כעכים מלוחים עם שומשום – פריכים טעימים וקראנצ’יים בטירוף
מתכון כעכים מלוחים כמו של עבאדי. מתכון קל וברור שחייבים לנסות!

תודה ענקית לאילנה מנגן על המתכון 

כעכים מלוחים

מצרכים ואופן הכנה – כעכים מלוחים עם שומשום –

  1. דבר ראשון לקלות בתנור על 150 מעלות כוס שומשום לבן 15 דק עד שמקבל גוון זהוב בהיר.
    לבצק:
  2. מרככים במיקרו לכ 30 שניות חצי מרגרינה מזולה בצבע זהב
  3. בקערה 6 כוסות קמח מנופה + כף מלח דק + כוס שמן + חצי מרגרינה מזולה בצבע זהב מרוככת + שקית א. אפיה + כוס שומשום לבן שקלינו בתנור ומעט התקרר
  4. מתחילים ללוש את החומרים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה כוס מים פושרים
  5. אני הוספתי עוד כרבע כוס מים (לשתי ביד)
  6. הבצק צריך להיות נעים ורך ולא דביק.
  7. לכסות את הבצק ולתת לנוח למשך כ 20 דקות
  8. את הבצק לחלק ל- 4 חלקים. לוקחים חלק ואת ה 3 הנותרים מכסים בקערה.
  9. לחלק לחתיכות מהבצק ומכינים צורות – לגלגל לנחשים ולסגור לעיגול
  10. להניח בתבנית כשהתבנית מלאה (לי יצאו 42 עיגולים בתבנית מחצי בצק)
  11. טורפים ביצה וטובלים את הכעכים בביצה ואז בשומשום לבן + שומשום מלא מעורבב חצי חצי.

לאפות בתנור חם (רגיל, לא על טורבו) בערך 20 דק אולי פחות לגוון זהוב ויפה.

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

קישור למתכון המקורי: ללחוץ כאן

תגובות מהגולשים:

  • סמי לייבוביץ: “נראה משגע שבוע טוב אחותי המוכשרת!!!”
  • פרומית משה: “נראה מעולה!!”

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

אנשים מחפשים גם :

כעכים מלוחים עם שמן

כעכים מלוחים עם שמרים

כעכים מלוחים ניקי

כעכים מלוחים טריפוליטאים

כעכים מלוחים על השולחן

כעכים מלוחים קרין גורן

כעכים מלוחים ללא מרגרינה

עוגיות מלוחות מרוקאיות