| |

מתכון עוגיות מגולגלות תמרים (טיפים)

עוגיות מגולגלות תמרים כמו של פעם, פריכות וטעימות. מתכון כולל טיפים לבצק נוח לעבודה!
בהשראת: יוכבד אלקסלסי
ציון 4.41 על ידי 86 דירוגים
עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים

 

עוגיות מגולגלות תמרים, נימוחות וטעימות שמזכירות את הילדות!

במשך תקופה ארוכה מאוד ניסית להכין עוגיות מגולגלות במילוי תמרים כמו של סבתא שלי, אבל משהו במתכון תמיד יצא לי טוב פחות ולא משנה כמה שינויים עשיתי עדיין לא הגעתי לאותן עוגיות תמרים הזכורות לי מהילדות.

המתכון הזה הוא המתכון הכי מדויק שיש לי לעוגיות הנוסטלגיות! מתכון עם המון טיפים כדי להבטיח נוחות עבודה עם הבצק ומקבלים עוגיות פריכות וטעימות שיחזירו אתכם לילדות וירחיבו לכם את הלב עם כל ביס!

ספר המתכונים של יוכבד אלקסלסי

עוגיות מגולגלות תמרים
צילום: יוכבד אלקסלסי

למה באמת כדאי לכם: עוגיות מגולגלות תמרים

  • מתכון מושלם ומדויק לעוגיות עם טעם של פעם!
  • מתכון עם המון טיפים שיקלו את העבודה ויניבו עוגיות במרקם משגע!
  • עוגיות כל כך טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול!
  • הפינוק המושלם להגשה, שמעלה חיוך ומחמם את הלב בנוסטלגיה!

שורה תחתונה: פינוק מושלם נוגע בכל החושים ויוצר חגיגה בלב! העוגיות האלה הן פינוק שלא ניתן לתאר במילים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים

מתכון עוגיות מגולגלות תמרים (טיפים)

עוגיות מגולגלות תמרים כמו של פעם, פריכות וטעימות. מתכון כולל טיפים לבצק נוח לעבודה!
ציון 4.41 על ידי 86 דירוגים
לדרג
כמות 4 רולדות
באדיבות: יוכבד אלקסלסי

ציוד

כוס מדידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • ½3 כוסות קמח
  • ½ שקית אבקת אפיה (5 גרם)
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
  • ¼ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים

למילוי התמרים והאגוזים:

  • 1 חבילה ממרח תמרים (400 גרם)
  • קינמון (לפי הטעם)
  • חופן אגוזי מלך (קצוצים גס)
  • 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)

אופן ההכנה

  • מערבבים ומעבדים את החומרים לבצק, עד שנוצר בצק אחיד.
  • מחלקים לארבעה באופן שווה. (מומלץ ליצור כדור מהבצק ולחלק לרבעים).
  • מרדדים כל חלק מהבצק למלבן גדול. כדי שיהיה עלה דקיק מומלץ לרדד בין 2 דפי נייר אפיה.
  • לאחר הרידוד, מורחים מעל ממרח תמרים, בערך 2 כפות על כל מלבן.
  • מפזרים אבקת סוכר במידה ורוצים עוגיות יותר מתוקות.
  • מעל הממרח מפזרים קינמון באופן שווה וגם את אגוזי המלך הקצוצים.
  • מגלגלים לרולדות על נייר אפיה.
  • אופים בתנור על חום 180 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות מעט.
  • להוציא מהתנור, לתת לעוגיות להתקרר מעט ואז חותכים לפרוסות עם סכין להב. (כדי שהחיתוך יהיה טוב עדיף סכין להב ולא להשתמש בסכין מסור).

הערות וטיפים

חשוב לא לתת לעוגיות להשחים יותר מידי, מספיק שהעוגיות יתחילו להזהיב והן מוכנות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים
צילום: יוכבד אלקסלסי
עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים
צילום: יוכבד אלקסלסי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

חידשתם מלאי עוגיות? מה עם שבוע הבא? עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: יוכבד אלקסלסי

 

 

Similar Posts

14 Comments

    1. היי חניתה,
      לא ניסינו כך שלא נוכל לדעת אם התוצאה תהיה טובה, אבל את יכולה לנסות להמיר ביצה בכף זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים (לערבב היטב ולהניח בצד ל-5 דקות).
      בהצלחה 🙂

    1. היי שרון,
      במקום ביצה אפשר להשתמש בכף זרעי פשתן טחונים + 1.5 כפות מים. לערבב ולהניח בצד ל-5 דקות ואז להוסיף כמו ביצה.
      בהצלחה 🙂

  1. וואו בדרכ מתכונים של עוגיות כאלה לא יוצא לי טוב, הפעם ממש יצא לי טוב!! ממש טעים!!!
    ממליצה לקרר את הבצק קצת לפני הרידוד.

      1. היי אבלין, לא ניסינו במתכון הספציפי הזה, את מוזמנת לנסות ולעדכן איך יוצא אבל חשוב לזכור שכשממירים מסוג קמח אחד לשני, צריך להוסיף את הנוזלים לאט ובהדרגה ולהתאים את הכמות. בהצלחה בפעם הבאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?