Advertisements
| | | |

לחם שום נתלש במרקם משגע

מתכון קל להכנת לחם שום נתלש שישדרג כל רגע שבו תגישו אותו!
בהשראת: דבורה אוזנה
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
מתכון לחם שום
Advertisements

לחם שום נתלש עם שמן זית, כוסברה ופטרוזיליה! מתכון קל ללחם משגע במיוחד, במרקם וטעם מטריפים שמתאימים לכל מועד!

אם אתם אוהבים לחם שום אתם חייבים  להכין את הלחם הזה! מתכון קל להכנת לחם עם מראה מדליק. לחם נתלש שהילדים לא יפסיקו לרצות לתלוש ועם טעם ממכר!

מתכון שמכינים בקלות ולא דורש הפקות גדולות כדי להכין אותו ותקבלו לחם משגע, שכיף לאכול בכל הזדמנות, גם בתור תוספת לארוחה וגם בתור נשנוש. כל כך טעים שהוא יגרום לכם לחשק תמידי לנשנש!

ספר המתכונים של דבורה אוזנה 

מתכון לחם שום
צילום: דבורה אוזנה

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: לחם שום

  • לחם שום נתלש שכיף לחלק בלי לקרוע את כל הלחם וישגע את הילדים!
  • מתכון פשוט ביותר שכולם יכולים להכין בבית בקלות ולא משאיר מקום לטעויות!
  • לחם במרקם וטעם משגעים, שלא תמצאו כזה באף מאפייה!
  • לחם שמכינים מרכיבים שיש לכולם בבית וזול בהרבה מכל לחם שתקנו!

שורה תחתונה: לחם שום מתובל שמכינים בבית זה הלחם הכי מפנק, שתמיד כיף לאכול גם כשלא רעבים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון לחם שום

לחם שום נתלש במרקם משגע

מתכון קל להכנת לחם שום נתלש שישדרג כל רגע שבו תגישו אותו!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
לדרג
כמות 2 תבניות
באדיבות: דבורה אוזנה

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית
מיקסר
Advertisements

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן זית

לפסטו ירק:

  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס שמן זית
  • מלח עבה (קורט)
Advertisements

אופן ההכנה

  • להכניס את הקמח ואת הסוכר לקערת מיקסר. לערבב את החומרים היבשים, להוסיף את המים והשמן בהדרגה.
  • לאחר מכן להוסיף את המלח וללוש במשך כ- 5 דקות (זה בסדר אם הבצק יוצא מעט דביק).
  • להניח בקערה לתפיחה. לרסס עם מעט שמן על מנת לשמור על לחות הבצק. לכסות ולהתפיח כחצי שעה.

פסטו ירק והמשך הכנה:

  • לטחון ביחד את כל המרכיבים של הפסטו במעבד מזון או לקצוץ.
  • אחרי חצי שעה של תפיחה לשטח את הבצק בצורה אחידה בתבנית משומנת, ולהתפיח שוב עוד כחצי שעה.
  • לחתוך את הבצק לאורך ולרוחב, למרוח את הפסטו ירק המוכן מעל הבצק.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 30 דקות.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: לחם שום

צריך ממש לחתוך? או רק לסמן בסכין לאורך ולרוחב?
לחתוך.
מה גודל התבנית שהכנת? קילו מספיק ל 2 תבניות?
עגולה אבל אפשר 2 גם תבניות של התנור, ניתן לחלק גם לשלוש תלוי בעובי הלחם שאת רוצה.
איך אפשר להמיר לקמח תופח או קמח קסם של סוגת מי שמכירה?
קמח קסם בהחלט יכולה.
מתכון לחם שום
צילום: דבורה אוזנה

רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

  1. היי דבורה,
    האם קמח מלא יצא טעים במתכון?
    ומה יותר כדאי קמח כוסמין מלא או קמח שיבולת שועל?
    ניתן להמיר את הסוכר לדבש או שזה לא יצא משהו?
    תודה רבה!!!

    1. היי רות,
      ייצא טעים, אנחנו ממליצים על חצי קמח רגיל חצי מלא.
      אפשר גם עם קמח כוסמין מלא, ולגבי קמח שיבולת שועל – לא היינו ממליצים לחלה.
      אפשר בכיף להחליף לדבש, טעים יותר מסוכר.
      בהצלחה!!

    1. היי תהילה,
      היי בטוחה שגם לאופים המדופלמים בפריז לא היה מיקסר עד לפני 100 שנה והם עשו הכל בידיהם.
      אין שום בעיה ללוש ידנית, בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements