| | |

קבב ביתי בתנור בשילוב חצילים, תפוחי אדמה ועגבניות. מנה מטריפה שלא תמצאו כמוה גם במסעדות!

בכל שבוע אני מכינה מנה אחת שהיא קצת אחרת ויוצאת דופן, כדי לפנק את המשפחה שלי בארוחה טובה שמשאירה חיוך.
אחת המנות שתמיד מצפים לה היא קבב ביתי בתנור. מקור המתכון מהמטבח הטורקי וקשה למצוא את המנה הזו בתפריטי המסעדות. אם לא מכינים בבית – לא טועמים!

זו אחת המנות הטעימות שיש! מנה עשירה בטעמים וברוטב מושלם שאפשר ליצוק על תוספות או לטבול בו חלה ביתית טרייה.
המתכון פשוט להכנה ומתקבלת מנה עם מראה מדליק של מניפה ועם טעם שכולו חגיגה! חובה לטעום!

קבב ביתי בתנור - מעדן מהמטבח הטורקי
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: קבב ביתי

    • הפינוק המושלם לכל המשפחה באמצע השבוע ובסופי השבוע!
    • מתכון קל להכנה וכל אחד יכול להכין בבית!
    • מתכון מהמטבח הטורקי – אחד לאחד – עשיר בטעמים!
    • לא תמצאו מנה כזו באף מסעדה!

שורה תחתונה: מתכון שהוא כיף אחד גדול! כיף להכין, כיף לראות את התוצר הסופי והכי כיף לאכול!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קבב ביתי בתנור - מעדן מהמטבח הטורקי
Print
ציון 5 על ידי 2 דירוגים

קבב ביתי בתנור 

קבב ביתי בתנור בנוסח טורקי, בשילוב חצילים, תפוחי אדמה ועגבניות. הכי טעים שיש!
Author: אריאלה גולדמן

Materials

  • 1 חציל
  • 2 תפוח אדמה
  • 2 עגבניות חתוכות לפרוסות

לקבב:

  • ½ קילו בשר צלעות טרי טחון + השומן שלו
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

קצוצה

  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 בצל פרוס
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך
  • 4 שיני שום
  • 1 כף פלפל צ'ומה בצנצנת - יש בסופר של חברת מימון
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח קורט
  • 1 כף פפריקה

Instructions

הכנת הקבב:

  • מערבבים את החומרים ומטגנים עד הזהבה יפה משני הצדדים - ומוציאים.
  • לוקחים מחבת עגולה שטוחה/ או סיר שטוח שמתאימים לאפייה בתנור.
  • שמים 5 כפות שמן + 1 כפית כורכום ומטגנים עד הזהבה 1 בצל פרוס לטבעות דקיקות.
  • מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות קטנטנות פלפל ירוק טרי חריף חתוך לעיגולים ומטגנים עד ריכוך.
  • מוסיפים 4 שיני שום שלמות פלפל צ'ומה בצנצנת (יש בסופר של חברת מימון) 1 כף גדושה רסק עגבניות. מלח לפי הטעם 1 כף פפריקה.
  • מטגנים על להבה נמוכה ומגיעים למרקם של מטבוחה - ומסירים מהאש.

סידור במחבת:

  • על רוטב העגבניות מסדרים מניפה בצורה הזו: 1 קבב, פרוסת חציל, פרוסת תפוח אדמה, פלח עגבניה טרייה.
  • כך ממלאים בשכבה אחת את המחבת
  • אין צורך בנוזלים. הקבב יפריש מהשומן שלו ויצלה את הירקות.
  • סוחטים מעל מיץ טרי מ 1 לימון שלם.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואז מנמיכים חום תנור ל 150 מעלות ונותנים למניפה המגניבה הזו להזהיב בערך שעה.
  • מגישים חם לצד חלה טרייה תראו כבר מה יקרה לסועדים כשתגישו את המנה.


שאלות נפוצות: קבב ביתי בתנור

אפשר להכין בבוקר את התבנית ולהכניס לתנור אחר הצהריים?
בוודאי.
אפשר בשר פחות שמן?
אפשר כן.
נראה טעים, מכניסים לתנור עם מכסה?
ללא מכסה.
אני שואלת אם אפשר לשים את הירקות בתנור כמו אנטי פסטי, והקבבים על מחבת פסים ואז לעשות את המניפה ורוטב עם הרבה פחות שמן וטיגון?
אפשר, הקפידי שתפוחי האדמה יהיו רכים ושזופים.

 


קבב ביתי בתנור - מעדן מהמטבח הטורקי
צילום: אריאלה גולדמן
הבמה כולה שלכם:

"הכנתי וכל המשפחה אהבה, מתכון מעולה!"
ג'נט

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בימי השגרה קשה לשמור על עניין ולהקפיד על פינוקים למשפחה,
אבל יש פינוקים קטנים, כמו ארוחת צהריים, שעושים את כל ההבדל!

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד ארוחות צהריים שוברות שגרה ומפנקות מחכות לכם באתר,
אז כנסו ותתחילו לתבל את השגרה בבית בחיוכים יוצאי דופן!

 

Similar Posts

16 Comments

  1. לכמה אנשים מספיקה הכמות 1/2קילו בשר טחון
    אני מארחת 12 איש האם מספיק? כמובן שיש עוד אוכל. בנוסף

    1. היי ליאורה,
      ל-12 איש תצטרכי כנראה להכין פי 3-4 מהכמות של המתכון.
      כמובן שזה תלוי באמת בכמה אנשים אוכלים את הקבב וכמה ירצו מנות שניות, אבל הכמות הזו במתכון בוודאי לא תספיק.
      צום קל וחתימה טובה

  2. הכנתי לכולם ליקקו את האצבעות
    מתכון מעולה !!!!!!!!!!!!!
    המנה תיכנס לתפריט המשפחתי
    תודה. פעם

  3. משהו לא מסתדר לי עם כמות העגבניות,4 עגבניות חתוכות ובנוסף יש עגבניות בסידור במחבת.אפשר הסבר.

    1. היי ניר,
      מתנצלים על הבלבול ותודה על התגובה שלך.
      בדקנו את המתכון ואכן חסר המידע לגבי העגבניות הפרוסות שנראות בתמונה – יש להוסיף 2 עגבניות פרוסות לרוטב כשמסדרים את הקבב.
      בהצלחה 🙂

  4. הכנתי אתמניפת הקבב עם תפ"א ועגבניות ובמקום חציליםהחלפתי לבטטה,הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא טעים ברמות,כולם לקקו את הידיים והמחבת.נראה לי שזה יהיה מאכל קבוע בערב שישי אצלנו.תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?