עוגות שמרים

עוגת שמרים קינמון – רולדות עשירות מטריפות מאותו בצק!

עוגת שמרים קינמון – בצק שמרים טרי זה פשוט הדבר הכי טעים שיש!
מתכון שכל אחד יכול להכין לעוגת שמרים ולשבלולי קינמון שנראים ממש קונדיטוריה! 
הכל מאותו בצק! רוצו להכין.

תודה ענקית ל שרה קבבצי על המתכון 

עוגת שמרים קינמון

מצרכים – עוגת שמרים קינמון

הכוס היא כוס של 200 מ”ל.

קילו קמח
2 כפות שמרים מחוקות
חצי שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
3 ביצים
כוס ועוד רבע שמן
מים קרים בערך 2 כוסות להתחיל עם כוס אחת ולהוסיף לפי הצורך.

 

עוגת שמרים קינמון

אופן הכנה – עוגת שמרים קינמון

לחמם תנור ל 180 מעלות

  • לתוך קערה להכניס קמח, סוכר, מלח לערבב, להוסיף שמרים ואבקת אפייה לערבב.
  • להוסיף ביצים, מים ושמן וללוש לבצק רך ונעים.
  • להתפיח פעמיים.
  • כדי ליצור רולדה לחלק ל4 כדורים, לפתוח כל כדור למלבן דק, למרוח מלית.
    מלית:
  • 3 כוסות סוכר ו 3 כפות קינמון
  • לערבב סוכר עם קינמון ושמן (את השמן למזוג לאט כשליש כוס) עד למרקם משחה.
  • למרוח על המלבן ולגלגל לרולדה את הרולדה לחצות לא עד הסוף ולהבריג/לגלגל אחת על השנייה.
    לשבלולים: להכין רולדה ולחתוך במרווחים שווים
  • להתפיח. למרוח ביצה אפייה 180 מעלות עד הזהבה.
  • כשהרולדות יוצאות מהתנור למרוח סירופ סוכר.
  • אפשר למרוח כל מילוי שאוהבים.

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

שאלות ותשובות

שאלה: איך את שומרת את העוגה אחרי שהיא מתקררת?
תשובה: במקפיא

שאלה: מים קרים מהברז או פושר ?
תשובה: אני שמה מים קרים. את לא חייבת, אפשר מהברז.

שאלה:כמה זמן התפחה כל פעם ?
תשובה: בפעם הראשונה עד שמכפיל נפח (פי 2) . פעם שנייה בערך 40 דקות את צריכה לראות שהבצק תפח יפה. פעם שלישית אחרי שיצרת צורות
 
שאלה: אם אני רוצה לעשות עם ממרח השחר מה עושים ?
תשובה:  מורחת שכבה על כל המלבן שרידדת ומגלגלת. רק בסוף המלבן את לא מורחת
 
שאלה: מה זאת אומרת להבריג לגלגגל אחת על השניה?? מכינים מכל כדור מלבן רולדה ואז?
תשובה:אחרי שהכנת רולדה חוצה אותה לשתיים (לאורך) מניחה אותן בצורת איקס ומבריגה אחת על השנייה
 
שאלה: ואיך את עושה עם שוקולד??? 
תשובה: כל ממרח שוקולד מורחים אפשר לפזר מעל אגוזים קצוצים, פירורי ביסקוויטים, קוקוס
שאלה:כיצד מכינים את הסירופ סוכר מהם הכמויות?
תשובה:סירופ סוכר זה יחס של 1 כוס סוכר 1 כוס מים . להרתיח על הגז על שמתחיל לבעבע ולכבות ולתת לזה להתקרר

תמונות ותגובות מהגולשים:

  • רווקה מדר: “ווואו בא לי לאכול את התמונה עכשיו מכינה!!!!”
  • טל שושן רסקין: “נראה מושלם!! קינמונים זאת אחת ההתמכרויות!!”

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 2

    1. לא ניסינו אבל ייתכן שאפשר לנסות להשתמש בכמו סוכר במקום הסוכר לבן.
      אם את מעוניינת במתכון עוגת שמרים ללא סוכר, בבקשה: http://bit.ly/36tTvvC

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close