Advertisements
| | |

עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים מטריפה שכל ביס ממנה היא חוויה אלוהית! מתכון קל לעוגה מרשימה!
בהשראת: מרי שרעבי
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
עוגת שוקולד ואגוזים
Advertisements

מתכון עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי גנאש שוקולד עשיר, חם ומפנק. עוגה מטריפה שכל ביס ממנה נמס בפה!

בואו נדבר רגע על שחיתות וננסה לדמיין חגיגת שוקולד מטורפת שכל ביס ממנה הוא כמו חלום, עונג אמיתי ללא מצפון ועם חיוך שאי אפשר למחוק מהפנים!

אז אם אמרנו שחיתות הרי שאנחנו מדברים על שוקולד! המתכון הזה לעוגת שוקולד ואגוזים הוא המתכון שהכי עונה על ההגדרה ולא יכול ליפול ממנה לרגע!

העוגה עשירה כל כך שאין מילה שיכולה לתאר את תחושת ההתעלות עם כל ביס! פשוט חובה לטעום כדי להבין!

עוגת שוקולד ואגוזים
צילום: מרי שרעבי

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד ואגוזים

    • העוגה הזו היא פינוק שאין שני לו בקטגוריית הפינוקים!
    • מתכון קל להכנה שלא צריך תירוצים כדי להכין!
    • עוגת שוקולד ואגוזים מושלמת להגשה בכל ימות השבוע!
    • ניתן להכין את העוגה פרווה והיא יוצאת טעימה באותה מידה!

שורה תחתונה: קינוחים טובים שולחים אותנו אל עולם חלומי! בא לכם לפנק את האורחים – תנו להם את החלום מוגש בצלחת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים

עוגת שוקולד ואגוזים מטריפה שכל ביס ממנה היא חוויה אלוהית! מתכון קל לעוגה מרשימה!
ציון 4.50 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

1 תבנית 24 עגולה (או רינג מלבני)
Advertisements

המצרכים

לעוגה:

  • ¾ 1 כוסות קמח תופח (אחד ושלושת רבעי כוסות)
  • ¼ 1 כוסות סוכר (אחד ורבע כוסות)
  • ½ כוס שוקולית
  • 4 כפות קקאו
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית שוקולד
  • 4 ביצים
  • ½ כוס חלב (שמחומם במיקרוגל 30 שניות)
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 1 חופן אגוזים קצוצים (אפשרי, לפזר בבלילה)

לגנאש:

  • 1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
  • ½ מיכל השמנת מתוקה (125 גרם)

לקישוט:

  • ½ כוס אגוזים קצוצים (אפשרי)
Advertisements

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל 160 מעלות במצב של אפיה.
  • מוסיפים לתוך קערה את כל החומרים היבשים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית. מערבבים עד לאיחוד החומרים.
  • יוצרים גומה באמצע. מוסיפים את הביצים ואת החומרים שנותרו לעוגה.
  • מחברים את כל העיסה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. (אופן ההכנה ללא מיקסר)
  • משמנים את התבנית, יוצקים את התערובת לתבנית. ואופים בתנור במשך 40 דקות.
  • בודקים בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים יבשים אז העוגה מוכנה.
  • לצנן את העוגה בטמפרטורת החדר ובזמן הזה מכינים את הגנאש לעוגה.

הכנת הגנאש:

  • לסיר מוסיפים את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה.
  • מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת קרם חלק.
  • יוצקים את הגנאש על העוגה אחרי שהתקררה לחלוטין.
  • ברגע שהגנאש מתייצב, מכניסים למקרר כשעה ואז מגישים.
Advertisements

הערות וטיפים

טיפ: להוסיף פנימה אגוזים קצוצים ומעל הקרם - לקישוט מעל העוגה לפזר בערך 10-13 אגוזים שבורים לחצי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד ואגוזים

אם אין לי קמח תופח אפשרי קמח רגיל פלוס אבקת אפיה?
כן, בטח.
איזה תבנית זו? האם אפשר בתבניות נשלפות ללא עם הקפיץ שהם נוזלות?
את לא חייבת בתבנית עגולה קפיצית ניתן להכין אותה גם בפיירקס מלבני.
מה אפשר במקום תמצית שוקולד?
ניתן להחליף בתמצית וניל או לא להשתמש בתמצית בכלל.
כמה אגוזים להוסיף לתוך העוגה?
חצי כוס אגוזים קצוצים. וכמה לקישוט מעל העוגה(בערך 10-13 שבורים לחצי).
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה במקום חלב?
את החלב את יכולה להמיר בחלב קוקוס/מים/מיץ תפוזים שזה גם מאוד טעים ואת השמנת לשמנת צמחית. ובגנאש לשמנת צמחית ושוקולד מריר פרווה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שוקולד ואגוזים
צילום: רחל סרוסי

"גם אני הכנתי יצא מושלם תודה לך מרי על המתכון. שבת שלום.!"
רחל סרוסי

עוגת שוקולד ואגוזים
צילום: יהודית טרבס

"מתכון מושלם!!!"
יהודית טרבס

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגת שוקולד אגוזים עסיסית

אין מספק יותר מלראות את האורחים שלנו מתענגים על הקינוח שהכנו עבורם,
עוצמים עיניים בהנאה ומחייכים על התחושה שכל ביס גורם להם!

מקור: Meri Sharabi

Advertisements

Similar Posts

8 Comments

  1. שלום לעורכת המתכון, אשמח לברר, במידה ואין לי תמצית שוקולד, אפשר במקום לשים באותה כמות ליקר שוקולד ? אשמח לתגובת המדור לשאלתי זאת, בתודה מראש, מרים.

    1. היי מרים היקרה,
      אכן כן, את בהחלט יכולה להשתמש בליקר שוקולד. לדעתנו, זה אפילו ייצא טוב יותר.
      בהצלחה 🙂

  2. שלום לעורכת המתכון, אשמח לברר אם אפשר להשתמש במקום בתמצית שוקולד בליקר שוקולד שיש לי בבית, אשמח להענות על שאלתי, בתודה מראש, מרים.

    1. היי עפרה,
      את צודקת, אבל בעלת המתכון בחרה להשתמש בחומר הגלם הזה ואנחנו מביאים אותו כאן בצורתו המקורית. את בהחלט יכולה להמיר ל-100% אבקת קקאו.
      בהצלחה 🙂

    1. היי בת עמי,
      אפשר למצוא תמצית שוקולד בכל חנות למוצרי אפייה, לפעמים גם בחנויות שוקולד, וכמובן שיש גם אתרים שמוכרים.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements