עוגיות

עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים

מתכון עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים מנצח עם שמן. מתכון עם המון טיפים כדי להבטיח נוחות בעבודה עם הבצק וכדי שיצאו עוגיות פריכות ממש טעימות ורכות. לא תפסיקו להכין אותן כל החורף!

מתכון מאת: יוכבד אלקסלסי – קרדיט גדול לה על שיתוף המתכון.

מצרכים – עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים

(כוס מדידה – כוס חד פעמי לשתיה חמה)
לבצק:
שלוש וחצי כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפיה
שלוש סוכר וניל
רבע כפית מלח
ביצה אחת
שלושת רבעי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
למילוי התמרים והאגוזים:
ממרח תמרים
קינמון
אגוזי מלך קצוצים גס (כחופן)
אבקת סוכר (כדי לקבל עוגיות מתוקות במיוחד)

 

אופן הכנה – עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים

1. מערבבים ומעבדים את החומרים לבצק, עד שנוצר בצק אחיד. מחלקים לארבעה באופן שווה. (מומלץ ליצור כדור מהבצק ולחלק לרבעים).

2. מרדדים כל חלק מהבצק למלבן גדול. כדי שיהיה עלה דקיק מומלץ לרדד בין 2 דפי נייר אפיה.

3. לאחר הרידוד, מורחים מעל ממרח תמרים, בערך 2 כפות על כל מלבן. מפזרים אבקת סוכר במידה ורוצים עוגיות יותר מתוקות.

4. מעל הממרח מפזרים קינמון באופן שווה וגם את אגוזי המלך הקצוצים. מגלגים לרולדות על נייר אפיה.

5. אופים בתנור על חום 180 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות מעט. חשוב לא לתת לעוגיות להשחים יותר מידי, מספיק שהעוגיות יתחילו להזהיב והן מוכנות.

6. להוציא מהתנור, לתת לעוגיות להתקרר מעט ואז חותכים לפרוסות עם סכין להב. (כדי שהחיתוך יהיה טוב עדיף סכין להב ולא להשתמש בסכין מסור).

עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים

שאלות ותשובות

שאלה: אם אני מכפילה כמה שמן?
תשובה: תעשי קילו ואז קילו נוסף ואז תאחדי בצקים.

שאלה: מ 3 וחצי כוסות קמח כמה רולדות יוצא?
תשובה: בערך 4 רולדות.

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 2

  1. וואו בדרכ מתכונים של עוגיות כאלה לא יוצא לי טוב, הפעם ממש יצא לי טוב!! ממש טעים!!!
    ממליצה לקרר את הבצק קצת לפני הרידוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker