בקלאווה ביתית מבצק פילאס בקלי בקלי קלות –
בקלאווה אישית באין זמן, במילוי פיסטוקים ואגוזי מלך, וציפוי סירופ מתוק ועשיר. חובה לנסות!
מתכון באדיבות: אילנית בניזרי על המתכון
מצרכים –
חבילת בצק פילאס תורכי (אני משתמשת של מעדנות) להפשיר לילה במקרר
למלית:
כוס פיסטוקים קצוצים קטן
כוס אגוזי מלך קצוצים קטן
או בוטנים
חצי כוס סוכר
כפית קינמון
לערבב את חומרי המלית ולהניח בצד.
לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
כף לימון סחוט
אפשר להוסיף טיפה מי ורדים
אופן הכנה –
- לחלק את הבצק ל 3 חלקים בגודל התבנית (מתאים לתבנית בינונית).
- לרסס בספריי שמן את התבנית.
- להניח נייר אפייה.
- להניח חלק ראשון של הבצק.
- לרסס ספריי שמן .
- חצי מכמות המלית לפזר על הבצק..
- נניח חלק שני של הבצק.
- נרסס ספריי שמן.
- נניח את שאר המלית .
- ומעל את החלק ה 3 של הבצק..
- כעת נחתוך פסים לאורך ובאלכסון לצורת מעויינים.
- נבריש בשמן או ספריי שמן.
- נכניס לתנור בחום 180 מעלות …מדף 2 מלמטה..
- עד להזהבה יפה..
- בינתיים נבשל את הסירופ עד להמסת הסוכר.
- ונצנן לטמפ' החדר ! .
- כשהבקלואה מוכנה.
- נמזוג את הסירופ לאט לאט על כל המשטח .
- זה טעיםם בטירוףף.
- וקל נורא לעבוד עם בצק פילאס ..
- ניתן להכין גם מבצק פילו שכל דף משומן וכל שכבה בנויה מ 4 דפים
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
- שמרית סוקרד: "נראה סוף שאפו!!"
- רחלי הראל: "וואו נראה מושלם מזכיר לי את הילדות"
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
בקלאווה עיראקית
בקלאווה קרין גורן
בקלאווה מבצק עלים
מתכון בקלאווה אמיתית
בקלאווה מיקי שמו
בקלאווה טורקית
בקלאווה פרווה
בקלאווה מבצק פילאס
וואו מדהים
הכנתי עכשיו לכבוד החג
היי יסמין,
נהדר! שמחים שנהנית ואת מוזמנת גם להראות לנו איך יצא לך בקבוצה 🙂