| | | |

לחם שום נתלש ועשבי תיבול

מתכון ללחם שום עם עשבי תיבול! משולם לכל ארוחה ומתאים לכל כיס.
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון ללחם שום

לחם שום נתלש, עם עשבי תיבול וטעם שאין שני לו! מתכון ללחם שום טעים יותר מכל לחם קנוי!

כולנו מכירים את מנת לחם השום שניתן להזמין וברוב המקרים הלחם כל כך טעים , שאנחנו מחסלים אותו לפני כל מנה אחרת. אבל אין מה להשוות בעלויות וכמה שזה טעים, אפשר להודות שאנחנו לא תמיד ששים להוציא על זה כסף.

אז לא באמת צריך לוותר על העונג הזה כי כולם יכולים להכין אותו בבית! מתכון פשוט ביותר ויש גם סרטון הכנה ותקבלו לחם שום מטריף וסקסי, שלא תוכלו לעמוד בפניו! גם זול בהרבה וגם טעים בהרבה!

ספר המתכונים של מלי מאירוב

 

 

מתכון ללחם שוםצילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: לחם שום נתלש

 

  • מתכון פשוט להכנה, שכולם יכולים להכין בקלות ויש גם סרטון לעזר!
  • לחם שום משגע עם עשבי תיבול, טעים יותר מכל לחם דומה שתקנו!
  • מאפה משגע, שמשדרג כל ארוחה וכיף לאכול גם בתור נשנוש!
  • ניתן להכין כמות גדולה, להקפיא ולשלוף מתי שרק מתחשק!

שורה תחתונה: עם מתכון כזה של לחם שום לא מתווכחים, פשוט נכנסים למטבח ומכינים! אתם עוד תודו לנו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

מתכון ללחם שום

לחם שום נתלש ועשבי תיבול

מתכון ללחם שום עם עשבי תיבול! משולם לכל ארוחה ומתאים לכל כיס.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות שמן זית / רגיל
  • ¼1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

ציפוי:

  • 1 שן עשבי תיבול איטלקי (של דורות )
  • 1 שן בזיליקום (של דורות )
  • 1 שן פטרוזיליה (של דורות )
  • 2 שיני שום (כתוש)
  • 1 חבילה גרם חמאה (100 גרם או 3/4 כוס שמן זית)

אופן ההכנה

לבצק:

  • במיקסר או בלישה ביד נשים 3 כוסות קמח, כף שמרים יבשים, כף סוכר ונערבב ביחד.
  • נוסיף כוס ורבע מים פושרים,3 כפות שמן זית או רגיל ונלוש 2 דקות.
  • נוסיף כפית מלח ונלוש 8 דקות עד שהבצק חלק וגמיש (אם הבצק מרגיש יבש נוסיף מים בטיפות).
  • נרים מהקערה עם יד משומנת נעשה כדור ונשמן אותו מעל.
  • נניח בקערה מכוסה לתפיחה 40 דקות.
  • לאחר 40 דקות נחלק את הבצק לשניים.

לציפוי והרכבה:

  • בקערה נשים 100 גרם חמאה מומסת או 3/4 כוס שמן זית או רגיל, שן בזיליקום דורות, שן עשבי תיבול דורות, שן פטרוזיליה דורות, 2 שיני שום כתוש וחצי כפית מלח ונערבב הכל ביחד.
  • נרדד חלק אחד של הבצק למרובע ונמרח מתערובת העשבי תיבול ונפזר גבינה צהובה (לא חייב),
  • נחתוך את הבצק למלבנים ונניח מלבן על מלבן כערימה.
  • נחתוך את הערימה למרובעים ונניח בתבנית אינגליש עם נייר אפיה שהפתחים כלפיי מעלה ונבריש שוב בתערובת.
  • אותו דבר גם נעשה עם הבצק השני.
  • נכסה במגבת ונניח לתפיחה 45 דקות ונכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות עד שמזהיב.
  • כשיוצא מהתנור נמרח מתערובת העישבי תיבול שוב כשהמאפה חם.

הערות וטיפים

  • אפשר להכין מהבצק לחמניות שום או לרדד ולחתוך לאצבעות.
  • אם חסר מהתערובת תכינו עוד בקערה אפשר רק פטרוזיליה ושום או רק בזיליקום ושום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחם שום

אפשר להכין עם קמח כוסמין? או קמח מלא?
כן.
היחס של המים בכוסמין או קמח מלא אותו הדבר? או פחות?
תתחילי כוס מים ותוסיפי לפי הצורך.
נראה מושלם במה כדאי להשתמש חמאה או שמן זית?
היום עשיתי חמאה יצא לי ממרח שמרחתי על הבצק נבהלתי אבל יצא אגדה כל כך רך הבצק בגלל החמאה.
מלי את תותחית האם אפשר להקפיא אחרי האפייה?
בוודאי.
מה אפשר לשים במקום שן בזיליקום אפשר בזיליקום טרי קצוץ?
כן.

הבמה כולה שלכם:
מתכון ללחם שום
צילום: אביבה דוינו סיידוף

"הכנתי יצא מושלם תודה למלי מלי מאירוב!"
אביבה דוינו סיידוף

לחם שום מתכון
צילום: סטלה אקבס

"מוכן והריח משגע!"
סטלה אקבס

מתכון ללחם שום
צילום: אביאור קתר

"טוב אז עשיתי בשבועות ויצא מדהים!!!
את גדולה מול הסרטון שלך שלב אחרי שלב עשיתי כמות של קילו
אז כבר זרמתי על חלות וניסיון אחד עם נוטלה במקום יצא מ-ש-ו-ג-ע!!! תודה לך יא אלופה!"
אביאור קתר

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכולם רעבים? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: לחם שום מתכון מאת: מלי מאירוב

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?