| |

עוגת שיש וניל גבוהה בטעם של פעם!

עוגת טורט וניל הכי טעימה שאי פעם אכלתם. עוגת שיש מרהיבה למראה עם טעם של פעם. מתכון פשוט מאוד להכנה ומתקבלת עוגה הכי טעימה שיש! אפשר להכין גם פרווה ולהגיש בכל רגע נתון ולאחר ארוחה בשרית.
בהשראת: אופירה פחימה יחיא
ציון 4.36 על ידי 34 דירוגים
עוגת שיש וניל גבוהה

עוגת טורט וניל עם טעם של פעם לשבת! מתכון לעוגת שיש משגעת, אוורירית וטעימה שחובה להגיש לצד הקפה!

לפעמים דווקא הדברים הפשוטים הם המיוחדים ביותר והטעימים ביותר! זה התיאור המושלם לעוגת שיש מרהיבה למראה – פשוטה להכנה וברכיבים שמהם היא עשויה ועם זאת היא מרהיבה למראה, גבוה ומרשימה וטעימה ביותר!

את המתכון הזה אני מכינה לרוב בסופי שבוע שבהם אני מארחת. מתכון שזמן ההכנה שלו קצר ומשאיר לי זמן להכין מנות נוספות. הכמות שמתקבלת מספיקה לאירוח מלא במשך השבת והמראה שלה כל כך מרשים שאנשים נשארים עם עיניים פעורות ומלאות הערצה!

העוגה יוצאת גבוהה בטירוף וכשפורסים לפרוסות מקבלים פרוסות עם מראה אומנתי ומדליק! אפשר להכין את העוגה פרווה והיא יוצאת טעימה ומרשימה באותה מידה! עוגת הטורט הכי טעימה שאי פעם תאכלו!

 

עוגת שיש וניל טורט
צילום: אופירה פחימה יחיא

למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש

    • קלה מאוד להכנה, כמה פעולות והעוגה בתנור!
    • גבוהה, מרשימה מאוד למראה וגורפת מחמאות בלי סוף!
    • אפשר להכין את העוגה פרווה ולהגיש בערב שבת לאחר ארוחה בשרית!
    • אין עוגה מנחמת יותר מעוגה עם טעם של פעם וארומה מתוקה של וניל!

שורה תחתונה: עוגה מגניבה להכנה ולהגשה. מרהיבה למראה, טעימה לחיך, מנחמת ומחממת את הלב!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שיש וניל גבוהה

עוגת שיש וניל גבוהה בטעם של פעם!

עוגת טורט וניל הכי טעימה שאי פעם אכלתם. עוגת שיש מרהיבה למראה עם טעם של פעם. מתכון פשוט מאוד להכנה ומתקבלת עוגה הכי טעימה שיש! אפשר להכין גם פרווה ולהגיש בכל רגע נתון ולאחר ארוחה בשרית.
ציון 4.36 על ידי 34 דירוגים
לדרג
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

תבנית קפיץ 24 גבוהה

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 4 שקיות סוכר וניל (40 גרם)
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס חלב (לפרווה ניתן להחליף חלב קוקוס או חלב סויה)
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • ½ 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • נשים בקערת מיקסר את הביצים ונתחיל להקציף.
  • נוסיף סוכר וניל ואת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  • נוריד מהירות מיקסר נוסיף חלב ושמן.
  • עכשיו בקערה נפרדת נערבב קמח ואבקת אפיה ונעביר ניפוי.
  • נוסיף לקערה בהדרגה על מהירות מאוד נמוכה.
  • נעצור לפני שניצק לתבנית נערבב בעזרת מרית, ניצק לתבנית.
  • מי שרוצה מעט מראה שיש , בקערה נשים 2 כפות מלאות קקאו ונוסיף 4 כפות חלב נערבב ניצוק מעל ונערבב עם סכין מעט מאוד.
  • נאפה ב 170 מעלות בתנור שחומם מראש - לא טורבו - חום עליון תחתון כ - 65 דקות.
  • בזמן הגשה לפזר אבקת סוכר מעל -אופציונלי.

הערות וטיפים

במידה והתבנית לא גבוהה ניתן להגביה אותה עם נייר אפיה: הסבר לגבי ההגבהה משמנים תבנית וגוזרים נייר אפיה מלבן ארוך מצמידים בחלק העליון של התבנית לכל אורך התבנית כך שהתבנית תהיה גבוהה יותר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שיש

אפשר במקום חלב מיץ תפוזים?
תחליפי חלב קוקוס או אפילו מים כי העוגה תהיה מעט צהובה והעוגה צריכה להיות לבנה.
בתמונה ניראה ששמת שוקולד מעל?
זה קקאו עם חלב מלמעלה.

 

עוגת שיש וניל טורט
צילום: אופירה פחימה יחיא

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה. 

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: אופירה פחימה יחיא

Similar Posts

7 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?