עוגת בסיס קוקס עם מוס שוקולד מדהים! פשוט עוגה נהדרת.
מקור מתכון: אילנה אברהם – קרדיט על שיתוף המתכון ברשת
מתכון עוגת קוקוס ומוס שוקולד
8 חלבונים (ביצים גדולות)
1 כוס סוכר
250 גרם קוקוס
1 כפית וניל
הכנת השכבה הראשונה:
1. לחמם תנור מראש ל- 150מעלות.
2. בעדינות משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ או תבנית מלבנית.
3. מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים את הוניל, מקפלים את הקוקוס ידנית לתוך התערובת, מעבירים לתבנית.
4. אופים במשך שעה עד שהשכבה העליונה של העוגה מזהיבה מעט, להוציא מהתנור ולהניח בצד.
4 חלמונים (מביצים גדולות)
1/2 כוס סוכר
230 גרם שוקולד מריר איכותי (ממליצה על השוקולד של עלית הכי טוב!! מניסיון אישי)
170 גרם חמאה או מחמאה לפרווה
1 כף ברנדי
הכנת השכבה השנייה:
1. מקציפים את החלמונים יחד עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה.
2. להמיס את השוקולד ולהוסיף את החמאה ולהמיס בחזרה את התערובת לעוד מעט זמן במיקרו.
3. מוציאים מהמיקרו ומערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים כף ברנדי, ומערבבים בתנועות קיפול עם החלמונים המוקצפים.
4. מורחים את התערובת על עוגת הקוקוס האפויה(השכבה הראשונה), מורחים שכבה אחידה ומכניסים לתנור שוב שחומם מראש ל- 150 מעלות לחצי שעה בלבד.
5. מצננים את העוגה ומכניסים למקרר במשך לילה שלם כדי שהמוס האפוי יתייצב. לאחר שהמוס הופך ליציב ניתן לשמור במקרר או בטמפרטורת החדר.
6. לפני שלב האפייה של העוגה עם המוס ניתן לקשט בקוקוס או אגוזים.
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
עוגת קוקוס ומוס שוקולד לפסח
עוגת שוקולד קוקוס שכבות
עוגת שוקולד קוקוס אהרוני
עוגת קוקוס ושוקולד קרין גורן
עוגת קוקוס לפסח פרווה
עוגת קוקוס ושוקולד ניקי
עוגת קוקוס שוקולד ושמנת מתוקה
עוגת שוקולד וקוקוס מדהימה