מתכון מנצח לעוגת שוקולד עסיסית קלה להכנה שעוברת מדור לדור ואף פעם לא מאכזבת. לא מפסיק ליישר מהעוגה רכה נעימה וטעימה, פשוט עוגה מצויינת והקרם משגע.
מתכון באדיבות: קרן חביב – קרדיט גדול לה על שיתוף המתכון ברשת.
מצרכים – עוגת שוקולד
1 1/2 כוסות סוכר
שתי כוסות קמח תופח
חצי כוס כוס קקאו
כוס שמן
כוס חלב
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
כוס מים רותחים
250 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
כפית אחת של נוטלה
אופן הכנה – עוגת שוקולד
1. להקציף את הביצים יחד עם הסוכר. לאחר מכן, להוסיף לתערובת שמן וחלב לערבב היטב.
2. בהדרגה להוסיף את כל היבשים – קמח, קקאו, מלח, סודה לשתיה ולבסוף את המים הרותחים. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ-40 דקות. לתת לעוגה להתקרר מעט.
3. להכנת גנאש השוקולד: להרתיח שמנת מתוקה על הגז, במקביל לחתוך לקוביות את השוקולד מריר בקערה. כאשר השמנת מתחילה לרתוח ולהסמיך, מוסיפים את כפית הנוטלה. מעבירים לקערת השוקולד ולערבב היטב ולשפוך על העוגה.
4. מעל העוגה מפזרים אבקת זהב ומפוררים שוקולד לבן.
– להמרה לפרווה: במקום כוס חלב ניתן להשתמש בחלב קוקוס. במקום שמנת מתוקה ניתן להשתמש בשמנת צמחית.
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
עוגת ביסקוויטים פשוטה
עוגת ביסקוויטים פרווה
עוגת ביסקוויטים קרין גורן
עוגת ביסקוויטים משודרגת
עוגת ביסקוויטים ניקי
עוגת ביסקוויטים של פעם
עוגת ביסקוויטים מאקו
עוגת ביסקוויטים ללא שמנת מתוקה
מה גודל התבנית של עוגת שוקולד מקרן חביב?
אפיה עם טורבו?
היי אבלין,
גודל התבנית הוא 24, ואת בהחלט יכולה לאפות בטורבו אם יותר נוח לך.
בהצלחה 🙂