Advertisements
| | | | |

עוגת נפוליאון מילפיי משגעת במיוחד

אחת העוגות הכי טובות שיש – עוגה נוסטלגית עם מתכון מכל הלב שכל אחד יכול .
בהשראת: אופירה פחימה יחיא
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
נפוליאון עוגה
Advertisements

עוגת נפוליאון/ קרם שניט/ מילפיי – עוגת שכבות בצק עלים מטריפה שתפיל את כולם מהרגליים! מתכון שכולם יכולים להכין!

עוגת נפוליאון היא אחת העוגות הכי טובות שיש, עם מראה יוקרתי, מרקם חלומי וטעם עשיר שעושה חשק לעוד! פשוט עוגה מרשימה וטעימה ולא תאמינו, אבל אתם יכולים להכין אותה בבית!

מתכון פשוט ברור ואם תכינו את המתכון הזה, תגלו שהיא יוצאת טעימה בהרבה מכל עוגה דומה שתקנו בקונדיטוריה! וההבדל משמעותי – עוגה מרכיבים איכותיים, שמכינים בבית מכל הלב, תמיד יוצאת מפנקת יותר!

ספר המתכונים של אופירה פחימה יחיא 

נפוליאון עוגה
צילום: אופירה פחימה יחיא

Advertisements

למה באמת כדאי לכם:

  • עוגת נפוליאון מרשימה עם מראה חגיגי, שתגרוף אין־סוף מחמאות!
  • מתכון פשוט שכולם יכולים להכין בבית, על אף המראה המרשים שלה!
  • עוגה עם מרקם קרמי קטיפתי וטעם עשיר, שכל ביס ממנה כמו חלום!
  • עוגה משגעת שתשדרג כל אירוע ותהפוך גם יום שגרה לחג!

שורה תחתונה: יש עוגות שכדאי וצריך להכין בבית כדי ליהנות מהן כראוי! עוגת נפוליאון היא עוגה כזו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

נפוליאון עוגה

עוגת נפוליאון מילפיי משגעת במיוחד

אחת העוגות הכי טובות שיש – עוגה נוסטלגית עם מתכון מכל הלב שכל אחד יכול .
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

רינג מלבן
2 תבניות תנור
נייר אפייה
Advertisements

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים איכותי (כל הלילה במקרר להפשרה מלאה)

לקרם פטסייר :

  • 8 חלמונים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כפית מחית וניל / מקל וניל לחצות ולקחת את התוכן
  • 5 כפות קורנפלור
  • 4 כוסות חלב
  • 2 מכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל )
  • סוכר לבן (מעט לקירמול הבצק )

לציפוי:

  • אבקת סוכר (100 גרם )
  • ½ חפיסה שוקולד (50 גרם )
Advertisements

אופן ההכנה

  • ניקח מלבן של בצק נקמח ונרדד למעט יותר דק.
  • על תבנית נייר אפיה נניח 3 מלבנים שסימנו בעזרת הרינג שנשתמש אתו, נחורר בעזרת מזלג ונפזר מעט סוכר על כל המלבנים.
  • מעל נניח עוד נייר אפייה ותבנית נוספת של תנור ליצור כובד כדי שהבצק לא יתנפח באפייה.
  • נחמם תנור 200 מעלות נוריד ל 190 ונאפה עד להזהבה לבדוק זה קורה מהר, ונקרר היטב.

להכנת הקרם פטסייר:

  • בסיר נשים חלמונים, סוכר, וניל וקורנפלור ונטרוף היטב, נוסיף את החלב ונטרוף היטב.
  • נעביר לגז על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב נביא לרתיחה ומיד נוריד את חום הלהבה, לא מפסיקים לטרוף עד שמקבלים קרם סמיך.
  • מעבירים לקופסא וסוגרים עם ניילון ניצמד למקרר ללילה שלם, אם ממהרים מעבירים למקפיא לקירור מהר - לא להקפיא.
  • נוציא מהמקרר זה יהיה גוש לערבב, ונקציף במיקסר שמנת מתוקה לקצף יציב ונוסיף בהדרגה את קרם הפטסייר .

להרכבה:

  • את רינג המלבן נרפד בתחתית בנייר כסף ונניח מלבן 1 חצי מהקרם ומעל עוד מלבן, מעל את יתרת הקרם ובסוף את המלבן האחרון .

לציפוי:

  • 100 גרם אבקת סוכר נערבב עם מעט חלב ממש לטפטף עד שיתקבל קרם וניצק על העוגה.
  • נמיס 50 גרם שוקולד מריר ונשים בתוך שקית זילוף נגזור קצה קטן, וניצור פסים לרוחב על כל העוגה, ועם קיסם שיניים קו לאורך פעם מלמעלה ללמטה ולהפך.
  • להכניס למקפיא לשעתיים ולאחסן במקרר.
Advertisements

הערות וטיפים

כדי לחתוך יפה רצוי שיהיה מעט קפוא ועם סכין מסור של לחם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
Advertisements
מילפיי מתכון
צילום: אופירה פחימה יחיא
נפוליאון עוגה
צילום: אופירה פחימה יחיא

רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מילפיי מתכון מאת: אופירה פחימה יחיא

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements