|

פוקצ'ה מהירה עם ירקות בתנור

מתכון לפוקצ'ה עם בצק מעולה וקל להכנה. המתכון כולל שלל ירקות בתנור שמשדרגים את המנה פלאים! מתאים לארוחות צוהריים, ארוחות ערב ולאירוח. מנה מדליקה להכנה וטעימה ביותר!
בהשראת: אופירה פחימה יחיא
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
פוקצ'ה מהירה עם ירקות בתנור - בריאות וטעם לא מהעולם הזה!

פוקצ'ה עם ירקות בתנור – טעם לא מהעולם הזה! מתכון לפוקצ'ה עם בצק מעולה וקל להכנה!

ירקות הם מצרך חיוני לבריאות ומומלץ לשלב אותם בתפריט היום־יומי, אבל מה עושים כשהילדים לא משתפים פעולה ולא אוכלים מספיק ירקות במשך השבוע? אז אחרי הרבה נסיונות לא מוצלחים במיוחד מצאתי דרך יצירתית לגרום להם לאכול את הירקות – פוקצ'ה עם ירקות בתנור מעל – ומאז אני מקפידה להכין להם את המנה הזו לפחות פעמיים בשבוע ואני כבר רגועה יותר.

אפשר להכין את המתכון הזה לארוחת ערב או לאירוח וכל ירק שתבחרו ישדרג את המנה וישפיע על הטעם לטובה. הבצק נעים לעבודה ויוצא במרקם מושלם. אצלנו אוהבים לאכול את הפוקצ'ה עם טחינה בצד, אבל אפשר לאכול לצד זה כל סלט ומטבל שאוהבים.

 

ספר המתכונים של אופירה פחימה יחיא  

פוקצ'ה מהירה עם ירקות בתנור - בריאות וטעם לא מהעולם הזה!
צילום: אופירה פחימה יחיא

למה באמת כדאי לכם: פוקצ'ה

    • מנה נהדרת לארוחות צוהריים, ארוחות ערב ולאירוח!
    • אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים!
    • אפשר לשדרג עם תוספות כמו ביצה וגבינות מסוגים שונים!
    • מנה טעימה מאוד ומזינה שגם הילדים אוהבים!

שורה תחתונה: לא צריך להשתגע כדי לשמור על תפריט בריא, אפשר לשלב טעים ובריא יחד! תכינו, תהיו רגועים שהילדים אוכלים את הטוב ביותר ותקצרו רק מחמאות!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פוקצ'ה מהירה עם ירקות בתנור - בריאות וטעם לא מהעולם הזה!

פוקצ'ה מהירה עם ירקות בתנור

מתכון לפוקצ'ה עם בצק מעולה וקל להכנה. המתכון כולל שלל ירקות בתנור שמשדרגים את המנה פלאים! מתאים לארוחות צוהריים, ארוחות ערב ולאירוח. מנה מדליקה להכנה וטעימה ביותר!
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • כוס שמן זית
  • ½ 3 כוסות מים
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר נשים קמח שמרים וסוכר ונערבב.
  • נוסיף מים , דבש , שמן זית ומלח ולתת למיקסר ללוש כ 10 דקות .
  • מעל הבצק נמרח מעט שמן זית נכסה בשקית וניתן לבצק לתפוח כ 45 דקות.
  • לאחר מכן שוב ללוש ידני ממש דקה ולתת לבצק לתפוח עוד 35 דקות .
  • בתבנית נחתוך לקוביות ירקות כל ירק שאוהבים (אני חתכתי, חצילים, קישואים, בטטות, בצל סגול ולבן, פלפל אדום ופלפל צהוב זילפתי שמן זית מלח ופלפל שחור).
  • נכניס לתנור ב 200 מעלות כ 30 דקות.
  • לקרר היטב את הירקות לפני שנשים על הבצק.
  • נחלק את הבצק ל 30 עיגולים ניצור פוקצ׳ה מכל אחד.
  • ניתן לבצק לנוח כ - 5 דקות.
  • נשים את הירקות במרכז.
  • נפזר מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס, שומשום בצדדים ומעט שמן זית.
  • נכניס לתנור שחומם ל - 200 מעלות עד להזהבה.
  • להגיש לצד סלט מושלם .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פוקצ'ות ירקות

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אופירה פחימה יחיא

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?