עוגת שמרים קינמון – בצק שמרים טרי זה פשוט הדבר הכי טעים שיש!
מתכון שכל אחד יכול להכין לעוגת שמרים ולשבלולי קינמון שנראים ממש קונדיטוריה!
הכל מאותו בצק! רוצו להכין.
תודה ענקית ל שרה קבבצי על המתכון
מצרכים – עוגת שמרים קינמון
הכוס היא כוס של 200 מ"ל.
קילו קמח
2 כפות שמרים מחוקות
חצי שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
3 ביצים
כוס ועוד רבע שמן
מים קרים בערך 2 כוסות להתחיל עם כוס אחת ולהוסיף לפי הצורך.
אופן הכנה – עוגת שמרים קינמון
לחמם תנור ל 180 מעלות
- לתוך קערה להכניס קמח, סוכר, מלח לערבב, להוסיף שמרים ואבקת אפייה לערבב.
- להוסיף ביצים, מים ושמן וללוש לבצק רך ונעים.
- להתפיח פעמיים.
- כדי ליצור רולדה לחלק ל4 כדורים, לפתוח כל כדור למלבן דק, למרוח מלית.
מלית: - 3 כוסות סוכר ו 3 כפות קינמון
- לערבב סוכר עם קינמון ושמן (את השמן למזוג לאט כשליש כוס) עד למרקם משחה.
- למרוח על המלבן ולגלגל לרולדה את הרולדה לחצות לא עד הסוף ולהבריג/לגלגל אחת על השנייה.
לשבלולים: להכין רולדה ולחתוך במרווחים שווים - להתפיח. למרוח ביצה אפייה 180 מעלות עד הזהבה.
- כשהרולדות יוצאות מהתנור למרוח סירופ סוכר.
- אפשר למרוח כל מילוי שאוהבים.
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
שאלות ותשובות
שאלה: איך את שומרת את העוגה אחרי שהיא מתקררת?
תשובה: במקפיא
שאלה: מים קרים מהברז או פושר ?
תשובה: אני שמה מים קרים. את לא חייבת, אפשר מהברז.
שאלה:כמה זמן התפחה כל פעם ?
תשובה: בפעם הראשונה עד שמכפיל נפח (פי 2) . פעם שנייה בערך 40 דקות את צריכה לראות שהבצק תפח יפה. פעם שלישית אחרי שיצרת צורות
שאלה: אם אני רוצה לעשות עם ממרח השחר מה עושים ?
תשובה: מורחת שכבה על כל המלבן שרידדת ומגלגלת. רק בסוף המלבן את לא מורחת
שאלה: מה זאת אומרת להבריג לגלגגל אחת על השניה?? מכינים מכל כדור מלבן רולדה ואז?
תשובה:אחרי שהכנת רולדה חוצה אותה לשתיים (לאורך) מניחה אותן בצורת איקס ומבריגה אחת על השנייה
תשובה:אחרי שהכנת רולדה חוצה אותה לשתיים (לאורך) מניחה אותן בצורת איקס ומבריגה אחת על השנייה
שאלה: ואיך את עושה עם שוקולד???
תשובה: כל ממרח שוקולד מורחים אפשר לפזר מעל אגוזים קצוצים, פירורי ביסקוויטים, קוקוס
תשובה: כל ממרח שוקולד מורחים אפשר לפזר מעל אגוזים קצוצים, פירורי ביסקוויטים, קוקוס
שאלה:כיצד מכינים את הסירופ סוכר מהם הכמויות?
תשובה:סירופ סוכר זה יחס של 1 כוס סוכר 1 כוס מים . להרתיח על הגז על שמתחיל לבעבע ולכבות ולתת לזה להתקרר
תשובה:סירופ סוכר זה יחס של 1 כוס סוכר 1 כוס מים . להרתיח על הגז על שמתחיל לבעבע ולכבות ולתת לזה להתקרר
תמונות ותגובות מהגולשים:
- רווקה מדר: "ווואו בא לי לאכול את התמונה עכשיו מכינה!!!!"
- טל שושן רסקין: "נראה מושלם!! קינמונים זאת אחת ההתמכרויות!!"
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
איך אפשר להפוך ללא סוכר?
לא ניסינו אבל ייתכן שאפשר לנסות להשתמש בכמו סוכר במקום הסוכר לבן.
אם את מעוניינת במתכון עוגת שמרים ללא סוכר, בבקשה: http://bit.ly/36tTvvC
כמה רולדות יוצאות מקילו קמח ?
היי רונית,
יוצאות 4 רולדות. בהצלחה!