ויפה, משגעת ומטריפה, והכי הכי קלה להכנה – עוגת ביסקוויטים ללא אפייה עם מילוי מפנק וטעם סופר מיוחד המורכב משכבות פריכות של ביסקוויטים רכים וספוגים במתבל קקאו ושוקולד חושני וריחני,

ומעל כל הטוב הזה – גנאש שוקולדי קרמי ועשיר עם קוקוס אקזוטי שיעשירו לכם את מצב הרוח במתיקות מענגת, ויעשו לכם חגיגה אמיתית בפה בכל פירור. את העוגה המושלמת הזאת הכי כיף להכין עם הילדים, א-בל קחו בחשבון שהם יטרפו אותה בשניות, כך שמראש כדאי להכפיל כמויות וליהנות ממנה שעות…..

ספר המתכונים של אורטל עמרם  

מתכון עוגת ביסקוויטים
צילום: אורטל עמרם

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: עוגת ביסקוויטים קרה

 

  • עוגת ביסקוויטים ללא אפייה בטעם סופר מיוחד של ביסקוויטים פריכים ספוגים במתבל קקאו ושוקולד חושני וריחני וגנאש שוקולדי קרמי    ועשיר עם קוקוס אקזוטי
  • הכי כיף להכין עם הילדים, א-בל זהירות, הם יטרפו אותה בשניות, אז ממש כדאי להכפיל כמויות
  • גם מרשימה ויפה, גם משגעת ומטריפה, וגם הכי הכי קלה להכנה

שורה תחתונה: קלאסיקה נצחית שתמיד מנצחת

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים קרה וטעימה בטירוף

עם מילוי מפנק וטעם סופר מיוחד המורכב משכבות פריכות של ביסקוויטים רכים וספוגים.
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורטל עמרם

ציוד

תבנית 26
Advertisements

המצרכים

  • 1 שרוול פתי בר חום (250 גרם )
  • 1 שרוול גרם פתי בר שוקו (250 גרם )
  • 1 מחמאה (100 גרם )
  • 2 כוסות מים רותחים
  • ½ כוס קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
  • 1 כף תמצית וניל

לגנאש:

  • ½1 חפיסות שוקולד מריר (150 גרם )
  • 1 מיכל שמנת צימחית / חלבית

לקישוט:

  • ¼ כוס קוקוס
Advertisements

אופן ההכנה

  • על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה חותכים כל 4 פתי בר לפסים ומוסיפים לקערה.
  • לוקחים סיר ומוסיפים בתוכו את המים, קקאו, סוכר, מחמאה, ושוקולד ומערבבים עד שהכל נמס.
  • שופכים את התערובת לתוך קערת הפתי בר ומערבבים היטב עד שהכל רטוב (במידה וטיפה יבש נוסיף כל פעם רבע כוס מים רותחים).
  • מוזגים את כל התערובת לתבנית ומהדקים היטב, משטחים את התערובת בידיים רטובות.
  • מכניסים למקרר  במשך כשעה להתייצבות.

להכנת הגנאש:

  • מרתיחים את השמנת והשוקולד על הגז ומערבבים היטב עד לתערובת סמיכה.
  • שופכים על העוגה ומכניסים שוב למקרר במשך כשעה.
Advertisements

הערות וטיפים

למי שאוהבת, לוקחים עשרה ביסקוויטים וטובלים ברבע כוס חלב וכף שוקו ומעל שופכים את התערובת שהכנו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת ביסקוויטים

את 2 סוגי הביסקוויטים לתערובת?
כן… לקחת את 2 השרוולים.. ולחתוך אותם עם סכין לפסים.
מתכון עוגת ביסקוויטים
צילום: אורטל עמרם

רק עוד דבר אחד אחרון!

הילדים בבית? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים ומתוק? אל דאגה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

רוצים עוד? הנה כמה המלצות של מתכונים לילדים שימתיקו להם – ולכם – את הקיץ ואת כל השנה!

 

מקור: אורטל עמרם שיתוף מתכון: אסתר פורטאלאונה

Advertisements

Similar Posts

16 Comments

    1. לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד:כ אפשר להמיר ביחס שמרגרינה אחת שווה ל-1/2 כוס שמן. בהצלחה!

    1. היי דניאל, אם את רושמת בגוגל "עוגת ביסקוויטים קרה מתכונים מתוקים" תוכלי למצוא את המתכון בכל עת

    1. היי טל,
      אפשר להשתמש בחמאה מזוקקת (גי, ghee) או בשמן (לשים 1/3 פחות אם משתמשים בשמן).
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements