|

עוגת תפוחים בחושה בטעם מדהים

עוגה קלה להכנה במיוחד - ללא הפרדה, ללא הקצפה ובשלוש דקות הכנה.
בהשראת: דורית כהן
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה

מתכון עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה – זאת הבחושה שתעיף לכן את הפוני ללא הפרדה,

ללא הקצפה ובשלוש דקות הכנה.

ספר המתכונים של דורית כהן

 

עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה
צילום: נטלי בוזגלו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה

עוגת תפוחים בחושה בטעם מדהים

עוגה קלה להכנה במיוחד - ללא הפרדה, ללא הקצפה ובשלוש דקות הכנה.
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מידה: כוס חד פעמי חם

המצרכים

  • 4 תפוחים (גדולים)
  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • 4 כפות סוכר חום דמררה
  • ¾1 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס שמן
  • ¾ כוס אגוזי מלך (גרוסים)
  • ½ כוס חמוציות
  • 1 כפית קינמון

לציפוי פירורי - שטרויזל

  • ½ חבילה חמאה (50 גרם - מומסת)
  • ¾ כוס אגוזי מלך (גרוסים)
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס קמח
  • כפית קינמון

אופן ההכנה

  • מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות.
  • מוסיפים אליהם את הסוכר החום. ומערבבים היטב.
  • בקערה נוספת, טורפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את שאר החומרים, מוסיפים גם את התפוחים ומערבבים היטב.
  • לאחר מכן, מניחים על תבנית משומנת.
  • מכניסים את מרכיבי השטרויזל לתוך קערה ומערבבים את הכל היטב.
  • מפוררים ומפזרים מעל העוגה.
  • מכניסים לתנור ואופים בחום של 175 מעלות עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת תפוחים בחושה

ניתן לוותר על הסוכר החום? ולהחליפו ברגיל?
בהחלט, אפשר.
האם ממיסים את החמאה לשטרויזל? סוג תפוחים מומלץ: מתוק או חמוץ?
בהחלט שממיסים את החמאה אני השתמשתי בתפוחי סמית, הירוק, ניתן להשתמש בכל סוג שתחפצי.
מזה שטרויזל?
זהו ציפוי פירורי טעים וקריספי שמניחים על העוגה לפני אפייתה.
האם ניתן להמיר את התפוחים באגסים?
לא ניסיתי ולכן לא ממליצה.
את השטרויזל שופכים על העוגה בתבנית בסוף? והאם היא יוצאת מתוקה מאוד?
מפוררים את השטרויזל על העוגה, היא יוצאת מתוקה במידה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה
צילום: ליבי גבע

"הרגע יצאו מהתנור, אוי והריחחח
דורית היקרה תודה רבה, גמר חתימה טובה!"
ליבי גבע

עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה
צילום: סימה סיטבון

"מתכון אליפות וטעיםםםםם!"
סימה סיטבון

עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה
צילום: סימה סיטבון

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: דורית כהן

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?