מאפים ולחמיםמתכונים צמחונייםמתכונים קלים

לחמניות גבינה וזיתים

מתכון לחמניות גבינה וזיתים רק לערבב וישר לתוך התנור – לחמניות 5 סוגי הגבינות ללא התפחה מתאימות לארוחת ערב, לשבועות או לאירוח חלבי, ואפילו מתאים לארוחת בוקר לקטנטנים, הכל בביס אחד! לחמניות טעימות ועשירות עם זיתים שחורים.

מתכון באדיבות: אילנה לוי  – קרדיט גדול לה על שיתוף המתכון ברשת.

לחמניות גבינה וזיתים

מצרכים – לחמניות גבינה וזיתים

(עבור 40-45 לחמניות)

3 כוסות קמח תופח
3 ביצים
250 גרם גבינת קוטג’ 5% אחוז
250 גרם גבינת חמד 5% אחוז
250 גרם גבינה צפתית פיראוס 5% אחוז
250 גרם גבינת סקי 5% אחוז
250 גרם גבינה צהובה 9 אחוז
1 קופסה טבעות זיתים
1/4 רבע כוס מים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

מעט מלח (לטעום שלא יהיה מלוח)
מעט אגוז מוסקט מגורד

אופן הכנה – לחמניות גבינה וזיתים


1.בהתחלה מגרדים את כל הגבינות הקשות בפומפייה.

2. לקערה גדולה מספיק להעביר את כל הגבינות ולהוסיף את כל חומרי הלחמניות.

3. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

4. ניצור עיגולים בידיים רטובות מהבלילה. מניחים על נייר אפייה משומן מעט. מפזרים שומשום.

5. מעל כל לחמנייה מרססים מעט שמן ואופים על 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד להזהבה.

בתיאבון ובהצלחה בהכנת לחמניות גבינה וזיתים.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לותר על גבינת חמד ובמקומה לשים גבינה אחרת?
תשובה: אפשר לשים כל גבינה אחרת שאת רוצה.

שאלה: מה המרקם של גבינת חמד? במה אפשר להחליף אותה?
תשובה: גבינת חמד היא מעט קשה ומלוחה. את יכולה להחליף בכל גבינה אחרת שאת רוצה זה לא כזה קריטי. אני שמה מה שיש לי באותו הרגע וזה תמיד יוצא טעים ומוצלח.

שאלה: בלי מריחת ביצה מעל?
תשובה: לא, בלי.

שאלה: האם במקום מים ניתן להשתמש בחלב?
תשובה: כן, אפשרי.

שאלה: לא צריך להוסיף חמאה? אבקת אפיה?
תשובה: לא, ללא חמאה וללא אבקת אפיה.

שאלה: נשמר במקרר/מקפיא? ואיך להפשיר?
תשובה: כן אפשר להקפיא. להוציא להפשרה בחוץ ארבע שעות מראש. לחמם תנור ולהכניס אותם לכמה דקות חימום.

 

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

יש לנו עוד כמה מתכונים מעולים למאפים ולחמים: 

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker